MSI GE62VR Oyunlarda Takılma Sorunu

UJ on

Hectopat
Katılım
12 Şubat 2017
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
MSI'ın GE62VR Apache pro adlı ürününü aldım. GTX 1060'ın 3 GB'lı versiyonu olduğunu biliyorum fakat kasma gibi olmasa da bazı oyunlarda istenilen verimi maalesef ki alamıyorum. BIOS güncellemesini yaptım fakat firmware ve vBIOS güncellemesini yapmadım. MSI müşteri hizmetleri yeni ürünlerde gerek olmadığını söyledi. LOL gibi The forest gibi oyunlarda pinge bağlı olmaksınız single playerda takılmalar ve bazı oyunlarda istediğim verimi alamıyorum. Bkz; total War Atilla ve Metro 2033 gibi testlerde 70 80 ultrada FPS alırlarken ben 40 FPS alabiliyorum. Acaba sorun neyden kaynaklı? Yeniden format atmam mı gerekiyor? (Driverlar güncel.)
 
İyi Günler Takılma yani FPS düşüşü mağlasef ki devam ediyor Fakat FPS sorunu çözülmüş gibi benim anlamadığım olay LOL gibi düşük sistem gereksinimleri olan oyunda bu sorunu alıyorum sorun donanımsal olabilir mi? bu arada VBIOS ve FW'yi Windows üzerinden güncelledim bunun bir etkisi olabilir mi?

Ek olarak PC'de gezinirken de takılmalar oluyor nedenini bilen veya yardım edebilicek birisi varmı
 
İyi Günler Takılma yani FPS düşüşü mağlasef ki devam ediyor Fakat FPS sorunu çözülmüş gibi benim anlamadığım olay LOL gibi düşük sistem gereksinimleri olan oyunda bu sorunu alıyorum sorun donanımsal olabilir mi? bu arada VBIOS ve FW'yi Windows üzerinden güncelledim bunun bir etkisi olabilir mi?

Ek olarak PC'de gezinirken de takılmalar oluyor nedenini bilen veya yardım edebilicek birisi varmı


Pc de gezinirken takılma dediğin sorun aslında msi anakartlarında yerleşik ekran kartı yani işlemcinin içerisinde bulunan ile gtx 1060 arasında duruma göre geçiş yapmasından kaynaklı. Bunu çözmek için nvdia ayarlarında olması lazım pc yi gtx 1060 ile çalışmaya zorlaman lazım fakat normal internet gezmelerin ve film izlemelerinde gereksiz ısınma yapacaktır tavsiye etmiyorum. Aslında bu dediğin takılma değil tahminim fare imlecinin anlık donmaları gibi oluyor. Ayrıca oyunlarda bu sonucu almaman lazım istersen birde temiz bir windows 10 kurulumu yap ben GS63 VR aldıktan sonra hemen temiz bir kurulum yaptım bundan önce test etme imkanım olmadı. Oyunlarda takılma yok ama bendeki 6gb lık gtx 1060 versiyonu fakat bi değişiklik yapacağını sanmıyorum. Dediğim gibi temiz bir kurulum yapmayı dene.
 
Dediğini deneyeceğim ben kurulum yaptım windows 10 ama geri yükleme tarzı yaptım. USB'den yeniden yüklemem mi gerekiyor ? , birde zaman ayırıp yazdığın için teşekkür ederim.
Ek olarak elimde şöyle bilgiler var GTA 5 te, Metro Last Night'ta gayet yüksek fps alıyorum ama menülerde sanki GTA 5 inde öyle hafif donma gibi oluyor yani TOTAL WAR ATTILA oynarkende savaştayken yağ gibi fakat menüde donma oluyormuş gibiydi bu konu hakkında ne diyebilirsiniz

Birde Merakımı mazur görün GTA5 'te 72 Derece sıcaklık sanki bana fazla gibi geldi sizce normal midir?

Edit : Windows 10 kurduktan sonra kurulum ana CD'sinde sorun oluştu hepsi yüklenmedi kalanları ben yükledim internetten falan bu bir sorun yaratır mı ?

a
 
Cevap verdiğin için teşekkür ederim deneyeceğim büyük ihtimal kurulum CD'sinde çıkan sorunlardan dolayı bir şeyler eksik kaldı kurulum yaparken.
 
Ndivia 3D Ayarlardan eşleştirdim yani Format attım sürücüleri yükledim kasma kesinlikle yok GTA5 de ultrada gayet iyi FPS alıyorum sorunum şu ki The Forest,League of Legends, Total War Attilla,Europe Universalis 4 gibi oyunlarda ara ara FPS Drop Oluyor fakat FPS gene yüksek Araştırmalarıma göre İşlemci Driverıyla Ekran Kartı driver'ı Çakışıyor olabilirmiş olayı aslının ne olabileceğini açıkçası bilmiyorum yardım edebilirseniz çok müteşekkür kalırım

DDU ile ekran kartı driverlarını kaldırdım kasma yok ama anlık takılma var yaptıktan hemen sonra bir sıkıntı yoktu fakat takılma geri geldi anlık bir FPS Drop var yardım gerekiyor
 
Hocam selamlar bende bu laptopu aralık ayında almıştım . söylediğiniz tüm sorunlar bendede mevcut . lolde 120 fps lerde dolaşıyorum ve anlık 3o a düşüp bir daha yükseliyor. Normal windows içinde dahi bataryaya bastığımda olsun , bluetooth olsun chrome olsun normal dosya olsun hepsinde kasma yapıyor. Nedenini öğrenebildiniz mi acaba ? çok sıkıntılı bir durum ve bir türlü cözemedim kaç kere formatlar attım güncellemeleri driverların güncel hallerini herşeyini kurdum düzelmiyor...​
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı