MSI GE65 9SE için SSD önerisi

SpruceNn

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba.

MSI GE65 Raider 9SE marka laptopum var. PC'nin güncel diskleri aşağıdaki gibidir.

512 GB SSD: KBG30ZMV512g Toshiba BG3 512 GB TLC M.2 PCI-Express 3.0 X4 NVMe Solid state Drive M.2 SSD / Solid state Drive.
1 TB HDD: Seagate Barracuda Pro ST1000LM049 2.5" 1 TB 7200 RPM SATA 3 HDD.

Size 2 soru soracağım. Öncelikle takılı olan SSD yerine 2 TB SSD takmak istiyorum. Düşündüğüm SSD aşağıda yer alıyor. Aşağıda yer alan SSD ilgili PC'ye uygun mudur?

Almak istediğim SSD: Samsung SSD, 970 EVO p. M.2, 2 TB, NVMe MZ-V7S2t0bw

İkinci sorum da takılı olan HDD yerine ikinci bir SSD takmam mümkün müdür? Eğer mümkünse takmak istediğim SSD'den 2 tane takacağım.

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminizde 1 tane SATA 1 tane de M.2 slotu var.
1. sorunun cevabı evet.
2. sorunun cevabı SSD takabilirsiniz ama SATA SSD takabilirsiniz. HDD'yi çıkartıp yerine SATA SSD takabilirsiniz.

Herkese merhaba.

MSI GE65 Raider 9SE marka laptopum var. PC'nin güncel diskleri aşağıdaki gibidir.

512 GB SSD: KBG30ZMV512g Toshiba BG3 512 GB TLC M.2 PCI-Express 3.0 X4 NVMe Solid state Drive M.2 SSD / Solid state Drive.
1 TB HDD: Seagate Barracuda Pro ST1000LM049 2.5" 1 TB 7200 RPM SATA 3 HDD.

Size 2 soru soracağım. Öncelikle takılı olan SSD yerine 2 TB SSD takmak istiyorum. Düşündüğüm SSD aşağıda yer alıyor. Aşağıda yer alan SSD ilgili PC'ye uygun mudur?

Almak istediğim SSD: Samsung SSD, 970 EVO p. M.2, 2 TB, NVMe MZ-V7S2t0bw

İkinci sorum da takılı olan HDD yerine ikinci bir SSD takmam mümkün müdür? Eğer mümkünse takmak istediğim SSD'den 2 tane takacağım.

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

2 TB 970 EVO Plus yerine 1 TB 980 Pro daha mantıklı. Hem daha ucuz hem daha hızlı.

2 TB 970 EVO Plus yerine 1 TB 980 Pro daha mantıklı. Hem daha ucuz hem daha hızlı.
amacım ssd'yi yüksek tutup windows'u ve tüm oyunları ssd'ye yüklemek bu yüzden 2 tb ssd düşünüyorum. 512gb yetmiyor. 1tb da yetmez sanki
Sisteminizde 1 tane SATA 1 tane de M.2 slotu var.
1. sorunun cevabı evet.
2. sorunun cevabı SSD takabilirsiniz ama SATA SSD takabilirsiniz. HDD'yi çıkartıp yerine SATA SSD takabilirsiniz.
2tb m2 ssd ve 2tb ya da 1tb sata ssd işimi görür diye düşünüyorum. Yazma/okuma hızları olarak ne önerirsiniz?

Amacım SSD'yi yüksek tutup Windows'u ve tüm oyunları SSD'ye yüklemek bu yüzden 2 TB SSD düşünüyorum. 512 GB yetmiyor. 1TB da yetmez sanki.

2TB M.2 SSD ve 2TB ya da 1TB SATA SSD işimi görür diye düşünüyorum. Yazma/okuma hızları olarak ne önerirsiniz?

2TB 980 Pro'ya bakabilirsiniz ama biraz pahalı olur. 2TB SATA + 1 TB 980 Pro da yapabilirsiniz.

2TB 980 Pro'ya bakabilirsiniz ama biraz pahalı olur. 2TB SATA + 1 TB 980 Pro da yapabilirsiniz.
Hocam teşekkür ederim fikrin için. Değerlendireceğim ancak şunu merak ediyorum.
SATA ve M2 olan herhangi iki ssd'yi kesin takabilir miyim? Anakarta vs uyumsuz olma ihtimali var mı?

Hocam teşekkür ederim fikrin için. Değerlendireceğim ancak şunu merak ediyorum.
SATA ve M.2 olan herhangi iki SSD'yi kesin takabilir miyim? Anakarta vs uyumsuz olma ihtimali var mı?

Hayır yoktur her anakarta her SSD takılır. HDD alırsanız 2.5 inç olmasına dikkat etmeniz yeterlidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı