Çözüldü Msi ge70 2oe chipset driver ve sorunlar

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ghost5369

Hectopat
Şu an o kadar sinirliyim ki yazmakta güçlük çekiyorum. Windows 8.1 yükledim ama aktivasyon sorunu yüzünden Windows 7'ye geri döndüm. Ardından driverları sıra sıra kurarken MSI'ın sitesinden windows 7 için olan chipset driverını kurdum. Ekran yanıp sönmeye başladı. PCye restart atmamı istedi attım. Yanıp sönme devam ediyordu. Ben de NVIDIA driverını tekrar kurdum. Ki kuramadı drive_statue_faulire mavi ekran hatası verdi. PC açtığımda 2 saniyelik donmalar meydana geliyordu. Ben de windows 7yi tekrar kurmaya çalıştım. Her şey güzel giderken yüklemenin sonunda şu hatayı verdi ve hala veriyor: Windows Setup could not configure this hardware. Please restart the installation gibi bir şeydi. Şu an Windows 8 indiriyorum. Bunda da aynı hatayı verirse ne yapacağım ?

Recovery bozmadıysan elle sistem kurmasaydın.

- - - Güncellendi - - -

Windows Setup could not configure this hardware.

Windows kurulum donanım ile configrasyon edilemedi.

Acaba chipset güncelleme esnasında teknik bir problemmi oldu desem alakası yok gibi görünüyor.İlk denemendemi win7 bu hatayı verdi sana.
Yani tekrar denemelerindede sonuç kesin aynı mı?

Ürün bu demi yanlış olmasın ? ona göre araştırma yapalım.http://www.msi.com/product/nb/GE70-2OE.html#overview

Sende araştırmış olabilirsin bu yardımcı oldumu sorununa ? http://answers.microsoft.com/tr-tr/...9d?msgId=79cc29c8-1ce9-4938-9330-9c1dffc77201

Araştırmam kadarıyla kesin çözüme ulaşmış bir sorun değil. Çoğu yerde güç kaynağı ile ilgili bir durumdan bahsediliyor ancak bence güç kaynağı ile ilgili bir durum değil.
Bu tarz kesin bi çözüm yokken denemen gereken ilk yol bir bios güncellemesi dene.

Son düzenleyen: Moderatör:
Recovery bozmadıysan elle sistem kurmasaydın.

- - - Güncellendi - - -

Windows Setup could not configure this hardware.

Windows kurulum donanım ile configrasyon edilemedi.

Acaba chipset güncelleme esnasında teknik bir problemmi oldu desem alakası yok gibi görünüyor.İlk denemendemi win7 bu hatayı verdi sana.
Yani tekrar denemelerindede sonuç kesin aynı mı?

Ürün bu demi yanlış olmasın ? ona göre araştırma yapalım.MSI Global GE70 2OE

Sende araştırmış olabilirsin bu yardımcı oldumu sorununa ? Win 8 DRIVER POWER STATE FAILURE hatası - Microsoft Community

araştırmam kadarıyla kesin çözüme ulaşmış bir sorun değil.Çoğu yerde güç kaynağı ile ilgili bir durumdan bahsediliyor ancak bence güç kaynağı ile ilgili bir durum değil.
Bu tarz kesin bi çözüm yokken denemen gereken ilk yol bir bios güncellemesi dene.

İlk denememde vermedi. O hatadan sonra format atmaya çalışırken verdi, tekrar denedim yine aynı şey oldu.Evet model de doğru. BIOSu windows 8 yüklüyken güncellemiştim onunla ilgili bir sıkıntı olabilir mi ? Driver power statue hatasını pek önemsemiyorum açıkçası çünkü bir daha vermedi. Açıkça belli sürücüyü ya yanlış indirdim ya da MSI yanlış koydu. Windows 8'de de olursa gerçekten çaresizim.

İlk denememde vermedi. O hatadan sonra format atmaya çalışırken verdi, tekrar denedim yine aynı şey oldu.Evet model de doğru. BIOSu windows 8 yüklüyken güncellemiştim onunla ilgili bir sıkıntı olabilir mi ? Driver power statue hatasını pek önemsemiyorum açıkçası çünkü bir daha vermedi. Açıkça belli sürücüyü ya yanlış indirdim ya da MSI yanlış koydu. Windows 8'de de olursa gerçekten çaresizim.

8.1 kurdum Win 7'ye geri döndüm bu hatayı aldım demişsin tekrar Win 8 denediğinde bir problem var mı?

8.1 kurdum Win 7'ye geri döndüm bu hatayı aldım demişsin tekrar Win 8 denediğinde bir problem var mı?

Daha indirme aşamasındayım. Yüklediğimde haber vereceğim.

Edit: Sorunun neden kaynaklandığını galiba buldum.Isoyu usbye yazmak için YUMI programını kullanıyordum. Ve sitesinde şu yazıyor: "* When installing Windows 7 or Vista from USB, you must unplug the USB device before the first restart, otherwise you will receive an error stating:

"windows setup could not configure windows to run on this computer's hardware". Neden bu programı kullanıyorsun diye sorarsan denediğim diğer programlar işe yaramadı. Şu an indirdiğim windows 8'i wintobootic ile yazmayı deneyeceğim.

- - - Güncellendi - - -

İlgilendiğin için teşekkürler @nozan11s. Windows 8 başarıyla yüklendi ve tüm sürücüleri sorunsuz bir şekilde kurdum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha indirme aşamasındayım. Yüklediğimde haber vereceğim.

Edit: Sorunun neden kaynaklandığını galiba buldum.Isoyu usbye yazmak için YUMI programını kullanıyordum. Ve sitesinde şu yazıyor: "* When installing Windows 7 or Vista from USB, you must unplug the USB device before the first restart, otherwise you will receive an error stating:

"windows setup could not configure windows to run on this computer's hardware". Neden bu programı kullanıyorsun diye sorarsan denediğim diğer programlar işe yaramadı. Şu an indirdiğim windows 8'i wintobootic ile yazmayı deneyeceğim.

- - - Güncellendi - - -

İlgilendiğin için teşekkürler @nozan11s. Windows 8 başarıyla yüklendi ve tüm sürücüleri sorunsuz bir şekilde kurdum.

Rica ederim hayırlı olsun . : ) iyi kullanımlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı