MSI GF 65 düşük FPS sorunu

Benim sonuçlarım bunlar

Dosya Ekleri

• 20200530_233625.jpg
    20200530_233625.jpg
    749,7 KB · Görüntüleme: 117
  • 20200530_233630.jpg
    20200530_233630.jpg
    857,3 KB · Görüntüleme: 120
İşlemcin aşırı ısınıyor ve bu yüzden hızını kısıyor dostum. Cooler Boost 5 i aç. Soğutucu varsa kullan, yoksa laptopu 5 cm yukarı kaldır hava alsın. Yine olmazsa i5-9300h undervolt rehberini incele. Yine olmazsa termal macun değişikliği ve bakım yaparsın.

Normalde oynadığım oyun DotA 2 onda da cooler Boost'u açınca işlemci sıcaklığı 73 derecede kalıyor. Ama aldığım FPS 80 90 hatta 60'lara düşüyor. Resimdeki hem GPU hem de CPU aynı anda %100'de iken olan değerler benim oyunda hiç böyle olmuyor o yüzden sıcaklıkla alakalı bir sıkıntım yok.

CS GO (Düşük ayarlar):
CPU Sıcaklığı: 80-90 Derece CPU Kullanımı: %50-%75
GPU Sıcaklığı: 80 Derece GPU Kullanımı: %40
RAM Kullanımı: 5550 MB
FPS: 90-120
Yüksek
Ayarlarda Maks 120 FPS

Fortnite (EPIC Ayarlar):
CPU Sıcaklığı: 80 Derece CPU Kullanımı: %50-%60
GPU Sıcaklığı: 86 Derece GPU Kullanımı: %96
RAM: 6600 MB
FPS: 80

Siz de bilgisayarınızı yeni aldınız ben de aynı şekilde. Sizin sıcaklık değerleriniz nelerdir?
İşlemcin aşırı ısınıyor ve bu yüzden hızını kısıyor dostum. Cooler Boost 5 i aç. Soğutucu varsa kullan, yoksa laptopu 5 cm yukarı kaldır hava alsın. Yine olmazsa i5-9300h undervolt rehberini incele. Yine olmazsa termal macun değişikliği ve bakım yaparsın.

CS GO (Düşük ayarlar):
CPU Sıcaklığı: 80-90 Derece CPU Kullanımı: %50-%75
GPU Sıcaklığı: 80 Derece GPU Kullanımı: %40
RAM Kullanımı: 5550 MB
FPS: 90-120
Yüksek
Ayarlarda Maks 120 FPS

Fortnite (EPIC Ayarlar):
CPU Sıcaklığı: 80 Derece CPU Kullanımı: %50-%60
GPU Sıcaklığı: 86 Derece GPU Kullanımı: %96
RAM: 6600 MB
FPS: 80

Siz de bilgisayarınızı yeni aldınız ben de aynı şekilde. Sizin sıcaklık değerleriniz nelerdir?
İslemci iyi de ekran karti rezalet durumda. En agir stress testinde bile 76 dereceden yukarisini gormedim. Bi cozum bulunmali.

Ben aldığım yere gidip göstereceğim. Artık ne derlerse. Değişim talep etmeyi düşünüyorum. FPS değerlerinin düşük olduğunu kendileri de göreceklerdir. Nihayetinde RTX gibi bir teknolojide neredeyse olması gerektiğinin yarısından da az performans alıyorum. Ki gerek aldığım teknoloji mağazası olsun gerek msi olsun bu durumun bir çaresini bulacaklardır. Fakat ne yalan söyleyeyim msi laptop alırken çok güvenerek ve çok hevesli bir şekilde almıştım. Böyle bir durumun yaşanması gerçekten çok üzücü...
İslemci iyi de ekran karti rezalet durumda. En agir stress testinde bile 76 dereceden yukarisini gormedim. Bi cozum bulunmali.

