MSI GT73EVR 7RE TITAN Düşük Performans Sorunu

LoL'de FPS 100'de oynuyorum abi. Sadece fightlarda 70-90'a düşüyor anlık oda savaş olduğu için sanırım bilmiyorum ama... Yani hiçbir oyunda şuan kasma falan yaşamıyorum sadece Black Desert gibi bir oyunda 120 FPS alıp lol gibi bir oyunda 100-150 FPS almam garip geliyor. Black Desertta ve diğer oyunlarda Ekran kartı %95 kullanıyor Ama LoL'de değerler gördüğün gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Buckberi Güzel abim teşekkür ederim. Sistem özelliklerimi az çok biliyorsun. BF1 DX12 etkin 100 FPS alıyorum, 80'den aşağı düşmüyor. GTAV Ultra 55-70 WD2 60-70 PUBG 100 ASO 60-70 BDO 120 ama LOL 100-150. Ben bu oyunlarda bu FPS değerlerini alıyorsam ekran kartımda ya da donanımımda herhangi bir sorun yoktur değil mi? Çünkü sadece LOL'le ilgili bu FPS sorunu var ama herhangi bir kasma yaşamıyorum. Dediğin DSR'ı da açtım pek bir değişiklilik göstermedi. Ama LOL'un desteğiyle iletişime geçtiğim de; zaten sabit bir sınırlamaları varmış ve hatta bana 120'ye sabitlememi önerdiler. Ama yine de 100'e düşüyor orası ayrı.

Açıkçası nasıl başlayacağımı bilmiyorum.
Bu siteden bakınca Watch Dogs 2'de 55-65 arası FPS almam gerekiyor ama 45 falan alıyorum.
Sistemimde bir sorun olduğunu düşünüyorum. Oyunlarımın hepsi orijinal ama Windows'um orijinal değil crack. Bilgisayar 2 aylık ve işlemci %100'de çalışıyor. Bugün Benchmark testi yaptım ve şöyle bir durumla karşılaştım. Daha önce de birçok konu açmıştım.

MSI GT73EVR 7RE TITAN:
  • 1070 GTX 8 GB
  • i7-7700HQ
  • 16 GB Kingston RAM
  • 256 GB SSD
  • 1TB HDD
Yardımlarını bekliyorum.
Saygı ve sevgilerimle...

Dosya Ekleri

• 11111111111111111111111111111111.png
    65,9 KB · Görüntüleme: 283
  • cpu.png
    75,7 KB · Görüntüleme: 228
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows formatlamanı öneririm eğer arkaplanda çok sık çalışıyorsa. Ben internetten Lite sürüm (İsminden emin değilim) indirmiştim ona da bak derim windows gereksiz uygulamalarını yüklemiyor daha rahat oluyor.
Ek olarak oyun esnasında işlemci hızına dikkat ettin mi son hızda mı çalışıyor yoksa bazı durumlarda genelde işlemci hızı biraz düşük oluyor oyun esnasında fazla ısınmaması için sizde öyle durum mevcut mu?

Hayır ısınma gibi bir problem yaşamıyorum cooler boost 5 özelliği var. Acaba orijinal windows almamı önerir misiniz?

Hayır ısınma gibi bir problem yaşamıyorum cooler boost 5 özelliği var. Acaba orijinal windows almamı önerir misiniz?
Konunun lisans ile çözüleceğini sanmıyorum. Oyundayken işlemci son hızında çalışıyor değil mi? Öte yandan notebookcheck' teki değerler kesin değil bir çok kişi o değerden farklı fps aldığını belirtiyor youtube' de aynı laptop kullananların oyun performansına bakmanı öneririm aynı mı?

Evet aynı diyebilirim. Ve güncelleştirmeden sonra %100 cpu sorununu çözdüm diyebilirim. Ama Userbenchmarktan 2. bir test yaptığım da işlemci kısmında %65 den %69 a kadar bir artış gördüm. Ve ayrıca işlemci hızım 2.8ghz ama oyuna girdiğimde sabit bir şekilde 3.40 ve üzerine çıkıyor.

Arkaplanda çok çalışan program olduğundan belki düşük FPS alıyor olabilirsiniz. Format atmaktan zarar gelmez diyorsanız bir deneyin derim. Öte yandan korsan windows kullanıpta oyunlarda sorun yaşayan olmuştu lisans ile düzeltildiğini belirtmişti bir konuda tabi illa olacak demiyorum ancak belki faydası dokunur ama ben pek ihtimal vermiyorum. OEM key alınabilir ucuz oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…