MSI GE60PE2 Batarya ışığı sürekli turuncu yanıp sönüyor

mehmetmert

Hectopat
Daha fazla  
Bende 2 yıllık MSI GE60 2PE bir dizüstü var. Şu ana kadar ciddi bir sorunla karşılaşmadım. Bataryası halen iyi durumda 1-2 saat kadar kullanıma göre dayanıyor. işletim sistemi Windows 10 Home SL. KB4074588 güncellemesini yaptıktan sonra bilgisayarı bir saat kadar batarya ile kullandım, prize taktığımda %94'e kadar gelip batarya ışığı turuncu yanıp sönmeye başladı. En az üç defa aygıt yöneticisinden pil altında yer alanları kaldırdım cihaz kapanana kadar kullanıp şarja taktım ama sonuç değişmedi. Her seferinde %94'e gelip turuncu yanıp sönmeye başlıyor. Daha önce prize taktığımda %95 altındaysa %100 doluyordu, %95 ve üstünde taktığımda ise dolmuyordu. bir önceki güncelleme ile de kablosuz mouse kullanımında sıkıntı olmuştu ve halen daha devam ediyor. Güncellemeleri geri de alamıyorum çünkü eski geri yükleme noktalarını silmişim.
Sorunum hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.

Support For GE60 2PE Apache Pro | Laptops - The best gaming laptop provider | MSI Global

Bu linkten Battery Calibration yazılımını yükleyip tekrar kontrol eder misiniz?

Güncel sürümünü yükleyip çalıştırdım. İlk seferinde batarya dolu olduğu için (%94. Bu seviyeye geldiğinde turuncu ışık yanıp sönmeye başlıyor daha fazla dolmuyor. Fiş prize takılı olmadığında veya bu seviyeye kadar normal mavi ışık yanıyor) şarjı tüketmeye başladı. Tamamen tükenince bilgisayar kapandı. Açtım yazılımı tekrar çalıştırdım. Önce şarj etti (%94'e kadar) Turuncu ışık yanıp söndü sonra tekrar şarjı tüketti ve tekrar şarj bitince bilgisayar kapandı.
Yani muhtemelen bataryayı ayarlayamadı yazılım. Sanırım MSI bilgisayarların bir çok modelinde buna benzer batarya sorunları görülüyormuş. Çok fazla benzer başlığa rastladım.
En azından şu turuncu ışık nasıl kapatılır, devre dışı bırakılır öğrenebilseydim iyi olurdu. Çünkü batarya gayet iyi durumda.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı