FPS sabitleme kapalı. Dikey senkronizasyon kapalı. FPS Max yazıyorum. Sadece CS:GO'dan örnek değil diğer oyunlarda da aynı sıkıntı yaşanıyor. Gerek Fortnite olsun gerek GTA 5 olsun. Ekran Hertz 120 fazlasında oynasam da 120 göreceğim haklısınız. Fakat yani 300 değerleri görmek varken neden 100 120(CS). Oyun ayarlarımda da sıkıntı olmadığını düşünüyorum. İşlemci ısısı idare edilebilir 80+ laptop dur normal. Fakat ekran kartı sıcaklığım da 80'lerin altına düşmüyor. Bu ısı yüksekliğinden dolayı izlediğim benimle eşdeğer özelliklere sahip laptoplar 120 140 FPS'leri görürken Fortnite'da laptopda ben 80 FPS üstüne çıkamıyorum. Siz de galiba aynı laptopu satın aldınız sizin değerleriniz nelerdir?
Abi öncelikle merhaba. Bende laptopun i7 9750H işlemcili ve RTX2060'lı modeli var ben de aynı sebepten dolayı sorun yaşıyorum. CS:GO'da maksimum 120 FPS alıyorum. Grafik ayarları fark etmeksizin. Sen 2.RAM slotuna 8 GB'lık takviyede bulununca FPS sorunun çözüldü mü? Kaç FPS alıyorsun? Cevaplarsan sevinirim
Yayın planın varsa laptop almak genel olarak mantıklı değil, RTX2060 ile 1660ti arasında 10 fps kadar fark olur fakat işlemci darboğaz yapar mı bilemiyorum. Ben şuanda laptopun performansından çok memnunum tek dezavantaj biraz parmak izi tutuyor kasası,soğutmayı Coolerboost'a alınca hemen soğutuyor ama haliyle gürültülü bir hal alıyor soğuduktan sonra kapatmak yeterli olacaktır. Ekran 120hz ama gecikme süresi fark ettiğim kadarıyla 1 yada 3 MS DEĞİL. Ekran gecikme süresi ve kasada bırakılan izler beni üzen 2 özellik geri kalan her şeyden çok memnunum.
Hocam merhaba. Ben de MSI GF65 Thin i7 RTX2060 olan modeli almayı düşünüyorum. An itibari ile bilgisayardan genel olarak memnun musunuz? Yaşadığınız problemler haricinde yeni karşılaştığınız durumlar oldu mu? Bilgi verirseniz sevinirim, teşekkürler.
@pekgozumut hocam merhaba aynı ürün bende var -150 MV undervolt yaptım oyundayken 3.8 GHz'ye sabitliyorum işlemciyi Afterburner'dan da GPU voltajını sabitliyorum sıcaklık problemi anca çözülüyor 8 GB RAM takviyesi yaptıktan sonra FPS değerleri artıyor mu? Bir de önerebileceğiniş şeyler nelerdir bir ton para verdim alete 3 aydır sıcaklık problemi için uğraşıyorum illallah ettim.
8 GB RAM performansta beklediğinden fazla etki yaratacaktır ancak sıcaklık ve kasadan bende muzdaribim. Ucuz etin yahnisi ancak bu kadar oluyor anladığım kadarıyla. İnce ve hafif olmasa zaten bunu terch etmeyecektim ancak bariz olarak zamanında aldığım 6300 tl fiyatıyla hem çok uygundu hemde hafifliği beni çok cezbetti. Maalesef alışmak lazım ancak mevsim normallerinde 90 derecelere çıkmanın normal olduğunu da unutma. Mühim olan GPU sıcaklığın. Bende GPU da gereğinden fazla ısınıyor sende GPU değerleri ne durumda bana döner misin? Eğer GPU gereğinden fazla ısınıyorsa bir servise yollama niyetindeyim keza coil whine problemim de var.
Merhaba performans sorunları yaşayan arkadaşlara tavsiyem temiz kurulum format atmak ama önemli bir detay var. Dragon Center denen uygulamayı yüklemeyin. Performans düşüşü yaratıyor ve işlemciyi limitlemeye başlıyor. Undervolt için benim kullandığım model -170 Mv'de statil ancak kabul etmek gerekir ki kasa ince ve soğutması zor hava da sıcakladı. Bir soğutucu ile kullanıyorum ve işlemcimin zorlandığı oyunlarda 90 dereceyi görüyorum undervolta rağmen. Çok çok iyi bir soğutucu kullanmak bir seçenek.
Evet 2. slotu doldurduktan sonra performansından bariz bir artış göreceksin. Yaptığın yükseltme işleminde alacağın RAM'lerin uyumlu olması gerektiğini unutma ve buna göre RAM satın al. Bol şans!
Ayrıca fan kontrolu gibi işlemler için MSI'in alternatif uygulamaları var ihtiyaç duyarsanız linkleri paylaşabilirim. Bol şans!
8 GB RAM performansta beklediğinden fazla etki yaratacaktır ancak sıcaklık ve kasadan bende muzdaribim. Ucuz etin yahnisi ancak bu kadar oluyor anladığım kadarıyla. İnce ve hafif olmasa zaten bunu terch etmeyecektim ancak bariz olarak zamanında aldığım 6300 TL fiyatıyla hem çok uygundu hem de hafifliği beni çok cezbetti. Maalesef alışmak lazım ancak mevsim normallerinde 90 derecelere çıkmanın normal olduğunu da unutma. Mühim olan GPU sıcaklığın. Bende GPU'da gereğinden fazla ısınıyor sende GPU değerleri ne durumda bana döner misin? Eğer GPU gereğinden fazla ısınıyorsa bir servise yollama niyetindeyim keza Coil Whine problemim de var.