MSI GE73VR 8RF Alınır mı?

Lorde17

Megapat
Yer
Turgutlu, Manisa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar.
Hepsiburada'da yukarıda belirttiğim MSI marka dizüstü oyun bilgisayarı 13.700 TL'den 11.000 TL'ye düşmüş. Almak istediğim özelleştirilmiş Tulpar T7 v15.1.2 model dizüstü oyun bilgisayarı ise stokta yok. Mayıs ayında stokta olacakmış. Onun özelleştirilmiş fiyatı ise 13.400 TL. Aşağıya özelliklerini yazacağım. Aklımdaki soru ise 8750h model işlemcinin 8700k'dan %20ye yakın daha az performansa sahip olması.
GE73VR 8RF(Raider)-210XTR:
  • İşlemci: Intel Core I7-8750H (9M cache, up to 4.1Ghz)
  • İşletim Sistemi: DOS
  • Ekran: 17.3" FHD Yansımasız Ekran 120HZ 3ms
  • Chipset: Intel HM175
  • Ekran Kartı: GTX1070 GDDR5 8GB
  • Hafıza: 32GB DDR4
  • Hafıza yuvası: 2 Slots
  • Maksimum Hafıza: Max 32GB
  • HDD 2TB+256GB NVME SSD
  • Ön Kamera: HD type (30fps@720p)
  • Klavye: Programlanabilir Arka Aydınlatmalı (RGB)
  • Pil: 6-Cell Li-Ion
  • Güç Adaptörü: 230W adaptör
  • Boyutlar: 419 x 285 x 28.5 mm
  • Ağırlık: 2.8 kg
  • 8.Nesil Coffee Lake Intel Core i7-8700K
  • 16GB (2x8GB) DDR4L 1.2V 2400MHz>> 2666MHz 256GB SSD>> 512 GB + 1TB HDD,
  • 17.3" QHD 2560x1440 120Hz G-SYNC Mat LED Ekran,
  • 8GB GDDR5 nVIDIA GeForce GTX1070 O.C 256-Bit DX12,
  • 4 Adet Disk Desteği (2x M.2 SATA RAID 0/1 Ops. + 2x HDD & SSD RAID 0/1 Ops.),
  • RGB Klavye, Turbo Fan Özelliği, Çift Fan, 38.9mm Kalınlık, 3.9 Kg Ağırlık

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki sizce hangisi daha iyi? Yani 5-10 gün de bekleyebilirim eğer Monster'ın 2000 liralık ekstra fiyatını da göz önünde bulundurursak (başta masaüstü işlemcisi 8700k+1440p monitör+512 gb'ye çıkarılan ssd+harici optik okuyucu ve 2666MHz'ye çıkardığım ram ile o ek fiyatı dengelediğini düşünüyorum)

Alınabilir, gayet üstün bir PC. Monster'dan daha iyi bir kaliteye sahip.
Peki MSI; Monster'ın 2666MHzlik ram farkını, 2 katı düzeyindeki ssd farkını, 1440p monitörün farkını kapatabilir mi? 2.000 lira daha fazla verip söylediğim özellikleri de aldığımı dülündüm. Sizce?

Bu arada bende laptop arayışları içerisindeyim. Senin şu cihazı biraz inceledim. Her ne kadar özellik olarak iyi olsa da bazı konularda sıkıntılı olduğunu düşünüyorum.

Mesela;
1. Touchpad olarak şunları söyleyebilirim. Sağ ve sol tıklama için alt kısımlara butonları eklemişler. Ben N56VZ kullanıyorum ve çoğu bölgede rahatlıkla bu tıklamaları yapıyorum.
Birde Asus'un ekstra programı sayesinde touchpad baya kullanışlı oluyor. Oyun dışındaki işler için rahatça kullanıyorum.
Bu bilgisayarda sanki biraz eski pclerde kalmış gibi gözüküyor.

2. Artık 4k teknolojisi çok yaygınlaştı bu yüzden bu kadar yüksek miktarlar verirken çözünürlüğe de dikkat etmek gerekiyor.

Bu arada bende laptop arayışları içerisindeyim. Senin şu cihazı biraz inceledim. Her ne kadar özellik olarak iyi olsa da bazı konularda sıkıntılı olduğunu düşünüyorum.

Mesela;
1. Touchpad olarak şunları söyleyebilirim. Sağ ve sol tıklama için alt kısımlara butonları eklemişler. Ben N56VZ kullanıyorum ve çoğu bölgede rahatlıkla bu tıklamaları yapıyorum.
Birde Asus'un ekstra programı sayesinde touchpad baya kullanışlı oluyor. Oyun dışındaki işler için rahatça kullanıyorum.
Bu bilgisayarda sanki biraz eski pclerde kalmış gibi gözüküyor.

2. Artık 4k teknolojisi çok yaygınlaştı bu yüzden bu kadar yüksek miktarlar verirken çözünürlüğe de dikkat etmek gerekiyor.
Yani 2. Seçeneğine göre monster almam gerekiyor. 1440p monitörü var

Bence en iyisi karar verdiğiniz modellerin uzun kullanım testlerine bakın. İnsanlar forumlarda neler yazmış bir bakın. İstediğiniz modeli satın almayan kişilerin al veya alma gibi yorumları bana pek objektif gelmiyor. Ürünü alıp kullananlardan daha mantıklı yanıtlar alabilirsiniz. :)

Oyunlarda 1080p gayet ideal lakin uzun süreli bilgisayarı kullanacaksanız yüksek çözünürlük olması gerekiyor diye düşünüyorum..

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00