MSI GL75 işlemcisi fazla ısınıyor

willfull

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Bende MSI GL75 var, alalı 3 ay oldu. 4 gün önce normalde 85 dereceyi geçmeyen işlemci bir anda 95-100 derece olmaya başladı. Genel olarak 90 üstü seyretse de birkaç saniyelik 70 dereceleri gösteriyor. Termal macunu değiştirdim bir fark olmadı. Normalde derece benim için sıkıntı değil ama FPS düşüşleri oluyor. Ben ısı ölçücünün bozulduğunu düşünüyorum. Bir fikri olan var mı?

Bir gelişme var mı?
Muhteşem bir gelişme yok ama eskisi gibi 97 98 leri görmüyor, Gta 5 insurgency oynarken 85-90 aralığında gidip geliyor şuan, eskiden 91-98 arasıydı.
Bir gelişme var mı?
Hocam bu arada senin sağ ve sol fanların eşit hızda mı çalışıyor, elimi koyduğumda sol taraf daha az soğuturken, sağ taraf daha fazla hava üflüyor, ve laptopta sol taraf sıcakken sağ taraf serin oluyor fanlar çalışırken, dragon center'dan da baktığımda biri 5500 diğeri 6000 rpm hızında çalışıyor, sende böyle bir sorun var mı?
1625664090449.png

Son düzenleme:
Muhteşem bir gelişme yok ama eskisi gibi 97 98 leri görmüyor, Gta 5 insurgency oynarken 85-90 aralığında gidip geliyor şuan, eskiden 91-98 arasıydı.

Hocam bu arada senin sağ ve sol fanların eşit hızda mı çalışıyor, elimi koyduğumda sol taraf daha az soğuturken, sağ taraf daha fazla hava üflüyor, ve laptopta sol taraf sıcakken sağ taraf serin oluyor fanlar çalışırken, dragon center'dan da baktığımda biri 5500 diğeri 6000 rpm hızında çalışıyor, sende böyle bir sorun var mı?
Eki Görüntüle 1099258
Birisi CPU birisi GPU sıcaklığına göre değişiyordur.
Bu sıcaklıklar cidden fazla. Soğutucu al. Bende Deepcool U-pal vardı, hala duruyor hatta. 50 lira + kargoya satarım istersen.

Muhteşem bir gelişme yok ama eskisi gibi 97 98leri görmüyor, GTA 5 Insurgency oynarken 85-90 aralığında gidip geliyor şu an, eskiden 91-98 arasıydı.

Hocam bu arada senin sağ ve sol fanların eşit hızda mı çalışıyor, elimi koyduğumda sol taraf daha az soğuturken, sağ taraf daha fazla hava üflüyor, ve laptopta sol taraf sıcakken sağ taraf serin oluyor fanlar çalışırken, Dragon Center'dan da baktığımda biri 5500 diğeri 6000 RPM hızında çalışıyor, sende böyle bir sorun var mı?
Eki Görüntüle 1099258

6000 değil de 5000 küsur çalışıyorlar ve evet sol taraf yani işlemci tarafı hep daha fazla üflüyor.

Arkadaşlar merhaba, bir önerim olacak
Online oyunlar hariç undervolt yapmadan turboboost kapatırsanız valhalla, resident evil vs gibi offline oyunlarda en az 10 derece düşüş sağlayabilirsiniz.
En güzel yanı da pil ayarlarından istediğiniz zaman restart gerektirmeden eski haline dönebilirsiniz(oyun içindeyken bile)
Ben offline oyunlarda hep kapatıyorum turboboostu, 63 derece cpu sıcaklığı ile valhalla oynuyorum.

Artı -1 Eksi
Arkadaşlar merhaba, bir önerim olacak
Online oyunlar hariç undervolt yapmadan turboboost kapatırsanız valhalla, resident evil vs gibi offline oyunlarda en az 10 derece düşüş sağlayabilirsiniz.
En güzel yanı da pil ayarlarından istediğiniz zaman restart gerektirmeden eski haline dönebilirsiniz(oyun içindeyken bile)
Ben offline oyunlarda hep kapatıyorum turboboostu, 63 derece cpu sıcaklığı ile valhalla oynuyorum.
Turboboost dan kastın nedir, bir de işlemcin i7 10750H mi?

Turboboost dan kastın nedir, bir de işlemcin i7 10750H mi?
işlemcim 10750h ama bu dediğim tüm yeni işlemciler için olan bir özellik. Şöyle ki işlemcimin temel frekansı 2.60 Ghz, turbo boost ile 5.0 Ghz. Ben turboboostu kapatınca işlemciyi maksimum temel frekansa sınırlıyor. Yani 2.6 Ghz'ı geçemiyor hız olarak. Bu hız, çoğu offline oyun için yeterli bir hız olduğu için fps kaybı olmadan 15 derece kadar düşük sıcaklıkta oyun oynamayı sağlıyor. Daha önce bahsettiğim gibi İşlemci isteyen oyun olursa pil ayarlarından eski haline döndürüp devam edebiliyorsunuz. Aşağıda linki bırakıyorum, detaylı bir şekilde anlatıyor neler yapmanız gerektiğini.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

işlemcim 10750h ama bu dediğim tüm yeni işlemciler için olan bir özellik. Şöyle ki işlemcimin temel frekansı 2.60 Ghz, turbo boost ile 5.0 Ghz. Ben turboboostu kapatınca işlemciyi maksimum temel frekansa sınırlıyor. Yani 2.6 Ghz'ı geçemiyor hız olarak. Bu hız, çoğu offline oyun için yeterli bir hız olduğu için fps kaybı olmadan 15 derece kadar düşük sıcaklıkta oyun oynamayı sağlıyor. Daha önce bahsettiğim gibi İşlemci isteyen oyun olursa pil ayarlarından eski haline döndürüp devam edebiliyorsunuz. Aşağıda linki bırakıyorum, detaylı bir şekilde anlatıyor neler yapmanız gerektiğini.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Deneyip sonucu bildireceğim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı