MSI GE72 6QC gaming serisi bir laptopa sahibim. Bilgisayarı ikinci el olarak aldım, konuya girmeden önce bilgisayar özelliklerini belirtmek isterim.
- Windows 10
- İşlemci : İ7-6700 HQ
- RAM : 16 GB
- Ekran kartı : GeForce GTX 960M 2GB
- HDD : Samsung 840 EVO 500 GB SSD
- 1 ADET 120 GB kalem SSD(çubuk gibi olan)
- 1 ADET 500 GB HDD olmak üzere 3 adet diskim var
- Oyun ya da çizim yaptığım zamanlar bilgisayar aşırı bir ısınma gösteriyor. BIOS güncelledim, sürücüleri güncelledim. Termal macun ve fan temizliği gibi her şeyi yaptım fakat hiçbir türlü ısınmanın önüne geçemedim.
- Kablosuz mouse ve touch pad dahil olmak üzere mouse imlecim anlık olarak donuyor fakat bilgisayarda ya da görüntüde bir kasma donma vs. hiçbir şey olmuyor.
- Konuyu uzun süre araştırdım birçok yolu denedim ama bir türlü ısınma sorunun önüne geçemedim
- MSI ile ilgili ısınma problemi çeken birçok kişi var. Benim gibi sizden ricam lütfen konuya aydınlık getirmeniz. Teşekkürler.
Oynadığım oyunlar: LoL ve PUBG.
PUBG'de sorun olması gayet normal ama LoL gibi basit oyunlarda bile 80 derecenin altına inmiyor bu durumda oyunlarda aşırı kasmalar meydana geliyor.
PUBG'yi en düşük ayarlarda bile en fazla 10 dakika oynadıkdan sonra aşırı bir FPS düşüşü ile karşılaşıyorum ve oyun oynanamayacak hale geliyor.