MSI GE70 Apache Laptop yanıyor

Rothera

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba sevgili arkadaşlar MSI GE70 Apache model bir laptopum var. Intel i7 4710HQ işlemcisi var. Eskiden sorunsuz Ultra'da oynadığım oyunları artık Low'da bile oynayamıyorum çoğu zaman. Büyük ihtimal sorun ısınmayla ilgili CPU boşta iken 50-60 derece arası ancak yük altında 96-97 dereceyi görüyor. Zalman marka harici bir soğutucu kullanıyorum onun dışında termal macunu yeni değiştirdim (2 yıl önce aldığım Cooler Master marka termal macunu kullandım). Evet eski model bir bilgisayarım var bunun farkındayım zaten yeni teknoloji şeylere çok ilgim yok bu yüzden. Sadece en azından sıcaklığı düşürebilirsem eskiden oynadığım şeyleri kasmadan oynarım diye düşünüyorum.

Win 10 Pro kullanıyorsundur kesin, ben yaptığım testlerde Windows 10 Pro'nun güncelleştirme sonrası performans kaybı yaşattığını fark ettim. Update kapalı şu an halen aynı performansta kullanıyorum.

Arkadaki her şeyi kapatın, termal macun yenileyin ve laptop soğutucusu kullanın.
Termal macun yenilenmiş hali bu zaten, laptop soğutucusu kullanıyorum zalman marka
Kullandığın işlemci her ne kadar eskide olsa hala iyi bir işlemci.
Termal macun değişimi sonrasımı bu şekilde oldu hep aynı mıydı?
Hep aynı, öyle bir kez macun sürüp unutup gitmem aslında birkaç ayda bir değiştirmeyi seviyorum hem içini açıp temizlemeyi hemde macunu yenilemeyi.
Şuan benim için biraz pahalı bir seçim. Sorunumun kesin çözümü termal macunu değiştirmekle olacağını bilsem bir süre idare edip alırım ama bilmiyorum düzelir mi ?
laptop soğutucularından kullanmanızı öneririm
Kullanıyorum hocam zaten zalman marka soğutucu kullandığımı yazıda belirttim

Termal macun yenilenmiş hali bu zaten, laptop soğutucusu kullanıyorum Zalman marka.

Hep aynı, öyle bir kez macun sürüp unutup gitmem aslında birkaç ayda bir değiştirmeyi seviyorum hem içini açıp temizlemeyi hem de macunu yenilemeyi.

Şu an benim için biraz pahalı bir seçim. Sorunumun kesin çözümü termal macunu değiştirmekle olacağını bilsem bir süre idare edip alırım ama bilmiyorum düzelir mi?

Kullanıyorum hocam zaten Zalman marka soğutucu kullandığımı yazıda belirttim.

Pardon fark etmemişim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı