MSI GF65 vs Monster T5 V19.1.2

Enclose123

Hectopat
7000-8000 TL arası bütçem var ve bu ikisi arasında kaldım

Öncelikle MSI 7400 TL'ye buldum. MSI alırsam RAM arttırabilirim ama işlemci ekran kartına yeter mi emin olamadım.
MSI 120Hz i5 9300H 8 GB RAM- Monster ise 144Hz i7 9750H 16 GB RAM.
Monster'dan emin olamıyorum. Ve GPU'ların Max-Q olma ihtimali nedir?
Yorumlarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monster’deki ekran kartı Max-Q değil, ayrıca MSI’nin Thin serileri fazla ısınıyor diye biliyorum. 9300H belki bazı oyunlarda darboğaz yaşayabilir ama genel olarak 1660Ti’yi besleyecek güçte diyebiliriz. MSI elbette çok kaliteli ama ben tercihimi Monster’den yana kullanırdım. İşlemcisi daha iyi, soğutması Thin serisine göre daha iyi(?) ve 144 Hz IPS panel. Eşdeğer donanıma sahip olsaydı gözüm kapalı MSI derdim fakat Monster’in bariz üstünlüğü var.

Öncelikle merhaba, msi gf65 laptobuna sahibim ve şunu diyebilirim ki; gf65 serisinde çift fan kullanılmış ve ayrıyeten gf63 ten farklı olarak soğutmada ektradan 6 adet bakır boru kullanılmış. Yani firma coolboost teknolojilerine güvendiklerini söylüyor. Henüz yoğun olarak kullanmasamda ısınma sorunuyla pek karşılaşmadım. Gf65 i almadan önce baya bi araştırma yapmıştım acaba bottleneck sorunuyla karşılaşır mıyım diye, fakat kullananlar karşılaşmadıklarını söylediler en azından 16 gb a yükseltilmiş haliyle. Son olarakta ekran kartı max-q modeli değil, direk 1660 ti. Monster ın modellerini de incelemiştim, fakat kullananlardan çok fazla ısınma problemi olduğu yönünde yorumlar okudum o yüzden pek güvenemedim ama monster ın teknik servisini başarılı buluyorum.

Öncelikle merhaba, msi gf65 laptobuna sahibim ve şunu diyebilirim ki; gf65 serisinde çift fan kullanılmış ve ayrıyeten gf63 ten farklı olarak soğutmada ektradan 6 adet bakır boru kullanılmış. Yani firma coolboost teknolojilerine güvendiklerini söylüyor. Henüz yoğun olarak kullanmasamda ısınma sorunuyla pek karşılaşmadım. Gf65 i almadan önce baya bi araştırma yapmıştım acaba bottleneck sorunuyla karşılaşır mıyım diye, fakat kullananlar karşılaşmadıklarını söylediler en azından 16 gb a yükseltilmiş haliyle. Son olarakta ekran kartı max-q modeli değil, direk 1660 ti. Monster ın modellerini de incelemiştim, fakat kullananlardan çok fazla ısınma problemi olduğu yönünde yorumlar okudum o yüzden pek güvenemedim ama monster ın teknik servisini başarılı buluyorum.
İşte aradığım cevap ya. Herkes gf diyince tek fan sanıyor. Bende de gf65 var çift fanlı

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı