Çözüldü MSI Cyborg 15 CPU oyunlarda %100 kullanılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ayogrizz

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, aralık 2024'te MSI Cyborg 15 A13vf model 4060'lı bir laptop aldım, ancak aldığım ilk günden beri CPU kullanımı peşimi bırakmıyor. Dead by Daylight gibi aşırı yüksek sistem gereksinimi istemeyen bir oyunda bile CPU kullanımının 100'de sabit kaldığı oluyor. Laglar, donmalar yaşıyorum. BIOS güncel, driverlar ve Windows'ta güncel. MSI yetkili servisine de gönderdim ancak bir sorun olmadığını söyleyip geri gönderdiler. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

WhatsApp Image 2025-04-04 at 19.05.09.jpeg

WhatsApp Image 2025-04-04 at 19.05.51.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam BIOS'tan undervolt işini hallettim -60 yaptım şu anlık Max 79 derece gördü 78'lere falan düştü bir tık daha düşüreceğim gibi. Kafama CPU'nun yüksekliği takıldı hocam tek bir oyun CPU'nun %50'sini 60'ını yiyebilir mi? Arkadaşımda HP Victus var tonla uygulama açıyor CPU'su maksimum 20'lere 30'lara çıkıyor. Isı içinde SS atacağım birazdan test ederim.

Eki Görüntüle 2462365

Arada bir 80 oluyor onun haricinde 77-79 arası takılıyor.

Eki Görüntüle 2462393
Değerler çok iyi hocam. Dead By Daylight aslında %60 kullanmıyor siz görev yöneticisini oyundayken açtığınızda oyunun değeri doğru olmayabiliyor. MSI Afterburner kurun onunla test edin ne kadar kullandığını. %60 kullanımın sorun teşkil edeceğini sanmıyorum iyi bir değer.
Hocam öncelikle yardımcı olduğunuz için çok sağ olun bir kaç sorum daha olacak bilgisayarlardan öyle çok anlamadığım için. Laptop ısınıyor diyorsunuz hocam, bu çok sorun yaratır mı veya önüne nasıl geçebilirim soğutucu haricinde? cpu ile alakalı bir sorun gördünüz mü veya laptopta kronik bi sorun yoktur değil mi hocam, öğrenci adamım çalışıp kazandığım parayla aldım laptopu böyle görmek üzücü benim için. Bu arada rehber içinde teşekkürler.
Hocam buradan gözükmüyor RPM. RPM'ye bakmak için şuan net çözüm BIOS'a girmek ama ona da gerek yok muhtemelen sorun fanlardan kaynaklı değildir. Oyunda drop ve lag girmesi internetten kaynaklı olması çok muhtemel hocam.

Eğer undervolt yapmak isterseniz aşağıdaki rehbere göz atabilirsiniz:

Undervolt sıcaklığı düşürmede büyük yardımcı olacaktır.

Hocam bir saatlik performans analizi yaptım değerler bu şekilde.

Son düzenleme:
Hocam öncelikle yardımcı olduğunuz için çok sağ olun bir kaç sorum daha olacak bilgisayarlardan öyle çok anlamadığım için. Laptop ısınıyor diyorsunuz hocam, bu çok sorun yaratır mı veya önüne nasıl geçebilirim soğutucu haricinde? cpu ile alakalı bir sorun gördünüz mü veya laptopta kronik bi sorun yoktur değil mi hocam, öğrenci adamım çalışıp kazandığım parayla aldım laptopu böyle görmek üzücü benim için. Bu arada rehber içinde teşekkürler.

Hocam bir saatlik performans analizi yaptım değerler bu şekilde.
Kronik olacağını sanmıyorum hocam dediğim gibi bu modeller tek fanlı olduğu için soğutma konusunda zayıf modeller bende Excalibur kullanıyorum soğutma konusunda berbat. Yapabildiğim kadar undervolt yaptım her oyunu rahat rahat oynayabiliyorum. Uzun vade de kullanımda 80 derecenin sorun çıkartacağını sanmıyorum zaten iklimden de sıcaklık artar ne de olsa artık yaz mevsimine geldik. Ama size önerim undervolt yapabilirsiniz. CPU fazla ısınıyor muhtemelen voltajı fazla çekiyor, GPU'nun performans analizi fotoğrafta gözükmemiş hocam onu da atabilirmisiniz? CPU sıcaklığını göremedim hocam onu da atabilirmisiniz?

Kronik olacağını sanmıyorum hocam dediğim gibi bu modeller tek fanlı olduğu için soğutma konusunda zayıf modeller bende Excalibur kullanıyorum soğutma konusunda berbat. Yapabildiğim kadar undervolt yaptım her oyunu rahat rahat oynayabiliyorum. Uzun vade de kullanımda 80 derecenin sorun çıkartacağını sanmıyorum zaten iklimden de sıcaklık artar ne de olsa artık yaz mevsimine geldik. Ama size önerim undervolt yapabilirsiniz. CPU fazla ısınıyor muhtemelen voltajı fazla çekiyor, GPU'nun performans analizi fotoğrafta gözükmemiş hocam onu da atabilirmisiniz? CPU sıcaklığını göremedim hocam onu da atabilirmisiniz?
Tabi hocam onu da atacağım müsait olunca.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam rehbere daha detaylı bakıcam bu video yeterli olur mu Technopatın rehberiymiş.

Tabi hocam onu da atacağım müsait olunca.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam rehbere daha detaylı bakıcam bu video yeterli olur mu Technopatın rehberiymiş.

Yani hocam ben şahsen ikisine de detaylı bakardım çünkü ince ayarlar var onları kaçırmamak lazım.

Tamam hocam benim attığım fotoğrafta cpu de 100 görünüyor onun temel sebebi ısı değşl mi? Undervolt yaparsam cpu, laglanmada düzelir anlamadığım için soruyorum
Yok hocam CPU kullanımının temel nedeni işlemciye binen yüktür. İşlemciye yük binince de sıcaklık ortaya çıkar. Ben laglanmanın internetten kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama CPU'nun sıcaklığını müsait olduğunuz zaman net bir şekilde atabilirseniz kesinliğe ulaşabiliriz.

Yok hocam CPU kullanımının temel nedeni işlemciye binen yüktür. İşlemciye yük binince de sıcaklık ortaya çıkar. Ben laglanmanın internetten kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama CPU'nun sıcaklığını müsait olduğunuz zaman net bir şekilde atabilirseniz kesinliğe ulaşabiliriz.
en fazla 84 derece görmüş sanırsam hocam, alttaki resimde de gpu var sanırım.
Ekran Görüntüsü (13).png
Ekran Görüntüsü (14).png

Hocam laglanma değilde ani droplar giriyor oyuna, ethernet kablosuda takılı bu arada. fps ile alakalı bir sorunum yok. Bu arada attığım değerler hakkında yorumunuz nedir.
Fanların RPM'si güzel, GPU iyi denilebilir, CPU kötü de değil çok iyi de değil ortası gibi ama sorun çıkaracak kadar değil. Dediğim gibi bu sıcaklık problemleri undervolt ile halledilir. Drop'un birden fazla nedeni olabilir: oynadığınız oyunun optimizasyonu, internet, sistem performansı ve daha fazlası. Benim tahminimce drop'a neden olabilecek nedenler oyunun optimizasyonu, bileşenlerin sıcaklığı, internet. Undervolt yaptıktan sonra oyundaki kullanımı ve sıcaklıkları atabilirmisiniz? Bu drop sorunu başka oyunlarda da oluyor mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı