Basit bir oyunda 65-75-85 derece ekran kartı sıcaklığı alıyorum işlemci sıcaklığı ortalama 70-80 derece buna çözüm var mı?
VBIOS nedir tam olarak.
Ayrı konu açarsanız daha iyi olur sıcaklık için fakat sıcaklıklar normal. VBIOS, farklı BIOS dosyasi atarak GPU'nun watt değerini yükseltmenizi sağlıyor. Farklı laptopun BIOS'unu atiyorsunuz yani. Fazlasını merak ediyorsanız forumda rehberi mevcut:
Rehber: RTX 2060 laptopa BIOS flashlayarak TDP değiştirme
Öncelikle işlemi tamamen aynı şekilde gerçekleştirseniz bile GPU'nun olması gerektiği gibi çalışacağının garantisinin olmadığını belirterek başlamak isterim. NVIDIA'da değiştirilen BIOS'u imzalamanın veya NVFlash yazılımındaki imza kontrolünü atlatmanın bir yolu olmadığı için (henüz) başka bir...www.technopat.net
Cyborg tek fanlı sanıyorum. Yapabileceğin çok bir şey yok. Maksimum ptm7950 gibi bir faz değişimli ped veya laptop standı-soğutucusu kullanırsın o kadar.Bu sıcaklıklar beni korkuttu normal olup olmadığını anlayamadım ekstra soğutma için yapmam gereken öneri var mı? Teşekkürler.
Bu değerler.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.