MSI GE70 2PC şarj kesme sorunu

shirai

Megapat
Daha fazla  
MSI GE70 2PC-087XTR Apache laptop kullanıyorum. Laptop boşta fareyi hareket ettirirken de dahil olmak üzere aşırı derecede kasıyor ve açılması 5 dk gibi bir süre tutuyordu. Kontrol ettiğimde CPU sıcaklığı minimum 60 derece maksimum 98 derecelerdeydi sürekli tamirciye götürdüm ama düzelme olmadı. Arıza sebebiyle hiçbir şekilde laptopu kullanamıyordum kasma, laptobun açılması 5 dk sürmesi v.b sorunlar oluyordu. En sonunda zamanı fark etmeksizin; oyunda, boşta, internette veya CPU, GPU sıcaklığı yüksek veya normal değerlerde, şarj cihazı sıcak ya da soğukken şarj kesmeye başladı. Laptopa elektrik bir geliyor bir gelmiyor ve bu olay 1 saniye gibi kısa aralıklı olarak durmadan devam ediyor. Şarj aletini çıkarıp takmam bazen işe yarıyor bazen yaramıyor. İşe yaradığı zamanda maksimum 5 dk civarında problem olmuyordu. Garantisi bittiği için servise gönderemiyorum. Bilgi almak için servise sordum 750 dolar artı KDV fiyat çıkar dediler. Tamir için 3 farklı yere götürdüm alırken kontrol ediyorum bir problem yok fakat evde maksimum 1 saat sonra aynı hata tekrar başlıyor. Daha önce tamir ettirdiğim yere tekrar götürdüm hepsinde de ama orada problem yokken evde tekrar başlıyor. İlk götürdüğüm yerde şarj aletinde problem var tamir edildi dendi. Birkaç saat idare etti sonrasında yine devam etti. İkinci götürdüğüm yerde, Lapropta kısa devre var ayrıca soğutma problemi vardı sorunlar giderildi ayrıca termal macunlarda yenilendi dendi yine aynı şekilde birkaç saat devam etti. Fakat bu sefer daha önce olamayan bir şey oldu ve birkaç saatin ardında laptopta yazılarda çözünürlük problemi olmaya başladı. Ve rastgele zamanlarda; açılırken, açıldıktan saniyeler sonra, açıldıktan 30 dk sonra bazende saatler sonra 3 farklı mavi ekran hatası verip yeniden başlıyordu ve bu döngü devam ediyordu. Mavi ekran hataları: Driver Power State Failure, VIDEO DXGKRNL FATAL ERROR, Thread stuck in device. Aygıt yöneticisinde harici ekran kartı görünmüyordu. Bazı zamanlarda ekran kartı görünüyordu ama sarı ünlem işareti vardı. NVIDIA GeForce ile driverları güncellemek istedim en son sürümü kullanıyorsunuz yazdı. Laptopu yeniden başlattım NVIDIA ile takrar güncellemek istedim bu seferde Grafik Sürücüsüyle Uyumlu Donanım Bulunamadı tarzında bir uyarı verdi. DDU ile driverları sildim NVIDIA ile tekrar güncellemek istedim aynı hata devam etti. Birkaç gün kullandım sonrasında laptop yine aşırı kasmaya başladı fare hareket edemez oldu boşta CPU ve disk %100 kullanılıyordu ve laptop sonkez kapandı açılmadı. Tekrar tamire gittim. En son gittiğim yerde beslemede ve elektrik aksamlarında birden fazla yerde arıza olduğu ayrıca ekran kartı da bu kısa devreden etkilenmiş olduğu söylendi. Ekran kartı stres testinde laptop birden kapanıyordu. Elektrik arızası giderildi ekran kartı tamamen değişti. Fakat yine 1 kaç saatinden ardından şarj kesme problemi başladı. CPU sıcaklığı minimum 45 maksimum 98'lere çıkıyor orlama 60 derece oluyor. Ama bu sefer hiçbir kasma olayı olmadı. Yukarda yazmayı unuttum Şarj cihazı da aşırı derecede el yakacak kadar Isınıyor.

Bu sorunları yaşadığım süreç içerisinde şarj cihazı, pil, ekran kartı değişti ama çözüm olmadı. Aklıma evdeki prizde sıkıntı olabileceği geldi ama her yerde denedim sonuç aynı.

Belki tamir edilebilir. Bu konuda tecrübeli Önerebileceğiniz güvenilir Birisi var mı acaba? Bu kadar uğraştım artık çaresizlikten çıldırmak üzereyim ,tamir edilip arızanın tekrarlamasından

İlk yaptığın hata cihazı birden fazla servise vermek olmuş. Kim anakartta nasıl bir işlem yaptı bilinmez. I/O chip arızası var gibi duruyor yazdıklarından. Kasa açıkken kullan şarj kesmeye başladığı zaman I/O Chipi dinle. Ek olarak değişen adaptör orijinal mi? Değilse yüke bindiği zaman böyle yapması normal.

Farklı yerlere gitmemin sebebi , her seferinde tamir edildikten sonra aynı yere gidip problemin devam ettiğini söylüyorum tamir ediliyor ama dediğim gibi sadece saatler sonra aynı hatanın devam etmesi.
Şarj aleti orjinal onda sıkıntı yok .ama şarj kesme olayında chipi nasıl dinleyeceğim bilmiyorrum internette araştırıp deneyeceğim. Teşekkür ederim cevabın için

Farklı yerlere gitmemin sebebi , her seferinde tamir edildikten sonra aynı yere gidip problemin devam ettiğini söylüyorum tamir ediliyor ama dediğim gibi sadece saatler sonra aynı hatanın devam etmesi.
Şarj aleti orjinal onda sıkıntı yok .ama şarj kesme olayında chipi nasıl dinleyeceğim bilmiyorrum internette araştırıp deneyeceğim. Teşekkür ederim cevabın için
İçini açabiliyorsan anakartın fotoğrafını at chipi göstereyim. Şarj aleti 2 tane ikiside orijinal mi yani?

Laptop şuan Yanımda değil resim atamıyacağım .şarj aleti mevzu Şöyle ki bir arkadaşımla beraber ikimizde aynı Laptopu almıştık. Onun şarj cihazını kullanmıştım . İkisinde de sorun devam etti.
Problemin videosu da şu şekilde

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı