CPU %100 Kullanımı

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, genelde oyun oynarken CPU kullanımı 100 oluyor fakat görev yöneticisinden baktığımda oyun 60-80 arası kullanıyor ve kullanan başka program da yok. Uzun zamandı Rainbow Six Siege oynuyorum ve ilk defa oluyor bu. Kullanım 100 olunca da FPS düşmeye başlıyor. Düzeltmek için ne yapabilirim?

Aynı sorun bende de var i5 9400F var 1660 Ti ekran kartı ekran kartı %60 80'lerde gezerken işlemci sabit %100 kalıyor ve oyunlarda aşırı drop yiyorum çözümü bulamadım 2 haftadır.

Aynı oyunda problem varsa, sisteminizde bir sıkıntı olduğu açık. 1660 Ti ile drop, kasma vs gibi herhangi bir sıkıntı yaratmaz o işlemci. Low ayarlarda oyun oynuyorsanız ekran kartının %100 kullanılmaması 1660 Ti için gayet doğal bir durum, oyuna göre güçlü bir kart olduğu için kendisini tamamen kullanma gereği duymaz. O kart Ultra kartı, yüksek grafiklerde oynayın oyunu.

Grafik ayarlarınız nasıl? 1080p Ultra + Resolution Scale'i 100'e getirip deneyin bir de. Ayrıca oyunda High-Resolution Texture Pack kurulu mu? Eğer yüklüyse kaldırın belki ekstra yük bindiriyordur GPU'ya. Denemedim bu paketi ayrıca. Bunların haricinde eğer çalışma frekans değerlerinde de herhangi bir problem yoksa sorun büyük ihtimal arka planda çalıştığı gözlenemeyen casus yazılım veya virüs kaynaklı bir durum olabilir. Bilgisayarda crackli oyun, korsan program/yazılım vs gibi şeyler varsa bu da etki edebilir.
1080p Ultra ve 100'de oynuyorum. Texture Pack kurulu değil. Crackli sadece Premier Pro ve Camtasia kurulu ve aylardır yüklü.

Aynı oyunda problem varsa, sisteminizde bir sıkıntı olduğu açık. 1660 Ti ile drop, kasma vs gibi herhangi bir sıkıntı yaratmaz o işlemci. Low ayarlarda oyun oynuyorsanız ekran kartının %100 kullanılmaması 1660 Ti için gayet doğal bir durum, oyuna göre güçlü bir kart olduğu için kendisini tamamen kullanma gereği duymaz. O kart Ultra kartı, yüksek grafiklerde oynayın oyunu.

CoD Warzone ve Bannerlord oynancak gibi değil artık PC'yi kaldırıp çöpe atacağım öyle delirdim daha geçtiğimiz yaz topladım temiz format attım BIOS dahil tüm sürücüleri kurdum her şey güncel temiz ama oyuna bir giriyorum işlemci %100 kullanıyor ekran kartı %60 geçmiyor bazı oyunlar da herhangi grafikte düşürsem hiçbir faydası olmuyor ekran kartı yorulmuyor bile ayarları yüksek düşük fark etmiyor işlemci %100 daima görev yöneticisinde de oyundan başka bir şey gözükmüyor ne kullandığı hakkında hiçbir fikrim yok sıcaklığa gelirsek ısınmada yok artık tek şüphem bende ki Windows 10 Pro kırık tanıdıgım bir internet kafede yükletmiştim. Sahte Windows 10'dan olabilir mi diye düşünüyorum ama aynı kafeden başka bir arkadaşımda Windows kurdurdu onda bir şey yok ayrıca kafedeki PC'lerde aynı Windows'u kullanıyor.

CoD Warzone ve Bannerlord oynancak gibi değil artık PC'yi kaldırıp çöpe atacağım öyle delirdim daha geçtiğimiz yaz topladım temiz format attım BIOS dahil tüm sürücüleri kurdum her şey güncel temiz ama oyuna bir giriyorum işlemci %100 kullanıyor ekran kartı %60 geçmiyor bazı oyunlar da herhangi grafikte düşürsem hiçbir faydası olmuyor ekran kartı yorulmuyor bile ayarları yüksek düşük fark etmiyor işlemci %100 daima görev yöneticisinde de oyundan başka bir şey gözükmüyor ne kullandığı hakkında hiçbir fikrim yok sıcaklığa gelirsek ısınmada yok artık tek şüphem bende ki Windows 10 Pro kırık tanıdıgım bir internet kafede yükletmiştim. Sahte Windows 10'dan olabilir mi diye düşünüyorum ama aynı kafeden başka bir arkadaşımda Windows kurdurdu onda bir şey yok ayrıca kafedeki PC'lerde aynı Windows'u kullanıyor.

Ultra ayarlarda GPU kullanımı %90-100'lerden aşağıya inmediği sürece işlemcinin %100 kullanılması çok dert edilecek bir nokta değil, özellikle 6/6 işlemcilerde. 9400F + 1660 Ti kullanan çoğu kullanıcı %100 işlemci kullanımı elde etmeden rahat rahat oynuyor oyunlarını. Mümkünse crack yazılım, program, oyun vs kurmayın PC'ye. Ayrıca çift kanal 8+8 (16) GB RAM kullanmanızı öneririm bu sistemde. Güç kaynağınız da önemli bir faktör bu durumda, marka-model belirtin mümkünse. Örnek Warzone videoları:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

1080p Ultra ve 100'de oynuyorum. Texture Pack kurulu değil. Crackli sadece Premier Pro ve Camtasia kurulu ve aylardır yüklü.

Sisteme yük bindiren diğer oyunlarda da anlattığınız şekilde FPS düşmesi, kasma vs gibi bir problem oluyorsa sıkıntı büyük ihtimal Everest PSU'dan kaynaklanıyordur.

Son düzenleme:
Ultra ayarlarda GPU kullanımı %90-100'lerden aşağıya inmediği sürece işlemcinin %100 kullanılması çok dert edilecek bir nokta değil, özellikle 6/6 işlemcilerde. 9400F + 1660 Ti kullanan çoğu kullanıcı %100 işlemci kullanımı elde etmeden rahat rahat oynuyor oyunlarını. Mümkünse crack yazılım, program, oyun vs kurmayın PC'ye. Ayrıca çift kanal 8+8 (16) GB RAM kullanmanızı öneririm bu sistemde. Güç kaynağınız da önemli bir faktör bu durumda, marka-model belirtin mümkünse. Örnek Warzone videoları:

Sisteme yük bindiren diğer oyunlarda da anlattığınız şekilde FPS düşmesi, kasma vs gibi bir problem oluyorsa sıkıntı büyük ihtimal Everest PSU'dan kaynaklanıyordur.

Hocam öncelikle ilgilenip cevap yazdığın için teşekkür ederim. Bende 8GB 2666mhz ram var diğer 8lik yolda siparişini verdim.

Linkteki akıcılık inanılmaz gerçekten aynı sistem olması mümkün değil gibi 8gb ramle çözülücekse umarım ki çözülür korkulacak bişey yoktur ama ben oyuna değerleri ss almak için girdiğim de bu donmazken aldığım sonuç mouse u biraz yana kaydırdığımda aldığım sonuç ise 1 FPS ve deli gibi donması şeklinde oluyor. Oyun daha menü ekranın da bile kasıyor o derece.

Hocam Zula oynarken oyuna girdikten sonra CPU kullanımı 100 oldu ve darboğaz yaşadım ancak dha önce hiç yaşamamıştım pc yi açtım kapattım aynı daha sonra virüs taramsı yaptım sonuç 0, daha sonra adobe Photoshop programının getirdiği yan uygulamaları dahil kaldırdım İOBit ile,düzeldi ancak biraz oynadıktan sonra rekabet girdim tekrar aynı olay umarım düzelir lütfen yardım edebilirsimisiniz

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı