MSI GE72 6QF Apache Pro Onboard Ekran Kartı Kullanması

Mert Karadayi

Hectopat
Daha fazla  
Oyunları oynarken GTX 970M'i kullanırken birden Intel'e atlıyor. Bu çok bariz belli oluyor çünkü birden FPS'im droplanıyor. Alt+Tab yapıp masaüstüne geçtiğimde de tekrar Intel'in ekran kartını kullanıyor ve oyuna tekrar döndüğümde Nvidia'ya geçmiyor. Normalde 200 FPS aldığım oyundan 30 FPS almaya başlıyorum. Her oyunda aynı problem var. Eskiden böyle yapmıyordu. Windows 10 kullanıyorum, update geldi geçenlerde. Yaşadığım olay daha fena bir şekilde ortaya çıktı. MSI'ın kendi sitesinde de konu açıp durumu bildirdim kimse dönüş yapmadı. Recep Baltaş'tan başkası da çözebilir mi bilmiyorum. Biri bana yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    18,4 KB · Görüntüleme: 143
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sorun hala devam ediyor. Benim problemim oyunun gpu ile açılmaması değil. Gpu ile açıldıktan sonra ben masaüstüne falan döndüğümde yada 5 dakikada bir intel'e geçiyor. Sonra 1 saniye durup Nvidia ya tekrar dönüyor.Buda sürekli bi şekilde fps drop'una sebep oluyor. Windows 10'a update geldikten sonra daha da sıklaştı. Windows 7 kursam problemim geçer mi acaba

Nvidia denetim masasından bildirim alanında gpu etkinliği simgesi tikini işaretle. Oyundayken bak bakalım nvidia devredemi.
Benim sorunumu sanırım yanlış ifade ediyorum hocam devrede oluyor ilk başta oyunu alt+tab yaptığım zaman tamamen devre dışı kalıyor. Oyundayken hiç alt+tab yapmazsam da 1 saniyede bir Nvdia duruyor intele bırakıyor bi anda FPS drop oluyor.

Intele geçtiğini nerden anladın ? GPU etkinliğinde Nvidia varise nvidia çalışıyordur. Sonradan ıntele geçme diye bir durum yok. GPU, BIOS ve FW güncellemerini yapıyor musun ? Windows Güncellemeden önce bu tarz sorun hiç yaşadın mı ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı