MSI CX62-6QD fan değişimi

TriaThlon

Kilopat
Merhaba arkadaşlar...

MSI CX62-6QD model laptop fanım çok gürültülü çalışmaya başladı. Söktüm yağlamaya çalıştım fakat pervaneyi sökemedim.

Yeni fan almak istiyorum fakat kafama takılan bir husus var.

Fotoğrafta gördüğünüz üzere soğutma kanallarını eski fandan söküp yeni alacağım fana nasıl monte edebilirim?

Yardımlarınızı bekliyorum... Ona göre fan siparişini vereceğim.

Dosya Ekleri

• IMG_20201226_114224.jpg
    IMG_20201226_114224.jpg
    152,3 KB · Görüntüleme: 152
Merhaba arkadaşlar...

MSI CX62-6QD model laptop fanım çok gürültülü çalışmaya başladı. Söktüm yağlamaya çalıştım fakat pervaneyi sökemedim.

Fotoğrafta gördüğünüz üzere soğutma kanallarını eski fandan söküp yeni alacağım fana nasıl monte edebilirim?

Termal macun yenilemesi yaptınız mı? Eğer yapmadıysanız fan almadan önce yapmanızı tavsiye ederim sıcaklık değerleri termal macunun işlevini yetirdiği için artıyor olabilir.

Merhaba arkadaşlar...

Çektiğiniz anda çıkar zaten o borular, muhtemelen güçlü bir yapıştırıcıya ihtiyacınız var, ama gerçekten güçlü ki birbirine tam yapışsın.

Termal macun yenilemesi yaptınız mı? Eğer yapmadıysanız fan almadan önce yapmanızı tavsiye ederim sıcaklık değerleri termal macunun işlevini yetirdiği için artıyor olabilir.
Evet yaptım ve sıcaklık değerlerinde gözle görülür düşüş oldu. Fakat fanı temizlerken sanırım deforme oldu. Çalışmaya başladığı an ses de başlıyor.
Çektiğiniz anda çıkar zaten o borular, muhtemelen güçlü bir yapıştırıcıya ihtiyacınız var, ama gerçekten güçlü ki birbirine tam yapışsın.
O yapıştırıcı ne olması gerekiyor acaba? Bilmeden bir işe kalkışmak istemiyorum.

Evet yaptım ve sıcaklık değerlerinde gözle görülür düşüş oldu. Fakat fanı temizlerken sanırım deforme oldu. Çalışmaya başladığı an ses de başlıyor.

O yapıştırıcı ne olması gerekiyor acaba? Bilmeden bir işe kalkışmak istemiyorum.

Silikon öneririm oradaki gümüş renklinin altına hafif sıkıp yapıştırın, ama az sıkmanız gerek yoksa daha beter sıcaklık artışı olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı