MSI Gaming 5 Windows 8.1 Format Sorunu

Burak Çelik

Hectopat
Katılım
24 Eylül 2014
Mesajlar
55
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, MSI Gaming 5 anakartım var ve Windows 8.1 Pro kurmak istiyorum. Forumda Recep Baltaş'ın anlattığı gibi USB hazırladım ama boot menü de UEFI seçince formata geçmiyor direk Windows başlıyor ama normal UEFI ibaresi olmayan USB'yi seçince formata geçiyor BİOS da farklı bir ayar mı var UEFI kurmak için. USB belleğide aşağıdaki ayarlar doğrultusunda hazırladım.

Adsız.jpg


Bu ayarlar şeklinde USB hazırladım ama UEFI kuruluma geçmiyor yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 
1- Yanlış diski seçiyorsun. Doğrusu, 111 GB olarak görünen en baştaki disk. Yani "select disk 0" yazacaksın.
2- Seleck değil, select olacak.
 
Rufus ile alakalı bir şey sormak istiyorum. Öğrenciye bedava olan Windows Embedded 8.1 Industry dosyasını indirdim. Recep abinin dediği sıra ile önce "UEFI Bilgisayarlar için GPT Bölüm Düzeni" seçeneğini sonra FAT32 dosya sistemini ve son olarak ISO dosyamı seçiyorum (seçimi bitirdikten sonra ) ilk iki seçenek sıfırlanıyor. Manuel olarak tekrar ayarlıyorum, sıkıntı olur mu ?
 
@albaywolf Malesef olmadı UEFI kurulum gerçekleşmedi. Dediğiniz şekilde USB hazırladım ama UEFI kuruluma geçmedi yine GPT yapmam lazım diski ama olmuyor sizin dönüştürme linkinde verdiniz ama UEFI geçiş hiç yapmıyor işte direk Windows başlatıyor sorun orada nasıl olacak bilmiyorum. Ama yinede çok teşekkür ederim sayenizde
favicons
UEFI Windows 8 - 8.1 İçin Kurulum Medyası Oluşturmak (Programsız) verdiğiniz bu linkteki komutlarla bozuk USB belleği çalışır hale getirdim HDD'yide GPT biçimine dönüştüre bilirsem çok güzel olacak :)
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı