MSI GE70 2PC-086XTR Garanti Ürün Değişimi

ByQzen

Kilopat
Katılım
17 Ocak 2014
Mesajlar
328
Çözümler
3
Yer
Türkiye
Merhaba arkadaşlar, MSI GE70 2PC-086XTR laptop'ım var, henüz 1 yıl olmadı. LCD panelde 1 piksel beyaz bir leke bulunmakta ve klavye aydınlatmada beyaz ışıklar hafif yeşilimsi yanmakta. Servise göndermeyi düşünüyorum, bu sorunlar garanti kapsamında değişir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İmzamda ki pc var bende. Aldıktan 1 ay sonra ekranın nerdeyse en solunda ortalarda bir piksel sadece kırmızı oldu. Siyah arkaplan dışında pek belli değil yerini tam bilmeyen farkedemiyor. Umrumda bile değil. 1 piksel için İstanbul'a kargoya vermem. Merak ettim, serivise mail attım. Verdikleri cevap aynen; "Ürününüzdeki pixel hatası yeni lcd panelle değiştirilerek çözümlenir bunun için ürünü bize gönderebilirsiniz" Burdan şöyle bir sorun çıkıyor, garanti kapsamında mı yoksa ücretlimi açıklık getirmediler cevapta bende sormadım. Ancak yaza doğru akraba ziyaretine İstanbul'a gitme durumum var. O sırada hem fan temizliği, belki ssd upgrade i için elle götürecem servise. Eğer lcd panel değişimi ücretsiz ise yaptırcam yoksa umrumda bilde değil.

Senin durumunda ise ledler sıkıntılı gönder tabi servise. Lcd panel değişimini de sor ücretsiz ise burdan da haber verirsen sevinirim, merakım gitmiş olur.

Son olarak garanti süresince fan temizliği yapmamız garantiden çıkartıyor bizzat servis söyledi herkese duyurulur. HDD, SSD, RAM uprade i yapılması durmunda garanti devam ediyormuş ama ben riske girmek istemem.
 
Son düzenleme:
SSD ve ram takviyesi yaptım kendim taktım serviste bir sıkıntı çıkarmı bilemem.Piksel sorununda 7 piksel varsa ekranda garantiden değişim oluyur diye biliyorum.
 
Bana gelen maildeki kargo durumu; (Belki işinize yarar)

Ürününüzü, İstanbul içindeyseniz elden (adres bilgilerine www.servispoint.com web adresindeki iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz), İstanbul dışındaysanız MNG kargo aracılığıyla 137220174 cari kodu ile bize ücretsiz ulaştırabilirsiniz Cihazınızı taşıma esnasında herhangi bir zarar gelmeyecek şekilde paketlemeniz gerekmektedir. Orijinal kutu ile yapacağınız paketleme en güvenli yoldur. Faturanızın bir kopyasını cihaz içine koymanızı ve arıza ile ilgili küçük bir not yazmanızı rica ederiz. Ayrıca bilgi güvenliği açısından bilgilerinizi yedek almanız gerekmektedir.
Ortalama servis süremiz, yedek parça olması durumunda 5-7 gün arasındadır.
 
Ölü pixel ile ilgili firmaların farklı yaklaşımları var 3,5,7 gibi rakamlar söylenmekte müşteri hizmetleri ile görüştüğünde tam net bilgi alabilirsin.Led klavye ışkları ile ilgili garanti var servis ücretsiz değiştirecektir.
 
Resimleri paylaşıyorum
20150222_185128 (1328 x 747).jpg
20150222_185220 (1328 x 747).jpg
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı