MSI GE72 6QF vs GE62 vs Tulpar T5 V5.4

Bence monster al ram'in çoook büyük bir önemi yok 16 gb ramde yeter ileride 32 gb ram yapabilirsin zaten ve Monster Tulpar'da 8gb ekran kartı var ve 980m ekran kartı.Ekran kartının daha yüksek gb li olması daha iyidir ram 32 gb olmuş aşırı önemli değil ama ileride ram de sıkıntı yaşarsan 32 gb yaparsın.Bence Monster Tulpar al şimdiden hayırlı olsun.

kusura bakma nerdeyse her yerde ve diyip durmuşum :D
Sağol kardeşim monster siparişini verdim dün bakalım neler olacak :)

Merhaba arkadaşlar.Gaming notebook almak niyetindeyim fakat 3 seçenek arasında kararsız kaldım.
Kullanım amacıma ise %80 oyun %20 günlük işlemler diyebiliriz.Film,dizi vs izleyeceğim zaman laptopa yükleyip hdmi ile tv'ye bağlayıp ordan izliyorum.

1-MSI GE72 6QF-017TR Apache Pro Notebook, Fiyat: 5.345 TL

İlk model bu.Msi.Gtx 970m ekran kartı,17.3 inç ekranı ve 8gb rami var.

2-MSI GE62 6QF-096XTR Apache Pro Notebook, Fiyat: 5.486 TL

İkinci model.Msi.Bunda ilkinden farklı olarak 15.6 inç ekran ve 16gb ram var.Ekran kartları aynı.

3-Tulpar T5 V5.4 15.6" Oyun Bilgisayarı

Üçüncü model.Monster.Diğer ikisinden farklı olarak Gtx 980m ekran kartı var.Şu anda indirimde olduğu için fiyatı bu şekilde.15.6 inç ekranı ve 16 gb rami var.

Bu durumda ortaya çıkan sorular;

Gtx 970m ile 980m arasında aradaki fiyat farkına değecek kadar performans farkı alır mıyım ? Yani 980m için bütçemi arttırmaya değer mi ?

17.3 inç mi 15.6 inç mi tercih etmeliyim ?

8 gb ram mi yoksa 16 gb ram mi tercih etmeliyim ?

Verdiğim bilgiler doğrultusunda sorularıma cevap verirseniz ve bir modeli önerirseniz çok sevinirim.Tabi bu modeller dışında başka önerileriniz varsa onlara da açığım.

Şimdiden öneri ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.
Kardeşim sana MSI GT72S Dominator G modelini öneririm ekran kartı MXM olduğu için ekran kartını değiştirebilirsin ama senin söylediğin notebooklar da değişmiyor yakında gtx 1070m ve 1080m çıkacak eğer önerdiğim bilgisayarı alırsan değiştirebilirsin ve Monster Tulpar T7 V4.4 modelinde de değiştiremiyorsun sana tavsiyem MSI GT72S Dominator G.MSI GT72S DOMINATOR G CORE İ7 6700HQ 2.6GHZ-16GB-128 SSD+1TB-17.3''-GTX970M-W10.

Kardeşim sana MSI GT72S Dominator G modelini öneririm ekran kartı MXM olduğu için ekran kartını değiştirebilirsin ama senin söylediğin notebooklar da değişmiyor yakında gtx 1070m ve 1080m çıkacak eğer önerdiğim bilgisayarı alırsan değiştirebilirsin ve Monster Tulpar T7 V4.4 modelinde de değiştiremiyorsun sana tavsiyem MSI GT72S Dominator G.MSI GT72S DOMINATOR G CORE İ7 6700HQ 2.6GHZ-16GB-128 SSD+1TB-17.3''-GTX970M-W10.
Tavsiyen için çok teşekkür ederim ama siparişi verdim bile :) Mobil ekran kartları masraflı olduğu için Türkiye'de de satılmadığı için ekran kartı değiştirme konusu benim için çok önemli değildi bende Monster'ı aldım.

İlk görüşlerini buraya da yazar mısın ? Yeni konu açarsan göremeyebilirim.
Tabiki yazayım.Ürün elime bugün ulaştı,beklediğimden kısa sürede geldi ve çok iyi paketlenmişti.İlk olarak gördüğümde 6 yıldır kullandığım 13 inç laptopa göre devasa geldi 17 inç ekranı.Ssd'ye windows 10 kurulumunu yaptım windows açıldıktan hemen sonra da monster'ın sitesinden güncel driver'larını yükledim.Daha sonra açılış,yeniden başlatma testleri yaptım.Açılış süresi 8 sn yeniden başlatma süresi ise 18 saniye. Üründe 3 fan olduğu için gayet güzel soğutuluyor.Boştayken ısı veya ses problemi olmazken yük altında elimi koyduğum wasd tuşlarının olduğu kısımda çok hafif bir ısı hissettim ( bunun sebebi havanın 40 derece olmasından dolayı elimin terlemesi de olabilir emin değilim :D ) Ayrıca yük altında fanlar tam devirde çalışınca ses oldukça artıyor.Ben oyun oynarken vs. kulaklık kullandığım için bu durum sorun olmuyor.Klavyesinden rengarenk msi performansı beklemediğim için klavye'de fazlasıyla yeterli geldi.Kasa kalitesine gelince monster'da en korktuğum konu buydu.Kasası çizilen eriyen monster kullanıcısı arkadaşların yorumlarından epey korkmuştum fakat kasa da beklentimin üzerinde çıktı.Bu kasayı az dikkatli kullanan kimsenin sorun yaşayacağını sanmıyorum.Az önce bahsettiğim sorunları yaşayan arkadaşların da kasaya karşı çok haşin davrandığını düşünmeden edemedim.Normal kullanımda yaşanacak sorunlar asla değil.Donanımsal özelliklere gelecek olursak ürünün içindeki i7 6700hq işlemci beni pek ilgilendirmiyor açıkçası.Çünkü benim kullanım amacım %90 oyun ve bu da ekran kartıyla ilgili olduğu için bana ekran kartına darboğaz yapmayacak şekilde i5 işlemci de yeterli olurdu.Ekran kartının performansını da henüz sadece gta 5 ve cs go'da deneyebildim.8 gb ekran kartı belleği olması en çok işime gta 5'te yaradı.Tüm ayarları maksimuma (en yüksek very high ise very high'a ultra ise ultra'ya) getirdiğimde ve msaa'yı x2 açtığımda 65 fps,msaa'yı x8'e getirdiğimde 35 fps,msaa'yı kapattığımda ise yaklaşık 80 fps aldım.Cs Go'da çok değişken olmakla birlikte ortalama 160 fps aldım.Ayrıca ips ekran çok güzel hangi açıyla bakılırsa bakılsın hiç bozmadan gösteriyor görüntüyü.Ses performansını ise kulaklıkla kullandığım için daha hiç test edemedim.Şu anda ilk izlenimlerim böyle yakında daha kapsamlı oyun testleri vs içeren ss koyacağım bir inceleme konusu açmayı planlıyorum :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı