Çözüm Msi Ge70 Apache Bios Update sonrası Legacy boot

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

triangle

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bugün MSI'ın sitesindeki yeni BIOS update i görüp indirdim.. Güncellemeyi yaptım fakat yaptıktan sonra bilgisayar tekrar açıldığında Start Pxe over ipv4 v6 hatası almaya başladım. Bilgisayar açılmadan sürekli bios ekranına dönmeye başladı.. Bir kaç yerde okudum boot sıralamasında harddisk i ilk sıraya koymam istendi. Koydum fakat yine açılmadı.. Sonra boot şeklini uefi dan legacy e çevirdim.. Bu sefer bilgisayar açıldı fakat bios ile ilgili durumlardan hiç anlamıyorum .. Windows 8 kullanıyorum. Sanırım windows 8 lerde uefi kullanıyor.. Mevcut durumda durması sorun yaratır mı yoksa uefi ya dönmeliyim , dönersem de bilgisayarı nasıl açıcam .. Yardımcı olursanız sevinirim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun nedeni BIOS güncelleme sonrası ayarların sıfırlanmış olması ve varsayılan ayarlarda UEFI Boot'un devrede olması. Sen de daha önceden UEFI değil, Legacy kurulum yapmışsın. Bu yüzden de sistem UEFI moda geçince boot etmedi.

Bu halde kullanabilirsin ve çalışmasında da bir sorun olmaz. Ama tavsiyem UEFI 8.1 kurulumu yapman:

FreeDOS İşletim Sistemini UEFI Windows 8.1 ile Değiştirin » Technopat

UEFI kurulum sonrasında sistem çok daha hızlı açılır.

Bilgisayar Freedos işletim sistemi olduğu için aldığım sırada yanında Windows da almıştım. Ve bilgisayar gelmeden bana Windows'u kurup yollamışlardı. Sanırım şimdi UEFI moda geçmek için Windows'u baştan kurmam gerekecek. Bu seferde bilgisayardaki bütün herşey gidecek :) Eğer önceki hali gibiyse sorun yok bir süre böyle kullanayım. Bilgisayarın yavaşladığını hissettiğimde UEFI kurulum yapayım. Teşekkür ederim yardımınız için.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı