MSI GE75 laptopda CPU ısısı kaç derece olmalı?

Ben undervolt ile 78'e sabitledim kendiminkini. Üslubum çok doğru değildi ama artık aynı klasik cevabı verenlerden bıktım, kusura bakmayın. 😂😅
Kesin ve net cevap bir olmuş =)

İşlemci thermal throttling düzeylerine gelmediği sürece sıkıntı olmuyorsa dediğiniz gibi kullanılabilir ama böyle bir ürün çıkarıp 90 dereceleri görmek garibime gidiyor hala, üstüne birde underclock yapmak bilemedim Altan...

Kesin ve net cevap bir olmuş =)

İşlemci thermal throttling düzeylerine gelmediği sürece sıkıntı olmuyorsa dediğiniz gibi kullanılabilir. Ama böyle bir ürün çıkarıp 90 dereceleri görmek garibime gidiyor hala, üstüne birde underclock yapmak bilemedim Altan...
Aslında (benim kanaatimce i7-10750H) işlemcinin 4.0 GHz üstüne çıkmaması gerekiyor ama Intel, AMD ile rekabet edebilmek için böyle yapmış diye düşünüyorum. 2.6 GHz base, 5 GHz turbo frekansı.5 GHz'de masaüstülerde gördüğümüz yüksek bir değer olduğundan işlemci 55W güç çekiyor ve ısınıyor. Eski işlemcim Ryzen 5 2600 zaten 65W'dı. Masaüstü işlemcisi yapmışlar başta sonradan mobil olsun demişler herhalde. 😅
90 civarında genelde throttling olmuyor ancak ben ömrünü kısaltmak istemediğim için böyle bir yol izledim. Eklemeyi unutmuşum, 3.8 GHz'ye düşürdüm.
Bana göre işlemci bu halde satılmamalı. Ama satıyorlar. Asus, hatalı soğutmaya sahip TUF serisini bile hala satıyor. Yapacak bir şey yok. Ben de görece iyi donanımları olduğu için bu modeli tercih ettim.

Aslında (benim kanaatimce i7-10750H) işlemcinin 4.0 GHz üstüne çıkmaması gerekiyor ama Intel, AMD ile rekabet edebilmek için böyle yapmış diye düşünüyorum. 2.6 GHz base, 5 GHz turbo frekansı.5 GHz'de masaüstülerde gördüğümüz yüksek bir değer olduğundan işlemci 55W güç çekiyor ve ısınıyor. Eski işlemcim Ryzen 5 2600 zaten 65W'dı. Masaüstü işlemcisi yapmışlar başta sonradan mobil olsun demişler herhalde. 😅
90 civarında genelde throttling olmuyor ancak ben ömrünü kısaltmak istemediğim için böyle bir yol izledim. Eklemeyi unutmuşum, 3.8 GHz'ye düşürdüm.
Bana göre işlemci bu halde satılmamalı. Ama satıyorlar. Asus, hatalı soğutmaya sahip TUF serisini bile hala satıyor. Yapacak bir şey yok. Ben de görece iyi donanımları olduğu için bu modeli tercih ettim.
Doğru diyorsunuz, işlemci ömrünü uzatmak amacıyla underclock yapmanız iyi olmuş. Intel son senelerde AMD yüzünden baya bir tokat yedi, böyle ürünlerin devamı gelecektir diye tahmin ediyorum. Merak ettiğim; üst düzey bir termal macunla işlemciyi tekrardan monte etsek sıcaklıklar düşer mi acaba ? (Thermal Grizzly olsun Cooler Master nano serisi olsun)

Telaş yapmayın bu tarz AMD ve Intel laptop işlemcilerinin özellikle güçlü olanları laptop soğutmasında soğuyamıyor. Benim eski 8 yıllık laptopumda i5 2450M işlemci var ve HD Graphics kullanıyorum. Movie Maker'da fanları fulleyip 1080p video render alıyorum ve işlemci sabit 90 derecede çalışıyor. Macununu da Master gel maker ile değiştirmiştim 2 ay önce.

AMD'ninkiler de sıcak çalışıyor ki. Olayı sadece Intel'e bağlamak haksızlık olur.
14inc 15mm kalınlıktaki ASUS ZEPHYRUS'un sıcaklıklarına bak 17inç 23mm kalınlıktaki MSI Leopard'a bak anlarsın.

Doğru diyorsunuz, işlemci ömrünü uzatmak amacıyla underclock yapmanız iyi olmuş. Intel son senelerde AMD yüzünden baya bir tokat yedi, böyle ürünlerin devamı gelecektir diye tahmin ediyorum. Merak ettiğim; üst düzey bir termal macunla işlemciyi tekrardan monte etsek sıcaklıklar düşer mi acaba ? (Thermal Grizzly olsun Cooler Master nano serisi olsun)
Düşer muhtemelen. Ama sıvı metaller elektriği ilettiği için sıkıntı olabilir belki. Ben de seneye garanti bitmeye yakın bakıma yollayacağım, o zaman güzel bir macun sürdüreceğim. Servispoint (MSI servisi) çalışanlarından aldığım bilgiye göre gönderdiğin macunu vs. sürüyorlarmış. Termal pad koydurmak, eskileri yenilemek vs. de işe yarar aslında ama onunla uğraşırlar mı bilmiyorum.
14inc 15mm kalınlıktaki ASUS ZEPHYRUS'un sıcaklıklarına bak 17inç 23mm kalınlıktaki MSI Leopard'a bak anlarsın.
Hocam haklı olsan da Asus'un sıvı metal kullanması, daha kaliteli bileşenlere sahip olması ve daha pahalı olması gibi bir gerçek de var. Aynı laptopu 2000'e pahalı satsa MSI'da yapardı benzerini. Bütçe öne çıkıyor burada.

Hocam haklı olsan da Asus'un sıvı metal kullanması, daha kaliteli bileşenlere sahip olması ve daha pahalı olması gibi bir gerçek de var. Aynı laptopu 2000'e pahalı satsa MSI'da yapardı benzerini. Bütçe öne çıkıyor burada.
Bak mesela GE75 Raider 20 bin liradan bile daha pahalı.

Nereden baktığına bağlı. İndirime bağlı. Ben aynı laptopu 1350 dolara görmüştüm mesela. Dolar 7 liraydı. Alamamıştım ama.
Zephyrus da 1300-1400 dolara var ona bakarsan, kıvırma da TL fiyatlarına bak. Muadil laptoplar işte. Hatta GS Stealth serisinin rakibi Zephyrus, orada durum daha bile vahim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı