İ7 4790K ısınma sorunu

Şu an 4.4 ghzde stabil bir voltaj değeri arıyorum AIDA64 üzerinden. Paylaşım için saolun. Soramk istediğimi bir şey daha var, işlemciyi 14 gün içinde iade etme hakkım var mı?

Aynı sisteme sahibim işlemci i7 4790k ve z97 chipset msi pc mate anakart 2 yıldır hala kullanıyorum.

Bende bu işlemcide sıcaklık sorunu yaşadım ve çok araştırdım. Arkadaşın dediği gibi oyunlarda 75-95c civarına bazen 100c bile gördüğü oluyordu. Prime95 den bahsetmek bile istemiyorum.

Sıvı soğutma aldım değişen hiç bir şey olmadı belki 3-5 derece asus anakart ile denedim sorun yine aynıydı ve sorunun işlemcide olduğunu anladım.

Önce bir i7 4790 işlemci aldım k olmayan model 3.60Ghz sonra bendeki işlemciye daha fazla voltaj ve çekirdek hızı vermeyi denedim. Yanarsa yansın çünkü artık feda etmeyi göze almıştım.

Şunu gördüm ki işlemci çekirdek hızını 4.7Ghz lere çıkarıp voltajı 1.299v yapsam da Cinebech testlerinde skor default değerlerde 800-850 iken 4.7Ghz 1.399v bu şekilde skorun 650-700 olduğunu gördüm.

Sıcaklığa gelecek olursak core temp ve real temp ile aynı anda baktığımda yine 75-95c arasındaydı.

Şok oldum ve biraz daha yüklenmeyi denedim 4.8Ghz yaptım voltajı neredeyse 2 lere çıkardım ki zaten artık 2 nin üzerine izin vermiyordu. Bilin bakalım ne oldu evet değişen hiç bir şey cpu-z hızı 4.799Ghz gösterirken görev yöneticisi 4.3Ghz ile 4.5Ghz arasında gidip geliyordu. Sıcaklıklar yine aynıydı.

Anakart açıktaydı ve üzerindeki mosfetlere elimi bile dokunamıyordum. İşlemciyi yakmayı başaramadım diyebilirim :) ve hala kullanıyorum oc genie ile 4.4Ghz de çalışıyor ve sıcaklıklar aynı diğer işlemcide hala elimde sıfır kullanılmamış olarak duruyor. İsteyen olursa buradan iletişime geçip alabilir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı