MSI Fast Boot açınca klavye çalışmıyor

erensipahi

Centipat
Sistemimde MSI H310M-GAMING Plus anakart kullanmaktayım. Sistemimin hızlı açılması için normal fast Boot'u aktif ediyorum fakat istediğim gibi olmuyor. MSI fast Boot'u aktif ettiğimde ise tam istediğim şekilde direkt masaüstü açılıyor. Burada da ortaya şöyle bir problem çıkıyor. Klavyem ışıkları yanmasına rağmen çalışmıyor ta ki USB'sini söküp yeniden takıncaya kadar. Ne yaptıysam bu sorunu çözemedim. MSI fast Boot'un açık olmasını istiyorum diğer türlü bilgisayarım çok yavaş açılıyor. Bu arada klavyem A4 Tech KB-28G modeli.

Elimde başka bir klavye var fakat çok eski ps2 portlu onda sıkıntı olacağını sanmıyorum.
Şimdi tekrar denedim. Msi Fast Boot kapalı ve normal Fast Boot açıkkende aynısını yaptı. Sanırım klavyeyi es geçiyor anakart.

Anakartınızı inceleyince;
1. .net framework 4.0 gereklidir.
2. Varsayılan ayar "devre dışı bırakma" dır.
3. Hızlı Önyükleme, BIOS ayarlarına girmeyi geciktirir. BIOS'a girmeniz gerekiyorsa, lütfen önce onu devre dışı bırakın.
Bu not vardı. Gereğini yapıp deneyiniz.

Anakartınızı inceleyince;
1. .net framework 4.0 gereklidir.
2. Varsayılan ayar "devre dışı bırakma" dır.
3. Hızlı Önyükleme, BIOS ayarlarına girmeyi geciktirir. BIOS'a girmeniz gerekiyorsa, lütfen önce onu devre dışı bırakın.
Bu not vardı. Gereğini yapıp deneyiniz.
Masaüstü yazılımı sayesinde biosa gidebiliyorum. Masaüstünde çalışmayan klavye biosta çalışıyor. Çok saçma bi sorun yaşıyorum umarım çözülür.
.net framework 4.0 zaten yüklü diyor. Fast bootu kapattığımda bilgisayar ssd olmasına rağmen inanılmaz geç açılıyor.
Normalde Fast Boot kapalı kullanıyordum o halde hızlı açılıyordu. Şimdi ise yeni aldığım Msi MAG271CQR monitörün masaüstü osd yazılımını kullanabilmek için taktığım usb yüzünden olduğunu sanıyorum bilgisayar çok yavaş açılmaya başladı

Son düzenleme:
Bence herşeyi söküp. Tek tek takarak ilerleyiniz. Sanırım bir donanım yada donanımın takıldığı USB portunda hata var. Eskiden sorunsuz çalışanın şimdi sorun çıkarması dediğiniz gibi normal değil.
Sizin yerinizde olsam her USB soketini ve donanımını sırasıyla denerdim. Bol şans ve sabırlar dileyeyim şimdiden.

Bence herşeyi söküp. Tek tek takarak ilerleyiniz. Sanırım bir donanım yada donanımın takıldığı USB portunda hata var. Eskiden sorunsuz çalışanın şimdi sorun çıkarması dediğiniz gibi normal değil.
Sizin yerinizde olsam her USB soketini ve donanımını sırasıyla denerdim. Bol şans ve sabırlar dileyeyim şimdiden.
Denedim tek tek ama sonuç alamadım. Fast bootu açınca windows klavyeyi görmüyor. USB den söküp taktığımda klavye çalışmaya başlıyor bu süreç içinde klavyenin ışıkları yanıyor ve aygıt yöneticisinde gözüküyor, Neden çalışmadığı konusunda bir fikrim yok fast bootu kapatıp geç açılmasına razı olucam gibi gözüküyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı