MSI GP72M 7REX GTX 1050Ti Düşük Performans

Allthebest007

Decapat
Herkese iyi günler, 2 gündür bunla uğraşıyorum bi türlü yapamadım. Google onca çözüm yolunu denedim ama yok yine olmuyor. FreeDOS bir laptop aldım.
MSI GP72M 7REX Leopard Pro.
Win 10 64 bit yükledim.
Nvidia'nın sitesinden son sürümü de indirip kurdum. Aygıt yöneticisinde GTX 1050Ti gözüküyor fakat oyunlarda FPS düşük. Ve en önemlisi masaüstü > Görüntü ayarları > Gelişmiş görüntü ayar dediğimde;
Ekran 1: Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısı cihazına bağlı yazıyor. GTX 1050Ti olması gerekmiyor mu? Delireceğim artık. Nvidia denetim masasında da sadece 3 tane 3D ayarı çıkıyor. Daha fazla seçenek çıkması gerekmiyor muydu?

Adsız.png
Adsız1.png
Adsız3.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı bilgisayar bende de var dün geldi elime, ben de böyle bir konu açmayı düşünüyordum, oyunlarda FPS drop olmuyor ancak ekrana bakınca 60Hz çok az hissettiriyor, FPS sürekli yüksek iken oyun ekranda 30 FPS gibi görnüyor mouse hareket ettirirken bazen olması gerektiği gibi 60Hz görünüyor. Fortnite’da hiçbir sıkıntı yok ancak CS:GO’da 60Hz hissiyatı hiç alamıyorum FPS drop olmamasına rağmen. Sendeki temel görüntü bağdaştırıcısı ben de Intel 630 var neden acaba? Ayrıca senin monitörün 64Hz, benim 60Hz ve senin 8 bit, bende 6 bit gözüküyor.

Son düzenleme:
Aynı bilgisayar bende de var dün geldi elime, ben de böyle bir konu açmayı düşünüyordum, oyunlarda FPS drop olmuyor ancak ekrana bakınca 60Hz çok az hissettiriyor, FPS sürekli yüksek iken oyun ekranda 30 FPS gibi görnüyor mouse hareket ettirirken bazen olması gerektiği gibi 60Hz görünüyor. Fortnite’da hiçbir sıkıntı yok ancak CS:GO’da 60Hz hissiyatı hiç alamıyorum FPS drop olmamasına rağmen. Sendeki temel görüntü bağdaştırıcısı ben de Intel 630 var neden acaba? Ayrıca senin monitörün 64Hz, benim 60Hz ve senin 8 bit, bende 6 bit gözüküyor.

Konuyu açan benim başka hesabım varmış.
Ya çıldırıcam yok olmuyor. Masaüstünde gelişmiş seçeneklere geldiğimde gtx1050ti yazmıyor. Oyunlarda da çalışmıyor ekran kartı. İntel hd graphic çalışıyor anca. Anlamadım gitti 10 kere silip tekrar yükledim nvidia driverlarını. Sende bu nvidia denetim masasında sadece 3d ile ilgili ayarlar mı var ?

Konuyu açan benim başka hesabım varmış.
Ya çıldırıcam yok olmuyor. Masaüstünde gelişmiş seçeneklere geldiğimde gtx1050ti yazmıyor. Oyunlarda da çalışmıyor ekran kartı. İntel hd graphic çalışıyor anca. Anlamadım gitti 10 kere silip tekrar yükledim nvidia driverlarını. Sende bu nvidia denetim masasında sadece 3d ile ilgili ayarlar mı var ?

IMG_0666.JPG

Bu gelişmiş görüntü ayarlarındaki İntel hd graphici GTX1050Tİ yapamıyor muyuz ?

Valla ben de onu düşünmüştüm ilk gördüğümde, ama öyle bir ayar yapacak yer bulamadım. Fortnite’da hiçbir sıkıntı yaşamıyorum, FPS drop diğer oyunlarda da olmuyor ancak monitör 60Hz hissiyatını çoğunlukla vermiyor. Ben bu modellerin 120hz ekrandan devşirme olduğuna inanıyorum.

Valla ben de onu düşünmüştüm ilk gördüğümde, ama öyle bir ayar yapacak yer bulamadım. Fortnite’da hiçbir sıkıntı yaşamıyorum, FPS drop diğer oyunlarda da olmuyor ancak monitör 60Hz hissiyatını çoğunlukla vermiyor. Ben bu modellerin 120hz ekrandan devşirme olduğuna inanıyorum.

Merhaba ben biraz araştırınca farklı şeyler buldum.
Bu yeni nesil laptoplarda optimus denen bir olay varmış. Bilgisayar gpu yu fazla kullanmayan uygulamalarda, masaüstünde vs... intelin hd graphic kartını kullanıyor. Oyunlarda autocad tarzı ağır işlem gerektiren uygulamalarda harici ekran kartını kullanıyor gtx1050ti vs gibi. Bunu monster bilgisayar sahip olanlar monster control center ile kapatabiliyolarlar. MSHybrid diye bir seçenek var. Bunu kapatınca sadece harici ekran kartı kullanılıyor. Bu optimus olayıda pil ömrünü uzatmak içinmiş çok da kafaya takmamak gerek sonuçta oyunlarda vs harici ekran kartı kullanılıyor.

Senin fanların da soldaki sağdakine göre daha hızlı mı çalışıyor yoksa aynı mı? Ellerimi turbo modda ikisinin de arkasına tutunca soldaki daha hızlı bende.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı