MSI Gaming App sorunu

Philologically

Megapat
Daha fazla  
Az önce MSI Gaming App yükledim ve Gaming Mod'a tıkladım ve bir anda Ryzen 5 2600 işlemcim 3,7 - 3,9MHz değerlerinde çalışmaya başladı boştayken. Sonra modu kapatmaya çalıştım, sessiz moda almaya çalıştım ama hiçbir şekilde değerler düşmedi, hala aynı. Sistemim temiz, daha bir hafta önce temiz kurulum ile format attım. Eski konulara ve yabancı forumlara baktım ama anlamadım, nasıl normale/varsayılana çevirebilirim?

MSI GTX 960 4G.
Ryzen 5 2600.
MSI B450M GAMING
8 GB DDR4 RAM

Gameboost kapalı iken 3,4 gözüküyor ama açıkken de 3,4 gözüküyordü. Şu an yine açtım ve MSI'ın herhangi bir programını yüklemedim ve 3,7lerde çalışmaya hala devam ediyor. Bilemedim gerçekten.

İşlemci silikonun bayağı iyi herhalde senin işlemciyi direkt 3.7 cıkarmıslar :D ben senin yerinde olsam 4.0-4.1leri denerim sogutucun iyi ise. Şaka bir yana ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım istersen sıfırdan temiz kurulum yapıp hiç program yüklemeden dene. Yani işlemcinin yüksek hızda calışması sorun değil ama düşük frekanslar problem yaratır. En basiti işlemci düşük frekanslarda ekran kartını besleyemez darbogaz olabilir. Bence tekrar denemende fayda var.

Düzeltme: Bu arada işlemcin 2600 3.4'temin 3.2 değil kusura bakma 3.4 normal ama aşağısını kendin ayarlaman gerekiyor.

Not: Yaklaşık iki saate yakındır MSI Dragon Center'da sıkıntı yasıyorum güncelleme yapamadım tekrar silip kuracağım bende :D.

Bios güncelleme yapıp bios içerisinden gameboost'u aktif hale getirdim tekrardan ve şu an 3.6-3.8 arası çalışıyor ve bu şekilde de bırakmaya karar verdim açıkçası. 15 gün olmadı daha format atalı bu arada.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı