MSI GE60 SSD ile geç açılma sorunu

MustafaDmrl

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba MSI GE60 0ND model bilgisayarımı biraz daha hızlandırmak için Samsung 750 Evo 250 GB SSD aldım sıfır kurulum yaptım driverlar'ı ve samsung magician'ı kurup maximum performance moduna aldım. (Program AHCI modunu açık gösteriyor ve SSD SATA 3 portuna takılı) her şeyi kurdum performansıda gayet güzel okuma 540 MB yazma 500 MB buraya kadar sıkıntı yok.

Bilgisayarım açılırken MSI ve Intel logolarının olduğu boot ekranını geçmesi tam 20 saniye sürüyor her seferinde bu rakam 20saniye (7200rpm HDD varken 3 saniyede geçiyordu bu ekranı)
sonra tam 15 saniye siyah ekranda imleç yanıp yanıp sönüyor. Windows logosu geldikten sonra maximum 5 saniye içinde şifre girme ekranına ulaşabiliyorum.

5 saniyelik kısımda sıkıntı yok ama özellikle 20 saniye boot ekranı için uzun süre BIOS ayarlarını falan kurcaladım boot sırasında ilk sıraya aldım diğerlerini disable yaptım BIOS UEFI değil ve fast boot vs gibi bir özellik bulamadım.

Windows HDD ile de ortalama 40-50 saniyede açılıyordu bu 40 saniyelik süre SSD için uzun değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı