Şimdi söyleyeceklerimi daha önce yapmış olsan dahi harfiyen yapmanı istiyorum dostum. Problemin intel gpu ile alakalı olmayabilir, harici ekran kartı sürücüsünün sebep olduğunu düşünüyorum.
1-DDU kuruyorsun bilgisayarına
2- Güvenli modu aç, programı çalıştır, alttaki ayarlarda Windows'un güncelleme yapmasını engelle seçeneği var, onu işaretle.
3- Tüm harici GPU sürücülerini sil (Intel Gpu'ya hiç dokunma)
4- Bilgisayarı yeniden başlat ve aygıt yöneticisini kontrol et, eğer harici GPU hala gözüküyorsa 2. ve 3. işlemleri tekrarla.
5- Aygıt yöneticisini kontrol ettiğinde harici GPU gözükmüyorsa, sürücüsünü Nvidia'nın sitesinden manuel olarak bulup, indir, sonra da kur. (Kesinlikle Windows'un bu işlemi yapmasına izin verme, sen kendin yap.)
6- Kurulumlar bitip yeniden başlattıktan sonra, kartın sürümünü kontrol et. Oyuna girerken Nvidia kartını seçeceğini vs. biliyorsun zaten
Aynı sorunları çok yaşamış biri olarak, çoğu defa sürücünün üstüne sürücü kurmanın problem teşkil ettiğini gördüm. Bazen söylediğim gibi silmeme rağmen, Windows kendi kendine tekrar yüklüyor ben yenisini yükleyene kadar. Çakışma da FPS drop ve düşük GPU kullanımı olarak dönüyor. Yaptıktan sonra sonuçları bekliyorum.