MSI GL62 6QD-078xtr SSD Takviyesi Sonrası UEFI Windows 10 Kurulumu

Daha fazla  
Yakin zamanda MSI GL62 6qd 078xtr almayi dusunuyorum. Yaninda da 256 GB Samsung SSD alacağım. 079XTR icin UEFI Windows 10 kurulum videosu yayinlanmisti. Fakat SSD yoktu. Ben SSD ekleyince sisteme Windows kurulumunda ne gibi farkliliklar olacak? Neyi farkli yapmam gerekecek? Yardimci olursaniz sevinirim.

SSD ve HDD arasında herhangi bir ayar değişikliği yok.

Yakin zamanda MSI GL62 6qd 078xtr almayi dusunuyorum. Yaninda da 256 GB Samsung SSD alacağım. 079XTR icin UEFI Windows 10 kurulum videosu yayinlanmisti. Fakat SSD yoktu. Ben SSD ekleyince sisteme Windows kurulumunda ne gibi farkliliklar olacak? Neyi farkli yapmam gerekecek? Yardimci olursaniz sevinirim.
Windows'un kurulum ekranında HDD yerine SSD'yi seçeceksin. Başka bir farklılık yok.

HDD'deki freedos ve driver bolumlerini sildikten sonra HDD'de yeni bolumler olusturmam gerekecek mi? Yoksa o bolumleri silip oyle birakacak miyim?
HDD'de ki bütün bölümleri sil önce. Ondan sonra yeni basit birim diyerek HDD'yi kullanıma aç fakat O ekranda zaten G_HDD ile işin yok. SSD'yi seçeceksin. HDD'yi daha sonra da ayarlayabilirsin.

arkadasım sen windows 10 u ssd ye uefi kurmayımı soruyorsun?

Eger soruyorsan windows u kuracagın dıskı sordugu yerde butun dıskleri ve bütün bölümleri sil ilk once SSD ye tıkla yenı yazan yere bas ister böl ister bölme farketmez ama ben bölmemeyi tavsiye ederim

sonra ise HDD ye tıkla yeni de yine bole bilirsin farketmez

sonra ise SSD yi seç kuruluma basla

Onemli Not:Kesinlikle SSD ye ve HDD ye yeni yaptıktan sonra gelen bolumleri silme.

Ben hdd'deki halihazirda olusturulmus gelen freedos ve driver bolumlerini sildikten sonra ssd'de yaptigim gibi hdd'de de bolumler olusturacak miyim bunu merak ediyordum, sorumun cevabini aldim tesekkur ederim

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı