Çözüldü MSI GF62-7RD %100 CPU Kullanımı Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sharkie

Kilopat
Yer
Bornova, İzmir
Daha fazla  
Merhabalar, konuda da belirttiğim üzere bilgisayar boştayken bile görev yöneticisinde %100 CPU kullanımı gözüküyor. CPU kullanan uygulamalara bakınca %100 bile etmediği çok rahat görülüyor.
Laptopa reset atsam da düzelmiyor açıldıktan hemen sonra %100 oluyor ve fanlar hızlanıyor.
Şu an bu görselde oranlar böyle olsa bile anlık o kadar fazla değişim oluyor ki anlam veremiyorum. Örneğin görselde Microsoft Edge arkada açık olmasına rağmen %0 kullanım gösterirken bir anda %70'e fırlayıp tekrar %10'a %0'a düşüyor. Bilgisayarım MSI GF62-7RD 1622XTR. i5 7300HQ işlemci, 8GB RAM, 4GB GTX 1050 ekran kartı var. BIOS ve Firmware gibi driverlarımı güncel olarak MSI sitesinden kontrol ediyorum ve hepsi en güncel durumda. Bir kaç hafta önce SSD almıştım ve Windowsumu HDD'den SSD'ye aktardım. %100 CPU kullanımım aşağı yukarı o zamanlardan sonra başladı. Kendi antivirüs programım yok fakat Windows otomatik tarama yaptığında bir tehdit algılayamıyor. Ne yapmam gerekiyor? Önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Adsız.png

Çözüm
Windows'u taşıdım derken? Biraz açabilir misin?
EasyUS programını kullanarak disk klonlaması yaptım. Sadece Windows değil tüm belgelerimi SSD'ye aktardım.
Bıos ayarlarınızı use dafauls yapıp; save and exit yaptıktan sonra microsoft security ile tarayın cpu nuzun 0 70 çıkması gayet normal anlık yük bindiği için yüseliyor; sizin yapmanız gereken anlık yük bindiren şeyleri bulmak.
Hocam sanırım yanlış anladınız anlık yük binmiyor. Bilgisayar yaklaşık 2 saatir açık ve CPU %100 altına hiç düşmedi.
Sorunu nihayet çözebildim konuyu çözüldü olarak işaretleyeceğim fakat bu sorunu yaşayan arkadaşlar varsa şu adımları takip etsinler;

Windowsun arama kısmına cmd yazıp komut istemini yönetici olarak çalıştırın. Daha sonra şu kodları yazın;
PowerCfg /SETACVALUEINDEX SCHEME_CURRENT SUB_PROCESSOR IDLEDISABLE 000
PowerCfg /SETACTIVE SCHEME_CURRENT
Bıos ayarlarınızı use dafauls yapıp; save and exit yaptıktan sonra microsoft security ile tarayın cpu nuzun 0 70 çıkması gayet normal anlık yük bindiği için yüseliyor; sizin yapmanız gereken anlık yük bindiren şeyleri bulmak.

Windows'u taşıdım derken? Biraz açabilir misin?
EasyUS programını kullanarak disk klonlaması yaptım. Sadece Windows değil tüm belgelerimi SSD'ye aktardım.
Hocam sanırım yanlış anladınız anlık yük binmiyor. Bilgisayar yaklaşık 2 saatir açık ve CPU %100 altına hiç düşmedi.
Sorunu nihayet çözebildim konuyu çözüldü olarak işaretleyeceğim fakat bu sorunu yaşayan arkadaşlar varsa şu adımları takip etsinler;

Windowsun arama kısmına cmd yazıp komut istemini yönetici olarak çalıştırın. Daha sonra şu kodları yazın;
PowerCfg /SETACVALUEINDEX SCHEME_CURRENT SUB_PROCESSOR IDLEDISABLE 000
PowerCfg /SETACTIVE SCHEME_CURRENT

Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı