MSI GL 63 8SD CRITICAL_PROCESS_DIED mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Hayretinalis

Centipat
Daha fazla  
RAM
16 GB
Ekran kartı
1660 Ti
Merhaba, MSI GL 63 8SD model laptop kullanmaktayım. Uzun bir süredir farklı hata kodlarında mavi ekran hatası yaşıyorum, fakat bu mavi ekran hataları özellikle Steam'den oyun indirirken veya Steam'den oyun oynarken bir anda gerçekleşiyor. Yani mesela 1 ay boyunca hiç oyun oynamasam en fazla 2-3 kez mavi ekran görürüm ama oynadıkca bu oran artıyor, hatta az önce Ruined King isimli oyunu Steam'den indiriken art arda 3 kez mavi ekran hatası aldım. Bir de Google Chrome kullanırken bir anda bazen Chrome çöküyor eğer birkaç kez tekrar girmeye çalısırsam mavi ekran alıyorum. Minidump dosyasını hazırladım link olarak paylaşacağım: Yeni klasör (2).rar.

WhatsApp Image 2022-10-07 at 21.43.59.jpeg

WhatsApp Image 2022-10-07 at 22.56.22.jpeg

Bir bilgisayarcı da RAM değişimi yapar, siz de yapabilirsiniz tabii nasıl yapılacağını biliyorsanız. Bilmiyorsanız bir yere gitmenizi öneririm tabii, termal macun değişimi vs. işlemleri de yaptırırsınız hatta.

Verdim hocam, önce bir BIOS hard format atacağını söyledi, ondan sonra grafik RAM testi yapacağım ona göre bir yol belirleriz dedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Verdim hocam, önce bir BIOS hard format atacağını söyledi, ondan sonra grafik RAM testi yapacağım ona göre bir yol belirleriz dedi.

Dostum kusura bakma uzun süredir forumda yoktum şöyle RAM değişimi kolay işlem tabii kendine güveniyorsan BIOS hard reset ne alaka onu anlamadım.

Bir de Windows Update'de 'bazı güncelleştirme dosyaları eksik veya sorunlu.' hatası da alıyorum. RAM testi tam olarak nasıl ve nereden yapmam gerekiyor acaba?

Eki Görüntüle 1539217

Ramtest yaptıktan sonra şu sonuçlar çıktı.

Eki Görüntüle 1539291

Eki Görüntüle 1539292

@TlhTsdmr dostum RAM testi yaptım sonuçları paylaştım. Ne yapmam gerekiyor buradan sonra?

Şöyle ki üstüne temiz bir Windows kurman çok daha iyi olur sistem çökmesi yüzünden Windows dosyaları bozulmuş olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı