-Özellikler
Model No: MSI GL65 9SC-041XTR
İşlemci: Intel Core i5-9300H
RAM: 8GB
Depolama: 256GB SSD
Ekran: 15.6" FHD IPS
OS: Freedos
Ekran Kartı: GTX1650 4GB Mobile


unnamed.jpg

-Fiyatla ilgili:
MSI mart ayı kampanyası ile birlikte 5850 liraya denk geldi. İnce hesap gaming gecelerinde üç aşağı 5 yukarı düştüğü minimum fiyat bandı ise senelik grafikte 5600 lira civarında. Kampanya sonrası tekrardan 7000 bandına sıçrar diye tahmin ediyorum. Kampanyayı yakalayan varsa eğer incelememi okuduktan sonra diğer modellerle kıyaslayıp karar verebilir.
-Neden MSI Notebook tercih ettim?
Bundan önceki üç cihazım da Msı marka laptop kullandım. Abra a5 v9.2.2 den MSI'ın aynı özelliklere sahip GF serisinden bir thin modele geçince parçaların aynı olmasına rağmen performansının çok çok farklı olması bana neredeyse aynı para kazıklanıyor muşum hissi yarattı. Parça kalitesi ve kullanılan malzemenin sağlamlığı da bundan sonraki tercihlerimde önemli bir rol oynadı. Teknolojiye meraklı biri olarak büyük teknoloji mağazalarına gidip ürünleri inceleme şansım da oluyor. Bir çok markayı eleyerek Msi tercih etmemin en büyük sebebi ise kullanılan cooler boost teknolojisi, bir cihaz ne kadar bakımlı olursa uzun ömürlü olacağını hepimiz bilmekteyiz. Fakat macunu yenilememize rağmen kronik bir ısı problemi varsa burada mühendislik ve yeni teknolojiler devreye giriyor. Msi burada çok iyi bir iş ortaya çıkarmış muadillerinden çok daha soğuk çalışıyor. Bu sebeple Cpu Throttling (İşlemcinin kendini koruması için hızını düşürüp bir tık düşük hızda çalışması) olayı yaşamıyorsunuz. Bu oyunlarda ekran kartının aşırı ısınıp FPS drop dediğimiz hızlı düşmelerle birlikte oyunun takılıyor gibi algılanması olayı da cooler boost teknolojisi ile tarihe karışıyor.
-Benchmark Testleri:

Cinebench Benchmark.jpg
Cinebench Puanı: 1862
Dahili Ekran Benchmark.jpg

Dahili IPS ekranı ile yapılan Ultra ayarlarda Heaven Test Sonucu: 78.1 FPS
Heaven Benchmark.jpg
27 Inch 60hz Samsung Monitör ile Haricihi Ekranda Ultra Ayarlarda Yapılan Test Sonucu: 76.4
CrystalDiskMark Sonuçları.jpg
Toshiba KBG30ZMV256G SSD Crystal Disk Mark Sonuçları.

-Dostlarım güncel oynadığım oyunlarla ilgili aldığım değerlerin resimlerini de sizlerle zamanla paylaşmaya çalışacağım. Ben almadan önce çok inceleme aradım fakat yurt dışı kaynaklı videolar ile boğuşmak zorunda kaldım. Sizlere yol göstermesi açısından böyle bir inceleme yazısı paylaşıyorum. Ürünle ilgili sormak istediklerinizi çekinmeden sorabilirsiniz.

-İlgilenenler için ürünün diğer fotoğrafları;
Arka Kapak Mesh Izgara 2.jpgArka Kapak Mesh Izgara.jpgArka Kapak Sağ Fan.jpgKlavye Üst Çekim.jpgKutu Organizesi.jpgKutudan Çıkanlar.jpgLaptop Arka Izgara.jpgLaptop Arka Kapak.jpgLaptop Kapak Çekim.jpgLaptop Ön Çekim.jpgLaptop Sol Panel ve Portlar.jpgMsi Dış Kutu.jpgOne Touch Sürücü Yükleme.jpgSağ Panel ve Portlar.jpgSağ Panel Yan Çekim 2.jpgYan Sağ Panel.jpgSağ Panel Yan Çekim.jpgMsi Notebook Garanti Kartları.jpgMsi Kutu.jpg
 
Son düzenleme:
Merhaba
Aynı cihazı bende aldım.Şuan için çok memnunum fakat hafızası biraz düşük olunca ek olarak ssd takmak istiyorum.Sandisk sdssda-240g modeli bu cihaz için sizce uygunmudur.
 
Sata 3 olduğu için uygundur. 1 adet M2 Slotumuz dolu orada fabrika çıkışı gelen 256 GB'lık m2 ssd'miz var. Sata 3 kısmımız boş oraya farklı bir SSD takabiliriz.
 
SK hynix HMA81GS6DJR8N cihazımızda takılı ram bu, herhangi bir problem çıkmaması için aynı mhz ve aynı cl değerinde olan bir başka ram yerine yine aynı rami öneriyorum. Eğer 16x2 yapılacaksa farklı bir marka tercih edilebilir.
 
Kendinde gelen 256 gb ssd nin yanında 500 gb lik ssd almayı düşünüyorum. Orta iyi seviye ne onerebilirisiniz? 2 slota da ssd takabiliyoruz değil mi? Boş olan slota hdd takilabiliyor diye gördüm sanki sitesinde yanlis anlamadiysam
 
Önerebileceğim tek ssd samsungun evo serisinin pro olan modelleri, gerçekten çok uzun ömürlü petabayt seviyesinde yazma ve silme yapabiliyor. İmkansız bu değerleri doldurmak. SSD için en kötü şey cookiesler onu da sistemin kurulu olmadığı diğer ssd'ye yönlendirirseniz ömrü çok çok daha uzun olacaktır.
 
Merhaba çok güzel bir inceleme olmuş elinize sağlık sizce i5 render için yeterli olur mu? AutoCAD SolidWorks gibi 3 boyutlu programlar kullanıyorum beni en az 2-3 sene götürmesi gerek.
 
Render almak için rami 16 yapmalısınız. i7 7700 HQ'dan daha iyi performans verdiğini gösteriyor benchmarklar. Fakat amacınız sadece render ise eğer 9750H çok daha mantıklı olacaktır.
 

Geri
Yukarı