Ben aldığım yere gidip göstereceğim. Artık ne derlerse. Değişim talep etmeyi düşünüyorum. FPS değerlerinin düşük olduğunu kendileri de göreceklerdir. Nihayetinde RTX gibi bir teknolojide neredeyse olması gerektiğinin yarısından da az performans alıyorum. Ki gerek aldığım teknoloji mağazası olsun gerek msi olsun bu durumun bir çaresini bulacaklardır. Fakat ne yalan söyleyeyim msi laptop alırken çok güvenerek ve çok hevesli bir şekilde almıştım. Böyle bir durumun yaşanması gerçekten çok üzücü...
Sudan sebeplerden iade degisim isteme hakkiniz yok. Cihaz oyun cihazi isinacak tabi. Siz dogru sogutamiyorsaniz sizin sorununuz. Siz gerekli duzeltmeleri yapin ondan sonra gidin oraya. Ne islemci sicakliginiz ne de ekran karti sicakligi firmalarin belirttigi ust sinirda degil. Ancak format atarlar ve siz 1 ay beklediginizle kalirsiniz. Hemen markaya bok atmayin lutfen.

Firmayı kötülemek gibi bir amacım ve niyetim yok. Nihayetinde bu oyun bilgisayarı ve CS GO ise bilgisayarı yoracak bir grafik düzeyine sahip değil. Madem bu oyun bilgisayarı ise Tasarımı da ona göre yapılması lazım.. Biz şu anda RTX ve I7 den bahsediyoruz. GTX1650 bile 300 fps alıyorsa test videosunda( ki sıcaklık değerleri aşağı yukarı aynı.) bu sorunun sadece sıcaklık değerlerinden kaynaklandığını düşünmğyorum. Bu cihazın overclock yapılmadan bile iyi fps değerleri çıkarması gerektiğini düşünüyorum. Gerekli işlemler dediğiniz zaten driverlarımın hepsi tamam ve hepsi güncel. Yapılması gereken gerekli işlem kalmadığından dolayı firmaya gitme niyetindeyim. Tamamen aynı özellikteki laptop bile benden neredeyse 3 katı kadar performans alıyorsa bunun sadece sıcaklık ile alakası olmayacağını düşünüyorum. Ki bu bilgisayarda sorun olmasa bile -ben olduğu kanatindeyim- msi hiç hatalı üretim yapmayacak mı yani. Hiçbir firma kusursuz değildir. Tekrar söylüyorum ortada nerdeyse 3 kat fps farkı var.
Sudan sebeplerden iade degisim isteme hakkiniz yok. Cihaz oyun cihazi isinacak tabi. Siz dogru sogutamiyorsaniz sizin sorununuz. Siz gerekli duzeltmeleri yapin ondan sonra gidin oraya. Ne islemci sicakliginiz ne de ekran karti sicakligi firmalarin belirttigi ust sinirda degil. Ancak format atarlar ve siz 1 ay beklediginizle kalirsiniz. Hemen markaya bok atmayin lutfen.
Perfor

mans düşüklüğünün de sudan sebep olmadığını da belirtmek isterim :)
Şunu da belirtmek isterim ki her ne kadar bilgisayarınız düşük sıcaklıkta olursa olsun bu sistem prize takılı haldeyken 20 30 fps alamaz fakat ben o rakamları da gördüm. Yani bir problem var ama ney onu çözemedim. Vatan bilgisayar üzerinden almıştım. Yaşadığım şehirde Vatan Bilgisayarının bir şubesi bulunmakta oraya gideceğim.
Firmayı kötülemek gibi bir amacım ve niyetim yok. Nihayetinde bu oyun bilgisayarı ve CS GO ise bilgisayarı yoracak bir grafik düzeyine sahip değil. Madem bu oyun bilgisayarı ise Tasarımı da ona göre yapılması lazım.. Biz şu anda RTX ve I7 den bahsediyoruz. GTX1650 bile 300 fps alıyorsa test videosunda( ki sıcaklık değerleri aşağı yukarı aynı.) bu sorunun sadece sıcaklık değerlerinden kaynaklandığını düşünmğyorum. Bu cihazın overclock yapılmadan bile iyi fps değerleri çıkarması gerektiğini düşünüyorum. Gerekli işlemler dediğiniz zaten driverlarımın hepsi tamam ve hepsi güncel. Yapılması gereken gerekli işlem kalmadığından dolayı firmaya gitme niyetindeyim. Tamamen aynı özellikteki laptop bile benden neredeyse 3 katı kadar performans alıyorsa bunun sadece sıcaklık ile alakası olmayacağını düşünüyorum. Ki bu bilgisayarda sorun olmasa bile -ben olduğu kanatindeyim- msi hiç hatalı üretim yapmayacak mı yani. Hiçbir firma kusursuz değildir. Tekrar söylüyorum ortada nerdeyse 3 kat fps farkı var.

Perfor

mans düşüklüğünün de sudan sebep olmadığını da belirtmek isterim :)

Son düzenleme:
Merhabalar, yaklaşık iki gün önce i5 9300h ve GTX 1660Ti versiyonu elime ulaştı ama sanırım istediğim performansı alamıyorum. Youtube'da veya diğer yerlerde yaptığım araştırmalara göre de bu performans biraz saçma geliyor.Elimden geldiğince sorunu bulmaya ve çözmeye çalıştım ama sorunu bile bulduğumdan emin değilim. Gpu'mun yeterince kendini kullanmadığını düşünüyorum ; atıyorum lolde 70-80 fps ortalamayla oynuyorum ve Gpu kullanımı %30larda geziyor.Bilmiyorum bu konuda o kadar da fikrim yok ama bir çözüme varabilen var mı yani warzone'da low ayarlarda %70e yakın kullanımda 70 fps ama combatta o da 60lara düşüyor ; LoL'de ise yüksek ayarlarda %30 kullanımda ve fps early'de 100-110 iken late'de 70-80lere düşüyor.Bir garipik var mı sizce ? Youtube'da tam olarak bu sisteme çok yakın bir sistemde hatta benimkinden daha kötü olan pcde (60Hz) durum şu şekilde iken
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
neden ben warzone'da low ayarlarda 60-70 fps alıyorum yani ? Kurmadığım driver yüklemediğim update kalmadı acaba internetten indirdiğim windows 10 ile ilgili bir problem mi var ? Çözüm bulabilen varsa ve aydınlatabilirse çok sevinirim , teşekkürler. Bir şeyler tam değil gibi böyle .

Dosya Ekleri

• after burner warzonej.png
    after burner warzonej.png
    766,8 KB · Görüntüleme: 97
  • lol afterburner.png
    lol afterburner.png
    1 MB · Görüntüleme: 108
Merhabalar, yaklaşık iki gün önce i5 9300H ve GTX 1660 Ti versiyonu elime ulaştı ama sanırım istediğim performansı alamıyorum. YouTube'da veya diğer yerlerde yaptığım araştırmalara göre de bu performans biraz saçma geliyor. Elimden geldiğince sorunu bulmaya ve çözmeye çalıştım ama sorunu bile bulduğumdan emin değilim. GPU'mun yeterince kendini kullanmadığını düşünüyorum; atıyorum LoL'de 70-80 FPS ortalamayla oynuyorum ve GPU kullanımı %30'larda geziyor. Bilmiyorum bu konuda o kadar da fikrim yok ama bir çözüme varabilen var mı yani Warzone'da Low ayarlarda %70'e yakın kullanımda 70 FPS ama combatta o da 60'lara düşüyor; LoL'de ise yüksek ayarlarda %30 kullanımda ve FPS Early'de 100-110 iken Late'de 70-80'lere düşüyor. Bir garipik var mı sizce? YouTube'da tam olarak bu sisteme çok yakın bir sistemde hatta benimkinden daha kötü olan PC'de (60Hz) durum şu şekilde iken
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
neden ben Warzone'da Low ayarlarda 60-70 FPS alıyorum yani? Kurmadığım Driver yüklemediğim Update kalmadı acaba internetten indirdiğim Windows 10 ile ilgili bir problem mi var? Çözüm bulabilen varsa ve aydınlatabilirse çok sevinirim, teşekkürler. Bir şeyler tam değil gibi böyle.

Bende de aynı laptop var ama ben LoL'de en düşük 120 FPS alıyorum Ultra ayarlarda.
NVIDIA Driver'lerinin düzgünce yüklendiğindem emin olun, GeForce experinceden optimizasyon yapın, güç tasarrufu falan kapalı olsun, ayrıca NVIDIA denetim masasından ekran kartı seçimini otomatik yapın muhtelemen Intel'in ekran kartını kullanıyor sizin oyun oynarken emin değilim ama

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı