MSI GT683R İşlemci Yükselmesi

Emre TAKAL

Hectopat
Katılım
16 Haziran 2016
Mesajlar
74
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar iyi günler ben aranıza yeni katıldım ve bir sorum daha doğrusu sorunum var bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Şimdi bende bir laptop var MSI GT683R laptopta 3 GB 192 bit GTX 770M ekran kartı var. İşlemcisi ise Intel i7 2630QM oyunlarda darboğaz dediğimiz olay oluyor yani anlık FPS düşüyor, birden artıyor, birden düşüyor şeklinde. Bilgisayarımda 1600 MHz 16 GB RAM var fakat işlemci 1333 MHz RAM desteği var.
Ben de çözümü işlemciyi yükseltmekte buldum fiyat vermek burada yasak mı değil mi bilmiyorum şöyle belirteyim. Gayet makul bir fiyata 3630QM işlemci buldum 1600 MHz RAM destekli 2.4 GHz. Bu işlemci acaba benim sorunumu giderir mi? Şimdiden okuyup yardımcı olan olmayan herkese teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Peki bir sorum olacak acaba benim işlemciyi yükseltmem çözüm olacakmı yoksa başka bir sorun mu vardır altında diğer konularıda inceledim forumdaki belirBritmeliyim ki Pc nin Fanı hiç durmuyor sürekli yüksek devirde dönüyor

Bir de Gözüme takılan bir detay var 2630Qm de FCPGA988 - 3630Qm de FCPGA988 Ivy ve Sandy ne fark eder biraz anlatırmısınız :)
 
Son düzenleme:
Isı değerlerine baktınmı , ne oynuyorsunda fps drop yaşıyorsun . Millet 2 çekirdekli i3 işlemci ile oyun oynuyor sorun yaşamıyor . Senin işlemci gayet iyi , sen şu fps drop yaşadığın oyunları merak ettim ?
 
LoL - Gta5 bi bu oyunlar var bende mesela şöyle anlatayım Loldeyim 180 - 190 Fps de fan resmen yırtınıyor birden aniden 35 - 45 e düşüyor fan yavaşlıyor gibi oluyor sonra tekrar 180 190 a fırlıyor fan tekrar devirleniyor
 
Senin sorunun ısı . İşlemcin fazla ısındığından dolayı fps drop yaşıyorsun büyük ihtimal . Lol bilmemde cs go işlemciyi sömüren bir oyun . Uzun süredir temizlik ve termal macun değişimi yapmadıysanız bundanda kaynaklanabilir .

Yani işlemci ve darboğaz söz konusu değil, işlemci gayet iyi ve performanslı .

Bendede i7 4720 hq işlemci ve 960m gpu var bende cs go oynarken son devirde dönüyor fan . Cs go yu yabana atmayın bir kaç ay önce gelen güncelleme ile görüntüde bayağı değişiklik oldu .
 
Termal macun sorunu olabilme ihtimali varmis techonapat konularindan o bilgiye ulaştım akşam eve gidince termal macununu kontrol edip konuyu güncelleyeceğim :)

Termal Macun Tazeledim Fan Sesi Bayaa Azaldı

Şimdiki Durum ise şu MSI After Burner İle Oyunu Takip Ediyorum Bu arada oyun GTA5 GPU kullanımı :%100 - Gpu Sıcaklıpı 80 Dereceye Kadar çıkıyor

aniden GPU kullanımı %60 - 70 e düşüyor o sıradada fps düşümü oluyor sonra tekrar artıyor
 
Sıcaklık normal . Oyun oynarken cihazın bataryası takılımı , Ve fişe takılımı oynuyorsunuz .
 
Banada düşük geldi , muadilleri bildiğim kadarı ile 150 w adaptör kullanıyor . Daha önce böyle bir sorun yaşamadınızmı bu adaptör ile .Veya adaptörü yenimi aldınız? Bir sebepten dolayı ekran kartı hızı düşüyor ama ne olduğunu tam olarak söylemek zor .
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı