MSI Gaming App sorunu

Philologically

Megapat
Daha fazla  
Az önce MSI Gaming App yükledim ve Gaming Mod'a tıkladım ve bir anda Ryzen 5 2600 işlemcim 3,7 - 3,9MHz değerlerinde çalışmaya başladı boştayken. Sonra modu kapatmaya çalıştım, sessiz moda almaya çalıştım ama hiçbir şekilde değerler düşmedi, hala aynı. Sistemim temiz, daha bir hafta önce temiz kurulum ile format attım. Eski konulara ve yabancı forumlara baktım ama anlamadım, nasıl normale/varsayılana çevirebilirim?

MSI GTX 960 4G.
Ryzen 5 2600.
MSI B450M GAMING
8 GB DDR4 RAM

Dragon Center programını kurup oradan deneyebilirsin ben kullanıyorum bir sıkıntı yasamadım. Oyun oynarken performans normal kullanımda sessiz moda tek tıklamayla geçebiliyorum. B450 Tomahawk Max anakart R5 1600 işlemci var.

Dediğinizi yaptım fakat CPU hala 3.9 olarak gözüküyor.
Sistemim hala boşta 3.7 seviyelerinde çalışıyor. @Recep Baltaş

Dostum öncelikle istersen iki programı sil bilgisayardan. Bilgisayarı kapat ve BIOS pilini cıkart 10 dk kadar bekle BIOS'u sıfırla pili tak bilgisayarı calıstır. BIOS sıfırlanınca otomatik eski ayarlara dönecektir. Daha sonrasında BIOS'a gir değerleri oradan kontrol et muhtemelen RAM frekansında eskiye dönmüş olacaktır XMP yardımıyla MHz değerlerini ayarla. Sonrasında Dragon Center kurup oradan otomatik modlar arasında rahatlıkla geçiş yapabilirsin.

Dediklerinizi yaptıktan sonra Dragon Center programını tekrar yükleyince sessiz veya diğer modlar fark etmeksizin tekrardan 3,9ghz hıza yükseldi. Programı silip BIOS üzerinden game boost'u aç kapa yaparak tekrardan düşürdüm hızı fakat ilk dediğiniz bios pilini çıkardıktan sonra 2.7ghz ile çalışırken şu an 3,30larda çalışıyor. Ya bu Dragon Center öyle ahım şahım bir şey değil ya da ben beceremiyorum :)

Game Boost denilen olayda bende sorun yasadım sanırım X olan versiyonlarda işe yarıyor onu actıgımda kilitleniyor bilgisayar mecburen BIOS sıfırlamak zorunda kalıyorum. BIOS sıfırladıktan sonra BIOS'ta OC işlemi yapınca etki etmiyor sanırım programlar. En baştan BIOS'u sıfırlayıp direkt programla yaparsanız sorun yasamazsınız diye düşünüyorum. Dragon Center uygulamasını bayadır kullanıyorum hiç sorun yasamadım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı