MSI GF65 Thin 10SDR-638XTR FPS düşüyor

Scarab_7

Femtopat
Arkadaşlar merhaba kafamda çok fazla soru işareti olduğundan size danışmak istedim. 3 gün kadar önce MSI GF65 Thin 10SDR-638XTR Intel Core i5 10300H 8GB 512GB Fiyatı bilgisayarını aldım. İşlemci ve GPU boşta iken 45-55 arası sıcaklığa sahip amma ve lakin cooler booster acmama rağmen CS:GO'da en düşük ayarlarda 3-4 oyun attıktan sonra yaklasık 45 dk kadar işlemci 85-90 görüyor ekran kartı 75 civarı ve FPS droplar yasıyorum cok cok kısa ama farkediyorum. FPS değerim ise 220 baslayıp 80 kadar düştüğü oluyor 120-140-80 arası gidip geliyor stabil bir FPS alamıyorum. LoL'de ise orta ayarlarda Max 100-150 FPS alıyorum. Bu değerler bana çok düşük geliyor. CS:GO Afterburner acamadım LoL'de baktım. GPU zorlayıp CS:GO ve LoL aynı anda açınca %98 kadar cıktıgını gördüm kullanımda sıkıntı yok sanırım. Ve son olarak ekranda ışık sızması mevcut siyah arka panelde rahatsız ediyor. Bilgisayarı Hepsiburada Windows 10 yüklediğim için geri almayacaktır çoğu forumda öyle okudum, MSI teknik servis mesaj attığımda ise PC gönderin bakalım diyorlar. Işık sızması içinde 3 günlük PC tamir ettirmek istemiyorum. Ne önerirsiniz 8 GB RAM daha taksam stabilize sağlayabilir miyim? Işık sızması yüzünden iade gibi bir politikaları var mı MSI'ın acaba yardımcı olabilecek arkadaslar varsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• photo_2020-09-07_23-55-19.jpg
    photo_2020-09-07_23-55-19.jpg
    77,2 KB · Görüntüleme: 148
  • photo_2020-09-07_23-55-23.jpg
    photo_2020-09-07_23-55-23.jpg
    60 KB · Görüntüleme: 100
İade için servis'e göndermeyi planlıyorum ama ret raporu verirlerse iade almayacaklarını söyledi hepsiburada bana ve forumda okuduğum diğer arkadasların konularında böyle bir durumda iade almıyorlarmıs tüketici mahkeme heyeti vs derken uzayacak süreç. Ne yapayım bilemedim indirim var diye aldım aldığıma pişman oldum. Uzun yıllar kullanırım film, oyun gündelik işlerde kullanırım diye almıştım ucuzda değil fiyatı benim için. Önceki bilgisayarımı 8 yıl kullanmıştım emektar dell insprion :)
Ürünü servispoint'e yolladım arkadaşlar yollarken tereddütlerim vardır yardımcı olmayacaklar diye ama sağolsunlar gayet ilgililer ve yardımcı oldular iade/değişim raporunu verdiler. Hepsiburadaya ilettim şimdi bekliyorum.

Dipnot: Hepsiburada'dan laptobu indirimli aldım ama size nacizane tavsiyem eğer hepsiburada satıcı ve ellerinde 1-3 adet ürün varsa kesinlikle hangi ürün olursa olsun almayın. Bu ürünler genellikle kusurlu iade ürünleri oluyormuş bu olayla beraber kesin karar kıldım fiyatın ucuz olmasına kanmayın. Eski laptobum bozulana kadar kullanıcam maalesef, ürünün aşırı ısınma problemi ve fps drop gibi sorunlarıda vardı. MSİ thin serisi sıkıntılı galiba bu konuda soğutma iyi denebilir ama 90 derecenin hepsini ön panele yansıtıyor elinizi yakıyor yeminle o derece. Almayı düşünenler varsa şuan hepsiburada'da 1 adet mevcut ve fiyatı aldığım fıyattan 2 milyar fazla.
++++
23.09.20 Güncelleme - Hepsiburada 1 hafta süren süreç sonucu iadeyi onayladı. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar adına yazayım dedim. Yeni gelecek rtx 3000 serisi ekran kartlı laptopları veya masaüstü düşünüyorum artık bakalım. Dolar izin vermeyecek galiba ama msi thin serisi tatmin etmedi beni. Klavyesi ekran parlaklığı 3d ses falan efsane yalnız. Hadi eyv

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı