Çözüldü MSI GL73 8RC-065XTR Mavi Ekran

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

xelarmen

Megapat
Makaleler
1
Geçtiğimiz günlerde MSI GL73 8RC-065XTR model bir laptop aldım. Ürüne lisanslı Win 10 Pro kurdum. Tüm sürücüleri güncelledim falan aklıma BIOS geldi. MSI'ın sitesine girince sadece MSI GL73 8RC modelinin olduğunu gördüm ve herhalde bu doğru modeldir dedim. İndirdim ve Recep Abi'nin aynı anlattığı gibi güncelledim. Güncelleme bitince cihaz defalarca restart attı ve tahminimce buga girdi. Şarjı vs. soktum bataryaya reset attım. Gücü geri takıp açtım sonra Firmware güncelledim. Biraz önce normal Wi-Fi analiz programı kullanırken bilgisayar mavi ekran verdi. DMP dosya kaydı aşağıda.

Aklımda 3 soru işareti var.
  1. Mavi Ekran dün yaptığım hatalı(hatalı olduğundan bile emin değilim) BIOS güncellemesinden mi?
  2. Kullandığım programın driverlarla sıkıntı yaşaması sonucu oluşan bir durum mu?
  3. Cihaz şarjda olmadığından tasarruf modundaydı. Bildiğim kadarıyla tasarruf modu işlemcinin frekansını düşük tutarak güç tüketimini azaltıyor, bu yüzden işlemci yetersiz mi?
@Recep Baltaş sence ben hatalı BIOS mu attım? Çünkü -065XTR koduna sahip bilgisayarlar 8. nesil i5, sahip olmayanlar ise 8. nesil i7 işlemciye sahip.

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
1. Eğer doğru BIOS güncellemesini yaptıysanız sorun yaşama ihtimaliniz neredeyse yok gibi.

2. Mavi ekranı sadece bu yazılımda alırsanız, sorun sadece bununla ilgilidir.

3. Güç seçeneklerinden pil kullanımında güç tasarruf modu seçiliyse evet, işlemci frekansı düşüktür.

1. Eğer doğru BIOS güncellemesini yaptıysanız sorun yaşama ihtimaliniz neredeyse yok gibi.

2. Mavi ekranı sadece bu yazılımda alırsanız, sorun sadece bununla ilgilidir.

3. Güç seçeneklerinden pil kullanımında güç tasarruf modu seçiliyse evet, işlemci frekansı düşüktür.
Hocam tekrardan mavi ekran vermedi. Şuan bekliyorum :D pusuya yattım mavi ekran gözlüyorum.

Bende merak ettim şimdi. MSI'ın forumunda konu açmayı denediniz mi? Ya da soru sormayı?

Üye ve Ürün Kayıt Merkezi

Hocam konuyu 4 ay önce açmıştım ayrıca sorunun bios güncellemesi ile uzaktan yakından alakası yokmuş. Wifi analiz programı kullanıyordum o program kendi driverini yüklemek isteyince mavi ekran verdi bilgisayar. Anlaşılan kendi hatam :)

Çözüm
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı