MSI GL72 6QD Turbo Fan Aniden Durup Tekrar Çalışıyor

serhatakinci

Decapat
Yeni bir problem başladı bilgisayarımda.

Bilgisayarım şu özelliklere sahip:

MSI GL72 6QD i7 6700 HQ , GTX 950M 2GB, 16 GM RAM .

Sorun şu ki arkadaşlar, GTA 5 oynuyorum bu aralar. Turbo fanı çalıştırdığımda 1 2 saat kadar oynayınca sorun yok. Fan durmadan çalışıyor (6000-6500 RPM arası ).

Ama sonra aniden bir şey oluyor. Fan sesi kesiliyor. Dragon Gaming Center'ı açtığımda Fan1 0 RPM yazıyor. 2 saniye geçmeden tekrar 6000 RPM oluyor. 5-6 saniye kadar turbo fan çalışıyor sonra yine aniden tık diye 0 RPM oluyor. 2 saniye sonra tekrar çalışıyor.
Oyuna başladığımda 1 2 saat kadar turbo fan durmayınca ısı değerleri 65-70 GPU , 65-70-75 CPU. Ama ne zaman ki bu fan sorunu başlıyor, ısı değerleri uçuyor resmen. 80-85 arası her ikisi de.

Firmware EC güncelledim
BIOS Modu : Eski yazıyor sistem bilgilerinde ama, MSI'ın bu modelinin en son çıkan BIOS 'u ile, benim bilgisayardaki BIOS sürüm tarih her şeyi aynı. Yani BIOS güncel.
Ekran kartı sürücülerini falan her şeyi kaldırıp tekrar kurdum.
Bilgisayara 1 hafta önce format atmıştım.
Güç seçeneklerini de değiştiriyorum belki bundandır diye ama nafile.

Bilgisayarı yeniden başlatınca ve tekrar oyuna girince 1 2 saat kadar sorun yaşamıyorum ama sonra başlıyor. Lütfen abiler yardım edin alt üst ettim internet sitelerini ama hiç kimse sorunu çözememiş. Lütfen yardım edin saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Msi Ge60 fan sorununun çözümü - (Hızlanıp - Yavaşlama Sorunu) Youtube da böyle bir video buldum. Bunu denemediyseniz bi inceleyin belki sorununuz düzelir. Video biraz eski ama belki işinize yarar.
Teşekkür ederim. Buna baktım ben. Bu kalıcı bir çözüm değil. Her açılışta tekrar yapmak gerekiyormuş. Aşağıya arkadaşın biri yorum yazmış nasıl çözdüğünü anlatmış . Ben onu da yaptım ama durum aynı. Lütfen daha çok kişi yazıp yardım etsin kafayı yiyeceğim yoksa
@Recep Baltaş

msi gp62 6qe fan durma sorunu technopat ta bir konu daha var. Muhtemelen buna da baktınız. O yüzden bir de buna bakın. msi ge60 fan hakkinda
Çok teşekkür ederim . Baktım da işime pek yaramadı. Acaba dedim elektrik düşüp kalkınca sistem güç yönetiminde sistem soğutması edilgen midir diye bi baktım etkindi. Ben biraz o ayarlarla oynadım. Fişi çektim,taktım falan şu an yaklaşık 30 dkdır fan durmadı. Ama Gta 5 oynarken duruyor. Yani 1 saat kadar durmuyor da sonra duruyor. Ben arada bir masaüstüne indirip oyunu, ısı değerlerine falan bakıyorum ondan mı yapıyor acaba anlamadım. Afterburning vardı belki ondandır diye kaldırdım programı.
Kafayı yicem ya
msi gp62 6qe fan durma sorunu technopat ta bir konu daha var. Muhtemelen buna da baktınız. O yüzden bir de buna bakın. msi ge60 fan hakkinda
İlk paylaştığım linkte yazdığı gibi buradan ec firmware driverını güncellemeyi denediniz mi?
Firmware güncelledim tabi ki. BIOS da güncelledim güncel olmasına rağmen. Firmware de güncelledim ben

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim . Baktım da işime pek yaramadı. Acaba dedim elektrik düşüp kalkınca sistem güç yönetiminde sistem soğutması edilgen midir diye bi baktım etkindi. Ben biraz o ayarlarla oynadım. Fişi çektim,taktım falan şu an yaklaşık 30 dkdır fan durmadı. Ama Gta 5 oynarken duruyor. Yani 1 saat kadar durmuyor da sonra duruyor. Ben arada bir masaüstüne indirip oyunu, ısı değerlerine falan bakıyorum ondan mı yapıyor acaba anlamadım. Afterburning vardı belki ondandır diye kaldırdım programı.
Kafayı yicem ya

Firmware güncelledim tabi ki. BIOS da güncelledim güncel olmasına rağmen. Firmware de güncelledim ben
Bence anakarta giden voltaj yetersiz. Ondan dolayı fan ara ara durup tekrar çalışıyor. İnternette voltaj artırıcı uygulamalar mevcut ama isimlerini tam olarak hatırlamıyorum. Bilen varsa yazabilir ya da ben bulursam yazarım buraya. Bunlar dışında Msi bu sorunla ilgili bir güncelleme getirmesi gerekiyor.

Bence anakarta giden voltaj yetersiz. Ondan dolayı fan ara ara durup tekrar çalışıyor. İnternette voltaj artırıcı uygulamalar mevcut ama isimlerini tam olarak hatırlamıyorum. Bilen varsa yazabilir ya da ben bulursam yazarım buraya. Bunlar dışında Msi bu sorunla ilgili bir güncelleme getirmesi gerekiyor.
Kardeşim olabilir. Mesela 1 saattir sistem boşta iken fan çalışıyor hiçbir sorun yok. Gta 5 açtım. Biraz klavyeye dokununca oyunu oynayınca fan anında duruyor. Acaba harici klavyeden midir dedim klavyeyi çektim. Baktım durum aynı. Fan durmadan önceki son hızına baktım 6486-6500 ü bulunca anında sıfırlanıyor fan duruyor. Oyunu kapattım. Az önce 1 saat çalıştırdım dedim ya , sürekli izledim 6400 RPM'de sabit kalıyordu. Hiçbir şekilde artmıyordu. Oyunu açınca 6486-6500 RPM olduğu anda fan duruyordu.

Oyunu kapatınca dedim ya 6400 de sabit dönüyor. Şüpheleniyorum şimdi. Bu fan acaba 6400 dolaylarında sabitlendi de, 6500 falan olunca anında duruyor mu diye.
Bak şu an oyunu kapattım. 6400 ü geçmiyor diye fan durmuyor.

Eğer durum böyle ise, bu fan hızı sabitleyicisini nereden kaldırabilirim ben ?
Msi AfterBurning programında fan hızı donuk şekilde. Hiçbir şekilde aktifleştirip değiştiremiyorum hızı.
Galiba sorun bu. Şimdi bunun için bir çözüm istiyorum ben . Ne yapabilirim ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı