MSI GE62 6QD vs MSI GE72 6QL vs MSI PE60 6QE Asus N551VW

Sinan AKDAŞ

Kilopat
Katılım
23 Aralık 2015
Mesajlar
23
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu 4 bilgisayardan sizce hangisini almalıyım?
İsteklerim ;
  • İşlemci 6700hq, ram ddr4 2133 mhz olmalı.
  • M2 sata ssd desteği olmalı, hatta cihazda güzel bir m2 sata ssd olmalı.
  • Mümkünse ips panel olmalı. (Ya da o derece kaliteli olmalı).
  • Isınma ve/veya kronik sorunu mümkünse olmamalı, soğutma sistemi özellikle işlemci için iyi olmalı.
  • Kaliteli ve sağlam kasa.
Merak ettiklerim ;
ASUS N551VW de hepsi var gibi ama üzerindeki ssd m2sata değil galiba (emin değilim) M2 sata ssd desteği var mı bilmiyorum (galiba yok)
MSI PE 60 da SSD yok. MSI yetkili servisi aradım ssd takmak için 25$+kdv servis ücreti alacaklarını söylediler Yoksa tercih edilebilirdi. Birde bu ücret çok değil mi?

MSI GE72
en doğru tercih gibi, keşke 15,6 olaydı. Üzerindeki ssd nedir?
MSI GE62 15,6 ama ekran kartı nedeniyle çok para isteniyor ki ekran kartı oyun oynamayacağım için gereksiz. Hani hiç ekran kartı olmasa olur o derece. Onun üzerinde ssd ne acaba?
MSI GE72 ve ASUS arasındayım. İkisi arasında 300 lira msı daha pahalı.

Sizce hangisini tercih etmeliyim ve neden?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sinan bey öncelikle merhaba. Cihazların hepsine baktım içlerinde bence en alınabilir olan cihaz benimde almayı düşündüğüm Msi GE62 6QD şuan en güncel ve istediğiniz en yeni SSD teknolojisine sahip. Diğer cihazlara bakacak olursak Asus'da SSD var ancak 1 TB HDD 5400 Rpm ve Msi ile arasında fiyat açısından çok az fark var. 17.3 Inch olan Msi GE72 modeli ise daha büyük olduğu için taşıması zor olur diye düşünüyorum. Üzerinde takılı olan SSD nin markası hakkında bilgim yok. Msi PE 60'ın panelinin markası bilinen bir firma değil o yüzden tercih etmezsiniz diye düşünüyorum. Ekran kartı gereksiz demişsiniz ben o konuda size katılmıyorum. Oyun oynamasanız bile verdiğiniz paranın bir karşılığı olmalı diye düşünüyorum. Az bir rakamdan bahsetmiyoruz 4500 TL gibi bir para var ortada. Isınmanın Msi'da sorun olacağını sanmıyorum Coler Booster 3 teknolojisine sahip hangisini neden tercih ettiğimi kısaca özetlemeye çalıştım.
 
Oyun oynamayacaksanız o bütçe ile ultrabook almak çok daha mantıklı değil mi ? Skylake işlemcili bir ultrabook alın, hatta harici ekran kartı da oluyor gtx 940m veya gtx 950m.
Fikir vermesi açısından araştırmadan atıyorum, şöyle birşeyler alabilirsiniz:
ASUS UX303UB-R4088T Ultrabook
 
Hakan bey cevabınız için çok teşekkür ederim. Şehir dışına çıkmıştım yeni görebildim.

Evet oyun oynamayacağım ama çekirdek sayısı ve performansı benim için çok önemli. Bu nedenle i7 6700hq olmazsa olmaz. Keşke her performans bilgisayarı oyun bilgisayarı olarak algılanmazsa :)

PE60 3600 liraya mal olacak. (ssd yok- ekran ips değil galiba)
GE62 4260 liraya mal olacak. (ssd var- ekran ips galiba)
GE72 4100 liraya mal olacak. (ssd var- ekran ips değil galiba)
PE60 da ssd yok. Firmaya ssd taktırmak için 90 lira ücret ödüyoruz. Orta yollu m2 sata ssd (128 Samsung 850 evo = 260 lira) ile maliyetimiz toplamda 350 liraya çıkıyor.
Şuan için ssd olarak Samsung 950 pro düşünmüyorum.
Acaba GE62 alıp bir müddet kullandıktan sonra hem ramlari arttırmak hemde ssd yi değişmek mi mantıklıdır?
Bu fiyatlara göre sizce hangisi daha tercih edilir duruyor?
 
GE62 daha taşınabilir ve ileriye yönelik olacaktır. Kendimizin takma şansı hiç yok mu SSD'yi. İndirim varken almıştım evde bilgisayarı bekliyor bide takmaya para vermeyelim. Ben de bugün GE62 6QD siparişi verdim artık ne zaman gelir bakalım.
 
Sinan bey yazdığınız fiyatlara nereden bakıyorsunuz ? Msi GE62 Apache Pro 6QD 4260 liraya hiç bir yerde göremedim. Dediğiniz gibi GE62 serisine bende sıcak bakıyorum. İleride söylediğiniz gibi upgrade yapabilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı