MSI EX600 Secure Boot var mı?

Kralefe222

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar elimde bedavaya aldığım 18 yıllık hurda gibi bir laptop MSI EX600 işe yaramadığı için oyun açabilecek bir andrıid OS kurmak istedim. PrimeOS kurmaya çalıştım Secure Boot'la ilgili bir hata verdi, ben de BIOS'da Secure Boot adlı ayarı aramaya başladım ama bulamadım. Yardım edebilen varsa sevinirim iyi günler.

Arkadaşlar elimde bedavaya aldığım 18 yıllık hurda gibi bir laptop MSI EX600 işe yaramadığı için oyun açabilecek bir andrıid OS kurmak istedim. PrimeOS kurmaya çalıştım Secure Boot'la ilgili bir hata verdi, ben de BIOS'da Secure Boot adlı ayarı aramaya başladım ama bulamadım. Yardım edebilen varsa sevinirim iyi günler.
Sanırsam Secure Boot yok. İnternete baktığımızda Secure Boot olayı 2012'de Win 8 ile çıkmış ama sizin cihazınız Win XP dönemine dayanıyor. Yanlışım olabilir ama küçük bir araştırma ile bu sonuca vardım.

Peki ben bu laptopa yükleme şansım yok mu elimde kalmasın neredeyse bütün Windows'lari kurdum iyi olmadı adam etmeye çalıştım
Lütfen yolu varsa söyleyin yapayım.

Peki ben bu laptopa yükleme şansım yok mu elimde kalmasın neredeyse bütün Windows'lari kurdum iyi olmadı adam etmeye çalıştım
Lütfen yolu varsa söyleyin yapayım.
BIOS eğer desteklemiyorsa Custom BIOS dedikleri BIOS türlerini kurabiliyordunuz sanırım ama bu konu hakkında da hiçbir bilgim yok, pek yardım edemem.
MSI'ın sitesinde laptop için en güncel 2008 BIOS'ları var, şansınızı deneyebilirsiniz ama şahsen pek birşey değişeceğini sanmıyorum. Secure Boot 2012 sonrası çünkü dediğim gibi.

Linux dağıtımları ile şansınızı deneyin birde, Secure Boot gerekmiyor sanırsam.

BIOS güncellemesi de yapamıyorum kendi BIOS'unda eski olduğu için güncelleme alma kısmı da yok costom BIOS'u da tam bilmiyorum kafa yorarsam derinliklere inersem belki olur.

BIOS güncellemesi de yapamıyorum kendi BIOS'unda eski olduğu için güncelleme alma kısmı da yok costom BIOS'u da tam bilmiyorum kafa yorarsam derinliklere inersem belki olur.
Hocam ilk olarak bence Linux dağıtımlarına bakın, zaten hafif olurlar çoğunlukla. Olmadı Windows için dediğiniz gibi derin bir araştırma yaparsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı