MSI GE72 2QL 10 Pin Flat Kablo nereden bulunur?

Burak Gönül

Megapat
Yer
Uşak
Daha fazla  
Merhaba,

Cihazımın bakımı sırasında görselde bulunan kabloya zarar verdim. Yenisini temin etmem gerekiyor. Nereden bulabilirim? Orijinal yetkili servise ulaştım ancak 200 TL bir fiyat çıkarttı. Muadili bir ürün bulabilir miyim?

MS1791.jpg

Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

Görseldeki kablo seninkiyse zarar nerede?
Kablonun arkasında ne yazıyor? O özellikte bir kablo alıp uzunsa kısaltabilir, kalın ise diğer şeritlerin olduğu kısmı kesip kullanabilirsin. Flex kablo olarak bak, eski laptop parçası satanlardan ucuza bulursun, ya da evde eski müzik seti vb. varsa..

Görselde bulunan kablo temsiliydi. Buraya bende ki kabloyu ekliyorum.

IMG_20210330_002133.jpg

Problemi nasıl çözdüğüme dair bilgi vereyim.

Genel olarak internette 10 pin flex kablo olarak aramalar yaptım ancak boyutlar minimum 10 cm olduğu için benim işimi görmedi. Yedek parça olarak 2. el sitelerinde araştırma yaptım ancak sonuç 2 aydır hep olumsuz oldu.

Son çare olarak kabloyu kendi imkanlarımla tamir etmeye karar verdim. Eğer tamir sonuç vermeseydi orijinal olarak servisten sipariş edecektim. Kablonun hasarlı olan bölümünü kestim ve % 50 olarak temas yüzeyi küçüldü. Montaj işlemini gerçekleştirdim ve çalışma konusunda bir problem yaşamadım. Ben sorunumu böyle çözdüm. Aynı problemi yaşayan arkadaşlarında çözüm bulması dileğiyle.

Sağlıklı günler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı