Çözüldü MSI Gaming X 1660 Super 78 derecede %100 fan açıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci + Editör
Arkadaşlar car for sale tarzı oyunlarda FPS 200 üstü olduğundan dolayı 78 dereceyi geçiyor kart ve %100 fan açıyor. Bu formda bazı arkadaşlar 83 civarında bile çalışıyormuş fakat %100 geçtiğini belirtmediler. Kartın içi açılmadı bu arada garanti bandı üzerinde. Çok gürültülü çalışıyor giriş ekranlarında vs.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam bu ısıları sadece One armen cook ve car for sale gibi oyunlarda ana menü de görüyor. Anlık 78 oluyor fan %100 oluyor ve 70'e düşürüp salıyor kart %30 da döndürüyor fanları.

165Hz G-Sync :D

O zaman tazeleme oranınızı düşürün. Havalar çok sıcak bildiğiniz üzere. Oturduğum yerden bile su oldum karşımda fan üflerken. GPU'yu biraz rahat bırakmayı deneyin 😀
Arkadaşlar car for sale tarzı oyunlarda FPS 200 üstü olduğundan dolayı 78 dereceyi geçiyor kart ve %100 fan açıyor. Bu formda bazı arkadaşlar 83 civarında bile çalışıyormuş fakat %100 geçtiğini belirtmediler. Kartın içi açılmadı bu arada garanti bandı üzerinde. Çok gürültülü çalışıyor giriş ekranlarında vs.

Kartı açmak istemiyorsanız FPSi sabitleyip oynayın biraz daha ısısını düşürür.

Hocam bu ısıları sadece One Armen Cook ve Car for sale gibi oyunlarda ANA MENÜ de görüyor. Anlık 78 oluyor fan %100 oluyor ve 70 e düşürüp salıyor kart %30 da döndürüyo fanları.

Monitörünüzün tazeleme hızı kaç ki kısmına girmeden, sadece V-Sync'yi açmayı tavsiye ediyorum. Gereksiz FPS'ler gereksiz kart yorulmaları.
165HZ G-Sync :D

Hocam bu ısıları sadece One Armen Cook ve Car for sale gibi oyunlarda ANA MENÜ de görüyor. Anlık 78 oluyor fan %100 oluyor ve 70 e düşürüp salıyor kart %30 da döndürüyo fanları.

165HZ G-Sync :D
Sanırım bu değerler normal. Sorun yok :) Garanti bandı açılmamış kart yani :)

Hocam bu ısıları sadece One armen cook ve car for sale gibi oyunlarda ana menü de görüyor. Anlık 78 oluyor fan %100 oluyor ve 70'e düşürüp salıyor kart %30 da döndürüyor fanları.

165Hz G-Sync :D

O zaman tazeleme oranınızı düşürün. Havalar çok sıcak bildiğiniz üzere. Oturduğum yerden bile su oldum karşımda fan üflerken. GPU'yu biraz rahat bırakmayı deneyin 😀

Çözüm
Çok ısınıyor. 78 dereceyi %100 fanda görmesi üzücü. İsterseniz servise yollayın isterseniz kendiniz açıp termal macun değişimi yapın hocam.
GPU çipleri hassas ve Pomp out gibi şeyler olur diye yemiyor.

Katılıyorum aslında kışın 67-72 olan kart şuan 78 olması normal. Bende aynı şekilde fan ile terliyorum hava 23-25 derece gece saati bu ne sıcak :D

Bu arada bu sistemi 1650 9300H laptop takas ederek aldım :) Aşırı memnunum.

İstanbul'da değilsiniz sanırım. Nem'den dolayı sıcaklık hissediyoruz. Aslında hava değil su buharı soluyoruz bu da terleme yapıyor.
İstanbul Anadolu yakasındayım :) Hava 23 derece şuan da. Fakat nem o kadar fazla ki, fan bana üflese bile terliyorum. Bu havada insan olarak otururken hararet yapıyorsam/k bu garibim 1660S ne yapsın :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı