MSI GF65 THIN vs Monster T7 v22.1

Bütçe
15-16K

Mavera1

Femtopat
Daha fazla  

-Monster Tulpar T7 v22.1​

-MSI GF65 Thin 10UE-045xtr
Bu 2 ürün arasında kaldım!
https://www.epey.com/laptop/karsila...10ue-045xtr_monster-tulpar-t7-v22-1/farklari/ karşılaştırmaları bu şekilde ve aciliyetim var genel anlamda çizim yapacağım ancak illaki oyunda oynarım. Kafamı karıştıran ekran kartı ve işlemci farkları Max-Q Max-P Monster da okuduğum çoğu yorum olumsuz kasa kalitesinden MSI'ın bu modelini de çok övmüyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam MSI gayet iyi duruyor. Yukarıdaki arkadaşlar forumdan gördüklerini kopyala yapıştır yapmışlar. Thin serisinin alt modellerinde (1650 gibi) tek fan bulunuyor. Ama bu modelde videoda da gördüğünüz gibi çift fan mevcut. Ben MSI öneririm.

Peki birinden işlemci 10750 diğerinde 10870 birinden 3060-MAX-P diğerinde 3060-MAX-Q var boyut o kadar da önemli değil çok anlamadığım için hem.

Hocam MSI gayet iyi duruyor. Yukarıdaki arkadaşlar forumdan gördüklerini kopyala yapıştır yapmışlar. Thin serisinin alt modellerinde (1650 gibi) tek fan bulunuyor. Ama bu modelde videoda da gördüğünüz gibi çift fan mevcut. Ben MSI öneririm.

Gerekirse fan kullanırım MSI daha iyi bir marka benim tecrübesiz olduğum konu 3060 Max-Q 10750 bir sistem-3060 Max-P 10870 bir sisteme göre rendering ve FPS'te ne kadar geride kalır. Kullanımda çok net hissedilir mi bir farklar?

Monster'ın malzeme kalitesi olarak MSI'dan çok daha geride olduğu tartışmaya açık bile değil. İşlemci konusunda net bir bilgim yok. Kartlar arası fark çok olacağını sanmıyorum. Ama Monster 2K ve 165 Hz ekran sunarken MSI 1080P ve 144 Hz sunuyor. Bunları dikkate alın. İhitiyacınız hangisi ise onu tercih edin. Sıcaklık konusunda da Msi'ın daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Artı -2 Eksi
3060 Max-Q 10750 bir sistem-3060 Max-P 10870 bir sisteme göre rendering ve FPS'te ne kadar geride kalır.
Oyunlarda 15-20 FPS civarı farkla Monster önde olacaktır muhtemelen. Hatta FPS oyunlarında Mux Switch'den dolayı bu 30 FPS civarlarına çıkabilir. Render'da da tabii ki 10870H daha önde olacaktır. Az önce de bahsettiğim gibi Monster her türlü daha önde gerek ekranından gerek performansından. Ama Monster almak istemiyorsanız Acer Nitro 5 de bakabilirsiniz ya da MSİ almak isterseniz onu da alabilirsiniz tercih sizin.

Monster'ın malzeme kalitesi olarak MSI'dan çok daha geride olduğu tartışmaya açık bile değil. İşlemci konusunda net bir bilgim yok. Kartlar arası fark çok olacağını sanmıyorum. Ama Monster 2K ve 165 Hz ekran sunarken MSI 1080P ve 144 Hz sunuyor. Bunları dikkate alın. İhitiyacınız hangisi ise onu tercih edin. Sıcaklık konusunda da MSI'ın daha iyi olduğunu düşünüyorum.

İlginiz için teşekkür ediyorum. İnsan alırken uzun ömürlü olsun istiyor biraz daha araştıracağım.
Oyunlarda 15-20 FPS civarı farkla Monster önde olacaktır muhtemelen. Hatta FPS oyunlarında MUX Switch'den dolayı bu 30 FPS civarlarına çıkabilir. Render'da da tabii ki 10870h daha önde olacaktır. Az önce de bahsettiğim gibi Monster her türlü daha önde gerek ekranından gerek performansından. Ama Monster almak istemiyorsanız Acer Nitro 5 de bakabilirsiniz ya da MSI almak isterseniz onu da alabilirsiniz tercih sizin.

Başka modellere hiç bakmadım Acer Nitro 5'in RAM ve SSD'si daha yüksek olarak satılıyor bu fiyatlara işlemci yine 10750 ekran Max-P Max Q yazmıyor sitede.

Son düzenleme:
Dostlar yanlışınız var gibi. Thin serisinin 63 kodlu ürünlerinde tek 65 kodlu ürünlerde çift fan var. Bu yüzden ısınma sorunu olacağını düşünmüyorum.

63

Eki Görüntüle 1052494
65

Eki Görüntüle 1052498
Evet böyle bir ezber var. MSI ısınma sorunlu, Monster 22.1 alınabilir nadir modellerden diye birisi söylemiş. Herkesin dilinden düşmüyor.
Evet gf65 başlarda 15.000 TL'den çıktı ve parasını hak etmiyordu. Max-Q kartı var ve 10750H'ı oyunlarda 4.0 GHz üstüne pek çıkaramıyor, çıksa da ısınıyor. Bence hâlâ hak etmiyor 15.000 civarını. Ama abartı bir ısınma sorunu olduğu iddiası var. Hatta burada sizin dediğiniz gibi tek fanlı olduğunu söyleyenler vardı.
Onu geçtim, Monster bana göre hiçbir şekilde alınmaz. Tercih meselesidir.

Evet böyle bir ezber var. MSI ısınma sorunlu, Monster 22.1 alınabilir nadir modellerden diye birisi söylemiş. Herkesin dilinden düşmüyor.
Evet gf65 başlarda 15.000 TL'den çıktı ve parasını hak etmiyordu. Max-Q kartı var ve 10750H'ı oyunlarda 4.0 GHz üstüne pek çıkaramıyor, çıksa da ısınıyor. Bence hâlâ hak etmiyor 15.000 civarını. Ama abartı bir ısınma sorunu olduğu iddiası var. Hatta burada sizin dediğiniz gibi tek fanlı olduğunu söyleyenler vardı.
Evet hocam resmen kopyala yapıştır yapıyor herkes. Monster'ın birkaç modelini de aynı şekilde.

Evet GF65 başlarda 15.000 TL'den çıktı ve parasını hak etmiyordu. Max-Q kartı var ve 10750H'ı oyunlarda 4.0 GHz üstüne pek çıkaramıyor, çıksa da ısınıyor. Bence hâlâ hak etmiyor 15.000 civarını. Ama abartı bir ısınma sorunu olduğu iddiası var. Hatta burada sizin dediğiniz gibi tek fanlı olduğunu söyleyenler vardı.

Başka marka model öneriniz varsa bu seviyelerde lütfen paylaşır mısınız 2 ürüne de alınmaz dediniz :/

Başka marka model öneriniz varsa bu seviyelerde lütfen paylaşır mısınız 2 ürüne de alınmaz dediniz :/
Dostum Monster'a alınmaz deme sebebim, çok sorun yaşayan olması. 4 kere Monster alıp iade eden vardı burada.
Gf65'de parasını hak etmiyor. Max-Q 3060'ı var. Üstüne işlemcisi hem iyi değil, hem de tamamen turbolayamıyor.
Aşağıdaki laptop güzel.
Acer Nitro'lar var, onlara da iyi diyorlar ama hiç test vs. izlemedim.
Mesela hızlı bir bakışta şu modeli gördüm ama nasıl bir laptop hiçbir bilgim yok. Fiyatı iyi duruyor.

Ayrıca ben de laptop satıyorum, ilgilenirsen ufak bir indirim yaparım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı