Msi GP70 - Root devices uuid is 'xxxxx' hatası

• Konuyu başlatan zube
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 30
  • Görüntüleme 4.120
Sistem windows diskinde okuyamıyor. Windows açıp diskini command uygulamasını admin olarak çalıştırıp CHKDSK yapıp diskteki hataları onarmaya çalış. Nasıl yapılacağından emin değilsen aşağıdaki linki takip et:
Windows 8 ve 8.1: Chkdsk (DiskHata Denetimi) ile Disk Hatalarını Bulma ve Onarma enpedi-Windows 8

chkdsk yapıp tekrar deniyorum. Teşekkürler.

Düzeltme : @montezuma hocam c: yi onardı ancak yine aynı sıkıntı devam ediyor.
(NTFS-fs error (device /dev/disk1s1,pid 111): ntfs_restart_page_header_is_valid(): $LogFile version 2.0 is not supported.(This driver supports version 1,1 only.)) seklinde ibareler var. Ne olabileceği hakkıda bir fikriniz var mı acaba?

Diskte kurulum yaptığım kısmı sildim.Ardından usb'yi tekrardan hazırladım. Bios ayarlarını yapıp formatı başlattım.
Clover ekranında InjectIntel'i kaldırıp,Pm Patch seçili halde -v ile yüklemeye başladım. Resimdeki ekranda oradaki çember sürekli dönmek suretiyle kaldı.
Şimdi -x ile kurulumu yapıyorum ancak kurulduktan sonrada -v ile bağlanamadığımdan dolayı boot'u usb'den soyutlayamıyorum.

Kurulumu yapmam çok önemli. Yardımcı olursanız gerçekten sevinirim. Her türlü öneriye açığım. Yeter ki şu kurulumu gerçekleştirip kullanmaya başlayabileyim. Şimdiden teşekkürler.
94pD35.jpg

USB / System / Library / Extensions NVIDIA ve ATI ile ilgili kextleri sildinmi ? (Yedeklerini aldıktan sonra )
USB / EFI / CLOVER / kext içinde FakeSMC.kext olduğundan emin ol. Ayrıca FakeSMC.kext dışındaki kextleri silip ( Yedeklerini alarak ) deneyebilirsin.

USB / System / Library / Extensions NVIDIA ve ATI ile ilgili kextleri sildinmi ? (Yedeklerini aldıktan sonra )
USB / EFI / CLOVER / kext içinde FakeSMC.kext olduğundan emin ol. Ayrıca FakeSMC.kext dışındaki kextleri silip ( Yedeklerini alarak ) deneyebilirsin.

Şuanda yükleme sürüyor deneyemiyorum. Bitince deneyip tekrar durumu belirtirim.
İlk seferden beri NVIDIA ile ilgili olan 6 tane kexti siliyorum ancak yedek almadım. Ati ile ilgili olan kext'ler neler acaba? veya sayısı yaklaşık olarak kaç olabilir? Onları daha önce silmem gerektiğini bilmiyordum. Videoyu baz alarak gerçekleştirdim ve orada sadece Nvidia ile ilgili olanlar silindi.

FakeSMC dosyasına ise daha önce hiç bakmamıştım.
USB/EFI/CLOVER/KEXTS/10.10/FakeSMC.kext/Contents/MacOs klasörü altında FakeSmc adlı bir dosya mevcut ve o dizinde yalnız. Ancak 10.10 dizininde resimdeki kextler var tamamını sileyim mi?
kkYOGJ.jpg

Şuan takıldığım tek yer -v ile başlatamama sorunu. Kurulumda vs herhangi bir sıkıntı yok.

Son düzenleme:
Resimdeki klasördeki FakeSMC dışındaki kextleri yedeklerini aldıktan sonra sil. ATI olarak başlayan kextler NVIDIA dışındaki kextler
FakeSMC dışındaki klasörlerin tamamını sildim ancak sonuç değişmedi -v ile başlatınca hala resimdeki hatayı alıyorum.
XvY6z6.jpg

NVIDIA ATI dışında Intel kextlerinide kaldır ( yedeklerini mutlaka al!! ) Ve öyle dene. Sistem açıldıktan sonra sildiğin Intel kextleri tekrar koy.

NVIDIA ile ilgili altı tane kext vardı tamamını kaldırdım ancak yine değişen birşey olmadı. Ne denediysem -x dışında çalıştıramadım.

Merhaba. Ufak bir sorunla karşı karşıyayım sanırım ve bir sürü yol denesem de bir türlü çözemedim. "root devices uuid is" den sonra ilerlemiyor ve reset de atmıyor kendi kendine acaba ne yapmalıyım? Yosemite kurmaya çalışıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
i7-5500u işlemci
8 gb ram
nvdia 840m ekran kartı

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı