MSİ GL73 8RC-065XTR FPS Düşmesi

Cryaem

Hectopat
Merhaba direk konuya geçeceğim hepsiburada.com'dan MSI GL73 8RC adlı cihazı aldım fakat her oyunda FPS drop yiyorum her oyunda..... CS GO da ayarlar en sonda her şey kapalıyken sallıyorum 300 FPS alıyorsam aniden 100'e düşüyor FPS sabitliyorum 100'e bu sefer 60'a düşüyor. Görüntü kalitesini düşürmemle değişmiyor yani bu drop olayı. LOL'deyken de aynı şekilde drop yiyorum görüntü kalitesi düşükte de olsa yüksekte de olsa FPS sabitlesem de durum aynı.

BIOS, firmware, ekran kartı, chipset bulduğum her şeyi güncelledim. HDD de hasar var mı diye baktım onda da sıkıntı yok. Güç seçeneklerinden yüksek performansa ayarladım e gene aynı. Oyundayken MSI Afterburnerdan sıcaklıklara bakıyorum oyundayken CPU 70 65 aralığında değişiyor turbo fanı da açıyorum ama yine drop yine drop. Sizce servise mi göndermeliyim? Çünkü oyunları akıcı oynamak istiyorum kaliteli olsun sorun çıkmasın diye MSI aldım ama bir türlü kurtulamadım şu sorundan. Ya da aynı durumu yaşayıp çözenler var ise yardımcı olurlarsa sevinirim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Buyur hocam.
Report bu da rapor.
Adsız.png

Sıcaklıktan dolayı olduğunu sanmıyorum, sıcaklık normalken mesela bops 4 oynuyorum sağ tık yapıp nişan alırken drop yiyorum. Ateş ederken tak diye drop yiyorum ama daha sonraki sıktığım mermilerde drop yok. CS:GO'da aniden sola çevirince kamerayı ve tam öldüğüm sırada drop giriyor hiçbir şey yapamıyorum 8 GB RAM mi yetmiyor acaba?

Aynı dropları bende yaşamaktayım.
MSI GL63 8-RC aldığım günden beri aynı SSD alıp taktım oyunları SSD'ye kurdum sadece takılma süreleri kısaldı takılmalar belirgin videoların bile kastığını hissediyorum zaman zaman windows bile takılıyor.
Windows Gezgininde bir gecikme var nvidia driveri veya intelin driverini kaldırınca o gecikme ortadan kalkıyor sorunu hala araştırıyorum :(
GPU Kullanımı oyun yükleme,oyuncu gördümü veya kayıt yaparken dibe iniyor. Bazen Sebebsiz bir şekilde 40'a düşüyor 0 ı bile gördü garantiye veriyorum format atıp elime veriyorlar
GPU Kullanımı oyun yükleme,oyuncu gördümü veya kayıt yaparken dibe iniyor. Bazen Sebebsiz bir şekilde 40'a düşüyor 0 ı bile gördü garantiye veriyorum format atıp elime veriyorlar

@Cryaem @Ened1995 arkadaşlar burada yazılanları aynen yapın. Aynı sorunları bu şekilde çözdüm, Gpu'da sürücü üstüne sürücü güncellemenizi asla önermiyorum. Temizce silip, temizce yeniden kurmanız gerek. Sonuçları paylaşın bizimle lütfen.

Şimdi söyleyeceklerimi daha önce yapmış olsan dahi harfiyen yapmanı istiyorum dostum. Problemin intel gpu ile alakalı olmayabilir, harici ekran kartı sürücüsünün sebep olduğunu düşünüyorum.
1-DDU kuruyorsun bilgisayarına
2- Güvenli modu aç, programı çalıştır, alttaki ayarlarda Windows'un güncelleme yapmasını engelle seçeneği var, onu işaretle.
3- Tüm harici GPU sürücülerini sil (Intel Gpu'ya hiç dokunma)
4- Bilgisayarı yeniden başlat ve aygıt yöneticisini kontrol et, eğer harici GPU hala gözüküyorsa 2. ve 3. işlemleri tekrarla.
5- Aygıt yöneticisini kontrol ettiğinde harici GPU gözükmüyorsa, sürücüsünü Nvidia'nın sitesinden manuel olarak bulup, indir, sonra da kur. (Kesinlikle Windows'un bu işlemi yapmasına izin verme, sen kendin yap.)
6- Kurulumlar bitip yeniden başlattıktan sonra, kartın sürümünü kontrol et. Oyuna girerken Nvidia kartını seçeceğini vs. biliyorsun zaten :)

Aynı sorunları çok yaşamış biri olarak, çoğu defa sürücünün üstüne sürücü kurmanın problem teşkil ettiğini gördüm. Bazen söylediğim gibi silmeme rağmen, Windows kendi kendine tekrar yüklüyor ben yenisini yükleyene kadar. Çakışma da FPS drop ve düşük GPU kullanımı olarak dönüyor. Yaptıktan sonra sonuçları bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı