MSI GF63 Thin 9SC Ekran kararması ve bozulması

sonordi

Decapat
Daha fazla  
Merhaba,

Cihazda maalesef teknik servisin 5-6 gün boyunca denk gelemediği ekran kararma sorunu var. Herhangi bir işlem yaparken değil, her an bu olabiliyor. Video izlerken, bir şeylerle ilgilenirken, oyun oynarken olabiliyor. Laptop ekranı bir anda kararıyor ve tüm tuşlar işlevsiz hale geliyor.

Mecburen power tuşuna basılı tutup kapatıyorum ve öyle tekrar açıyorum. Günde 3-4 kez bu sorun ile karşılaşıyorum. Ayrıca ikinci ekran bağlıysa ikinci ekrandaki görüntüler bozuluyor ve eğer o an bir şeyler çalıyorsa, o sesler de çok kötü şekilde bozuluyor.

Desteğinizi rica ederim.

Çektiğim videoyu bu şekilde ekledim.

WhatsApp Image 2021-04-03 at 11.25.29.jpeg
Ekran Alıntısı.PNG
Ekran Alıntısı2.PNG
Ekran Alıntısı3.PNG

Gerçi eski driver kullanıyormuşsun Ekran Kartı sürücünü güncelle yine aynı sıkıntıyı alırsan biraz (3-4) saat bilgisayarını güvenli modda kullan. Eğer güvenli modda da bu sıkıntın devam ederse mecburen servise vermek zorundasın.

Daha önce mavi ekran hatası alan varmış bu konuyu da okumalasın belki yararı olur.

Son düzenleme:
öncelikle hepinizin cevapları için teşekkür ederim. Buraya attığım görüntüleri ve videoyu MSI servispoint servisine de gönderdim. Ayrıca buraya yazdığınız bilgileri de kendilerine iletiyor olacağım. Gelecek hafta mecburen tekrar servise vereceğim gibi görünüyor.

Geçen iki hafta serviste 5-6 gün kaldı, dediklerine göre sürekli açık tutmuşlar ama bu hatayı almamışlar. Ben kullandığımda da günde 3-4 kez alıyorum. Şarj aletinden kaynaklı olabilir mi diye sordum servise de, yok şarj aletinden yapmaz dediler.

Ekran kartını bir kontrol etmelerini rica edeceğim vram ve zemin arızası için. @Şükrü Ali Ögel

hangi kablo @körbiginar

Aslında ekran kartı driverı güncel olmamasının nedeni servisten geldi, o yüzden. Yoksa daha önce güncel kullanmıştım yine aynı hatayı alıyordum. Güvenli modu deneyeceğim teşekkür ederim @Grone

Öncelikle hepinizin cevapları için teşekkür ederim. Buraya attığım görüntüleri ve videoyu MSI servispoint servisine de gönderdim. Ayrıca buraya yazdığınız bilgileri de kendilerine iletiyor olacağım. Gelecek hafta mecburen tekrar servise vereceğim gibi görünüyor.

Geçen iki hafta serviste 5-6 gün kaldı, dediklerine göre sürekli açık tutmuşlar ama bu hatayı almamışlar. Ben kullandığımda da günde 3-4 kez alıyorum. Şarj aletinden kaynaklı olabilir mi diye sordum servise de, yok şarj aletinden yapmaz dediler.

Ekran kartını bir kontrol etmelerini rica edeceğim VRAM ve zemin arızası için. @Şükrü Ali Ögel

Hangi kablo @körbiginar

Aslında ekran kartı driverı güncel olmamasının nedeni servisten geldi, o yüzden. Yoksa daha önce güncel kullanmıştım yine aynı hatayı alıyordum. Güvenli modu deneyeceğim teşekkür ederim @Grone

HDMI veya DP monitöre bağladığın kablo laptopu.

öncelikle hepinizin cevapları için teşekkür ederim. Buraya attığım görüntüleri ve videoyu MSI servispoint servisine de gönderdim. Ayrıca buraya yazdığınız bilgileri de kendilerine iletiyor olacağım. Gelecek hafta mecburen tekrar servise vereceğim gibi görünüyor.

Ekran kartını bir kontrol etmelerini rica edeceğim vram ve zemin arızası için. @Şükrü Ali Ögel

hangi kablo @körbiginar

Servise yollayın arızayı tespit etsinler zemin veya reballing sorunu olabilir.

@körbiginar laptop hoparlördeki sesi de aşırı bozuyor bu hata. O yüzden monitör veya hdmi kablosu kaynaklı değildir

@Şükrü Ali Ögel öyle yapacağım. Şimdi tüm videoları ve fotoğrafları servise mail attım. Pazartesi günü de cihazı servise göndereceğim. Düşündüğün hataları da mail de servise ilettim. Cevap yazarken yine hata oldu, bu sefer iki ekranda da görüntüler bozuldu. Bu sefer umarım servis hata ile karşılaşır.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2021-04-03 at 12.30.26.jpeg
    WhatsApp Image 2021-04-03 at 12.30.26.jpeg
    199,4 KB · Görüntüleme: 66
@körbiginar laptop hoparlördeki sesi de aşırı bozuyor bu hata. O yüzden monitör veya hdmi kablosu kaynaklı değildir

@Şükrü Ali Ögel öyle yapacağım. Şimdi tüm videoları ve fotoğrafları servise mail attım. Pazartesi günü de cihazı servise göndereceğim. Düşündüğün hataları da mail de servise ilettim. Cevap yazarken yine hata oldu, bu sefer iki ekranda da görüntüler bozuldu. Bu sefer umarım servis hata ile karşılaşır.
Evet bu bir ekran kartı arızası, resmi çekip atın.
@sonordi hocam gelişme var mı?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı