MSI Gaming 5 Windows 8.1 Format Sorunu

Burak Çelik

Hectopat
Katılım
24 Eylül 2014
Mesajlar
55
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, MSI Gaming 5 anakartım var ve Windows 8.1 Pro kurmak istiyorum. Forumda Recep Baltaş'ın anlattığı gibi USB hazırladım ama boot menü de UEFI seçince formata geçmiyor direk Windows başlıyor ama normal UEFI ibaresi olmayan USB'yi seçince formata geçiyor BİOS da farklı bir ayar mı var UEFI kurmak için. USB belleğide aşağıdaki ayarlar doğrultusunda hazırladım.

Adsız.jpg


Bu ayarlar şeklinde USB hazırladım ama UEFI kuruluma geçmiyor yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 
Arkadaş güzel bir soru sormuş. Bir de Recep abi Fat32 ile olmak zorunda diyor. Fat32 seçince 4GB dan büyük dosya ekliyemiyoruz. Ama dosya 5.5GB. Dosyanın içine baktım. Parçalanmamış dosya. Ne yapabiliriz?
 
Ben böyle aşmıştım sorunumu.

Cmd.exe yi yönetici çalıştırın.

-list disk

Formayatlayacağınız usb yi belirleyin. Select disk .... olarak yazılır. Orada hangi rakamı koyduysa.


-select disk 1

-clean

-create partition primary

-active

-format fs=FAT32 quick

-assign

Bunları yaptıktan sonra iso dosyasının içindekileri sürükleyip bırakmanız yeterlidir. Bende gaming 5 kullanıyorum ve bu şekilde Windows 7, Windows 8.1 format attım sorunsuz bir şekilde.

Eğer USB belleklerinize birşey olursa mesuliyet kabul etmediğimi belirtmek isterim. Saygılarımla.
 
Recep Beyin anlattığı şekilde USB'yi hazırladım FAT32 "UEFI Bilgisayarlar için GPT Bölüm düzeyi" şeklinde ama UEFI kurulumda direk Windows açılıyor. Windows 8.1 İSO dosyası 3.6 GB bende sende nasıl bilmiyorum. Araştırdığım bilgilere göre HDD MBR biçimli ise UEFI desteklemiyormuş. HDD'yi GPT biçimine dönüştürmemiz lazım onuda Aomei Partition Asistant programı ile yapıyoruz. Dönüştürme işlemini yapınca HDD içinde bilgi olmasın siliniyormuş bu işlemi yaptıktan sonra UEFI üzerinden kurulabiliyor. Ben deneyeceğim sonuçları konu altına yazarım.

@Prof Striker HDD'yi GPT biçime dönüştürüp deneyeceğim olmazsa sizin adımlarınızı izleyeceğim yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

Adsız.png


GPT Diske Dönüştür kısmına tıklanmıyor. Çözümü nasıldır acaba yardımcı olanlara teşekkür ederim. @Recep Baltaş Recep Bey birde siz baksanız rica etsem.
 
Senin HDD GPT biçiminde bende bunu yapma peşindeyim bi türlü beceremiyorum.

@albaywolf dediklerini birebir yaptım hepsi başarılı şekilde oldu şimdi içine Windows 8.1 atıyorum direk UEFI kurulum yapabilecek miyim? HDD'yi GPT biçimine dönüştürmeden denicem olur mu bakalım.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı