MSI B350 Tomahawk Sistem Game Boost Açılmalı mı?

kadir mustafa

Hectopat
MSI B350 Tomahawk Arctic
Sapphire RX560 4 GB
16 GB DDR4
Ryzen 5 1600X
İşlemci soğutucum da Cooler Master Hyper T4.
MSI BIOS ayarlarına girince sol üste Game Boost yazıyor. Normalde işlemci sıcaklığı 40 derece ama Game Boost'u acınca 45 dereceye çıkıyor ana ekranda. Sizce açmalı mıyım? Soğutucum bu işlem için yeterli mi?
Game Boost'u çalıştırmadan işlemcim 3.6 GHz'den 4.0 GHz'e çıkıyor.

Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha iyi FPS almak için.
Bilmiyorum onu açınca daha iyi FPS vericek mi ?
Bir de PC'ye bi zararı olurmu? Soğutucum yeterli mi bu işlem için ?
FPS'iniz monitörünüzün Hz değerinden yüksekse overclock işlemine gerek yok. Size şöyle anlatayım. Monitörünüz saniyede 60 kare gösterebiliyor. Fakat siz 120 FPS alıyorsunuz. Yani FPS'iniz 60'ı geçse bile monitörünüz 60 Hz ise arada bir fark olmayacaktır. Ki bence işlemciniz gayet iyi FPS verir. Soğutucunuz iyi ama çok da Overclock'a elverişli değil. Yapmayın overclock. İşlemcinizin ömrünü kısaltır.

çözünürlüğü yükseltmek için yapmak istiyorumdum teşekkür ederim yardımın için
FPS'iniz monitörünüzün Hz değerinden yüksekse overclock işlemine gerek yok. Size şöyle anlatayım. Monitörünüz saniyede 60 kare gösterebiliyor. Fakat siz 120 FPS alıyorsunuz. Yani FPS'iniz 60'ı geçse bile monitörünüz 60 Hz ise arada bir fark olmayacaktır. Ki bence işlemciniz gayet iyi FPS verir. Soğutucunuz iyi ama çok da Overclock'a elverişli değil. Yapmayın overclock. İşlemcinizin ömrünü kısaltır.
MSI B350 Tomahawk BIOS Nasıl Güncellenir? buraya da bakabilir misin ?

Overclock işleminin işlemcinin ömrünü kısalttığını nereden çıkardınız ? Fazla ısıdan mı? Bir işlemciyi ortalama kaç yıl kullanıyorsunuz 10-15 ? Evet Ryzen işlemciler overclock için pek elverişli değiller (Özellikle 1. seriler) fakat kendi işlemcim olan R5 1600 OC'li olarak 3.8 Ghz'de stabil çalışıyor 3.9 da mümkün. Arkadaşın oyunlarda kaç fps aldığını bilmiyorum ama işlemcinin ömrü kısalır yorumunuza katılmıyorum.

Nerden anladınız bilmiyorum ama monitörün 60 kare gösterdiğini arkadaş belirtmemiş. Daha önce i7 6700 kullanıyordum bu aralar yetmeme başladığını farkettim ve keşke zamanında overclock yapılabilen bir model alsaymışım dedim. Overclock iyidir elbette soğutabildiğiniz sürece.

Overclock işleminin işlemcinin ömrünü kısalttığını nereden çıkardınız ? Fazla ısıdan mı? Bir işlemciyi ortalama kaç yıl kullanıyorsunuz 10-15 ? Evet Ryzen işlemciler overclock için pek elverişli değiller (Özellikle 1. seriler) fakat kendi işlemcim olan R5 1600 OC'li olarak 3.8 Ghz'de stabil çalışıyor 3.9 da mümkün. Arkadaşın oyunlarda kaç fps aldığını bilmiyorum ama işlemcinin ömrü kısalır yorumunuza katılmıyorum.
Kesinlikle doğru söylüyorsun arkadaşım ekran kartı, işlemci vs. gibi hız aşırtma yapabildiğimiz ekipmanlarda ne yaptığımızı bilmeliyiz.Bilgili olmadığımız bir konuysa şayet tehlike çanları çalıyor.Ben bugüne kadar sahip olduğum bütün sistemlerimde hep hız aşırtma yapmışımdır ve hiçbir zaman sıkıntı yaşamadım.Soruyla ilgili fikrimi söyliyim , işlemcide boost açık olduğu taktirde genel anakartlar için birşey diyemem ama tecrübe ettiğim anakartlarda fazladan voltage verdiğini gözlemledim.Bu ayarın kapatılıp manuel veriler ile daha düşük sıcaklıklar ile stabil kullanmanın mümkün olduğu göz önünde bulundurmak daha mantıklı.Benim işlemcim revizyon işlemci imzamda görebilirsiniz işlemciye fazla yüklenmedim 4000 GHz kullanıyorum boost kapalı oyunlarda en fazla 46 derece oluyor daha fazlasına rastlamadım.Daha fazlasını göremezmiyim görürüm ama gerek duymuyorum.Serin işlemci ve performansı şuanda fazlasıyla yeterli.

@abdev dikkatli okusaydınız kurduğum cümlenin örneğin içerisinde olduğunu anlardınız. Kurduğum "Monitörünüz saniyede 60 kare gösterebiliyor." cümlesi, varsayımdır. "Monitörünüz 60 Hz ise arada çok fark olmayacaktır." cümlesini okumanız bile bu varsayımı anlamanıza yardımcı oluyor. Mesajları dikkatli okuyun.
@saydut 1 yıl olmuş fakat gene de belirteyim, acemiliğin sonuçları işte. Şu anda ben de o görüşüme katılmıyorum, zamanında öyle okuduğumdan pek sorgulamamıştım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı