MSI GS43VR RAM ve SSD Takviyesi

maksay92

Hectopat
Daha fazla  
Hocam merhabalar. @Recep Baltaş Hocamın da yer aldığı Technopat incelemesini de izleyerek dün yakaladığım bir kampanya ile oldukça uygun bir fiyata MSI GS43VR bir notebook almış bulunmaktayım. Aldığım model 8 GB RAM'li model. Bu hafta içerisinde elime geçecek. Elime geçmeden önce siz değerli Technopat üyelerine birkaç soru sormak istiyordum.
1. Elimde bu model bir SSD bulunmakta. Bu bilgisayardaki M.2 SATA portuna takabilir miyim? Hızdaki bir miktar düşüşten yaklaşık 350 GB kazanç benim için daha kullanışlı. Ancak 960 EVO modeli de bayağı cep yakmakta ve zaten elimde bir SSD var uygun hızda.
2. RAM'i 8 GB ama acaba tek slota mı takılı geliyor yoksa iki slota da 4+4 mü takılmış şekilde? Kesinlikle RAM yükseltmesi yapacağım tabii 16'ya mı yoksa 32'ye mi yükselteceğim konusunda kararsız kalmış durumdayım. Çoğunlukla bilgisayarı oyun ve Ansys Fluent'de analiz, cad ve kendi CFD kodlarımı yazıp çalıştırmak için kullanacağım.
3. Bu kadar değişiklik yapmışken bir de harddiske değinmek istiyorum, harddisk bildiğiniz gibi 7200 Rpm ve 1 TB, hızı az bir miktar da olsa SSHD ile artırabilmeyi düşünüyorum. Tabii eğer harddiski değiştirirsem kapasitesini kesinlikle artırırım.
Bu modelini almayı düşünüyorum. Ancak hız artış miktarı acaba değer mi bilemedim. Çünkü SSD olmayan kısmı harddiskin maalesef 5200 Rpm. 2TB SSHD bulamadım 7200 Rpm'lik isteklerime uygun olan.
4. Genel olarak ufak bir laptop olduğu için bir miktar ısınma yaşanacaktır. Bunun için özellikle işlemcide undervolt yapmayı düşünüyorum. Ancak tabii bu undervolt işlemi acaba bu notebook için sıkıntılı olur mu? (Notebook küçük olduğu için benim tahminim üretici firmanın zaten yapılabilecek en iyi şekilde voltajı ayarladığını düşünüyorum.) Sizce bu işlemi yapmama gerek var mı?

Şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı