MSI GE63 Raider RGB 8sf mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Metroplex

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 GB DRR4 2666 MHz
SSD veya HDD modeli
1 TB HDD + 256 GB SSD (M2 SATA )
Ekran kartı
NVİDİA RTX 2070 8GB
İşlemci
Intel Core i7-8750H
Herkese merhaba. Bende MSI GE63 Raider RGB 8sf laptop mevcut. Laptopta oyun oynarken veyahut gezinirken sürekli mavi ekran hatası almaya başladım. Öncelikle laptopa format attım. Yalnız format sonrası da yine aynı hata devam etti.
Daha sonra İstanbul'daki servis Point'e gönderdim bu durum için. Kendileri laptopu teste tabii tutup herhangi bir donanımsal arıza bulamadıklarını söylediler. Fan ve termal macun bakımını da yaptırdım. Servisten geldikten 4 gün sonra aynı hata tekerrür etmeye başladı. Benim aklıma öncelikle RAM'lerle alakalı bir sorun olabileceği geliyor. Yalnız şöyle bir ekstra durum da var. Mavi ekran hatası öncesinde laptop kilitleniyor yaklaşık 30 saniye kadar. Sonradan mavi ekran geliyor. Laptop kendini yeniden başlatınca BIOS ekranı açılıyor. BIOS ekranında SATA information a baktığımda da bu sefer SSD görünmüyor. BIOS'tan F10 ile kayıt edip çıkış yaptığımda ise işletim sistemi açılıp masaüstü ekrana geliyor. Daha sonra yine laptopta gezinirken mavi ekran hatası tekrar ediyor. Bu böyle döngü halinde devam ediyor.
Dün akşam format atarken disk yönetimi bölümünde "yenile " yaptığım zaman SSD ekranda görünmüyor. Acaba sorun RAM de mi yoksa SSD de mi? Bu arada hata sonrası bende minidump dosyası oluşmuyor.
Bende en son çare olarak SSD ve RAM siparişi verdim. Bunları taksam sorun çözülür mü acaba? Kusura bakmayın biraz da fazla yazdım ama yaklaşık 1 aydır bu sorunla uğraşıyorum. Şimdiden ilginiz için teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Minidump dosyası paylaşabilir misiniz?

Minidump dosyası paylaşabilir misiniz?
Minidump dosyası yok. Hatadan sonra oluşturmuyor. Bugünde RAM ve SSD leri temizledim ıslak mendille. Belki tozdan yapmış olabilir. Bugün format atarken ssd göründü. İki gün sonra da Yeni performans RAM'i ve performans SSD si takacağım. Bakalım ne olacak.

CCleaner gibi bir program var mı sistemde? O siliyor olabilir. Eğer yoksa sorun RAM'le alakalı olabilir. Memtest yapmanız iyi olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca en azından hata adını verirseniz yardımcı olur hatayı bulmakta.

CCleaner gibi bir program var mı sistemde? O siliyor olabilir. Eğer yoksa sorun RAM'le alakalı olabilir. Memtest yapmanız iyi olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ccleaner programı yok. Az önce oyun oynarken yine kapandı. açılışta bios ekranına geldi oradan ssd görünmüyordu. Daha sonra F10 ile biostan çıkıyorum. Tekrardan laptop açılıp masaüstüne geliyor. Hatanın adı Critical Process died .

Bu arada Memtest yaptım. RAM'ler temiz çıktı. HD Tune ile bad sector de SSD temiz çıktı. En anlamadim bu işi vallahi.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı